07.06.12
21:06
Какво мислите за тази програма дали е подходяща за мен.Ходя на фитнес от 7месеца висок съм 185см и тежа 85кг.Мисля да почна да тренирам по тази програма юли.Ето я и програмата:Всеки ден когато тренирате по програмата се изпълняват 3 серии максимален брой лицеви опори ,непосредствено след като сте се събудили . Почивката между сериите лицеви опори е 5-10 минути.
За да продължите по програмата трябва да минат поне 3 часа , в които да си починете . Ето какво представлява самата програма:
1ви ден : Правите 5 серии максимален брой набирания
2ри ден : Тренирате на принципа “пирамида”. Започвате от 1 набиране, продължавате с 2 , после 3 и така до като не пропуснете число (тоест стигнали сте 8 , но не можете да ги направите) . Почивката между сериите е 10 секунди.
3ти ден: Избирате 1 число , с което трябва да направите 3 серии набирания с широк хват , 3 серии набирания с нормален хват и 3 серии набирания с тесен хват. Почивката е 60 секунди между сериите.
4ти ден: Тренирате като ден 3ти , но се опитвате да направите повече от 3 серии с всеки захват. Ако успеете , следващата седмица увеличете числото , с което тренирате в 3ти и 4ти ден.
5ти ден: Повтаряте тренировката , която е била най-трудна за вас през седмицата.
10.06.12
23:10
казано от iokmjo на 08.06.12, 15:06:
Какво точно целиш с програмата?
Да поддържам добра форма.
11.06.12
21:01
Ако тая програма я правиш без допълнително фитнес ще се поорелефиш и наистина ще поддържаш форма. Ама ако искаш лятото да продължиш да качваш мускул си ходи на фитнес, защото само с лостове не става.
Ако си решил да поддържаш форма, по-добре тренирай по обикновения познат начин.Упражненията, които си описал съставят високо интензивни тренировки, които лично според мен е по-подходящо да използваш един, най-много два пъти в седмицата.
13.06.12
23:37
За да не правя нова тема искам да попитам тук.
1ви ден - Набирания за бицепс и за гръб.
2ри ден - Почивка.
3ти ден - Гърди и трицепс т.е лицеви , кофички и още някои упражнения.
4ти ден - Почивка.
После се повтарят.
Така добре ли е да тренирам или
1ви ден - Набирания за гръб и бицепс.
2ри ден - Гърди и трицепс.
После се повтарят.
И така без почивни дни между тренировките , като се има в предвид че на всеки 2 дни ходя да бягам и други упражнения (кардио). :)
Ами зависи. Не можеш ли сам да прецениш дали си възстановен и колко почивка ти трябва? Нито знаем колко се натоварваш нито какви са ти възможностите.
Във всеки случай аз не бих тренирал без никакви почивни дни.
13.06.12
23:53
Ами точно това е всички ми казват как трябва да почивам,но макар тренировката ми да е доста изморителна дори и на лостове ,на другия ден се чувствам напълно въстановен и не мога да преценя. Затова и питах.