Never lose your way - Магги 16г

Темата е заключена.

Хей, хей ! Най-накрая се реших да си вписвам част от дневничето и тук :P И така ще започна с началото .. казвам се Маги на 16г от София  ..спортувах редовно от 1-2 клас до началото на 2012 .. ‘малко’ паднах, някое друго възпаление на стави а-у и 2 месеца прекарани в къщи на топло сред бабините гозби :) и ето последствията от моето невнимание (бях 48кг ..височина 169.. ) след двата месеца прекарани при баба станах 58кг чувствах се отпаднала, нямах сили даже да отида до магазина ..да не говориме, че не можех да обуя любимите си дънки, нито пък някоя къса поличка . . . . 
  След като всичко се оправи започнах отново тренировки ..междувременно и фитнес  .. не можех да изтичам 10минути без да се запъхтя.. и тук дойде моята мотивация! След като разгледах старите си снимки и видях колко салбичка съм била определено реших никога повече да не ставам толкова слаба (грозно е!) , но като погледнах външният си вид не можех да остана така . . .  вече изминаха близо 3 месеца постоянни тренировки и резултатите са ..стегнато дупенце, плоско коремче, стройна фигура, 51кг, нито една стрия, гладка кожа и какво  друго да ви кажа свалих 2 размера панталони и да си призная чувствам се страхтно отново ! :)
Важното ! Не яжте след 18:00/19:00 всичко каквото приемате се образува в мазнина и се полепва там където най-малко искате .. ако отслабвате не яжте банани, по-добре ябълки ! И ако вечер ви се поиска нещо да си вземете от хладилника сложете едно НЕ на всичко и вземете някой плод или заленчук. Хранете се здравословно и пийте вода.
  От понеделник започвам диета за подкожни мазнини 1-2 месеца и много кардио, ще ви държа в течение !!! :)

Темата беше редактирана от Маги Захаринова на 10.06.12 18:12.

10.06.12
17:48

казано от Маги Захаринова на 10.06.12, 17:41:

Важното ! Не яжте след 18:00/19:00 всичко каквото приемате се образува в мазнина и се полепва там където най-малко искате ..

(dull) Да се смее ли човек, да плаче ли... Това съвет към теб ли е или към тепърва четящите дневника ти?

хаха като ти харесва си яж по-късно :) от 7години не бях яла след 18:00 и не приемах насериозно думите на околните,но видях резултата след 2 месеца ядене :)

10.06.12
18:03

Няма значение кога ядеш.. важно е какво!! ;)

така е, но не може и постоянно да си ядеме ;)

10.06.12
18:16

А ще ни покажеш ли какво хапваш? Че аз видях само плодове и зеленчуци да споменаваш!
И защо да не може да се яде по-късно, тук 98% от хората ядат точно преди да си легнат и не мисля, че са станали 200кг.

10.06.12
18:32

Ще ти дам няколко съвета, макар и да съм начинаеща като теб..
1) Избери си хранителен режим, който да спазваш от тук ” http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi ” ..
2) Според мен не е добре да правиш “много кардио” .. Прави и силови тренировки.. Избери си една от програмите: ” http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239&gender=248 ” .. Даже бих ти препоръчала тази ” http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa “
3) Ходи на фитнес!
4) Храната след 18 часа е напълно безопасна и няма причина да се страхуваш от нея. Ако огладнееш можеш да хапнеш зеленчук , яйце, мляко или друг белтък.. :)
5) Избягвай плодовете съдържат много захари.. Хапвай, но в умерени количества (200-300гр дневно)..
Успех! Ще те следя. :)

Мнението беше редактирано от Sassy на 10.06.12 18:38.

10.06.12
20:13

Здравей,и от мен!Искам само да спомена,че от много време ям и след 19.Имало е периоди когато и аз си мислих,че това ми пречи и 5-6 месеца ядях само до 18.И да ти кажа нямаше никаква разлика.И пак успявам да чистя и да подържам тегло.Всичко се касае до ген,метаболизъм и разбира се калориите за деня и от какво за дошли.Има още доста фактори,но ако ядеш чипс вероятно ще стане както казваш.Но доста хора от форума ядат орехи и пържоли след 20 часа и всичко е наред :) Упсех от мен ;)

12.06.12
15:38

Здравей, Маги!

Успех с дневника и поставените цели.

Малко коментари от мен:

...
Важното ! Не яжте след 18:00/19:00 всичко каквото приемате се образува в мазнина и се полепва там където най-малко искате ..

Няма такова нещо. Ако се поразровиш и почетеш, ще установиш, че дори има успешни хранителни режими, основаващи се на хранене само след този час. (ключови думи - intermittent fasting, lean gains, warrior’s diet)

... ако отслабвате не яжте банани, по-добре ябълки ! И ако вечер ви се поиска нещо да си вземете от хладилника сложете едно НЕ на всичко и вземете някой плод или заленчук. Хранете се здравословно и пийте вода.

И с банани можеш да сваляш тегло, а и с ябълки да го качваш. Отново важното е общото количество приети калории спрямо изгорените. А и двете са плод, т.е. горивото, което доставят са захари (въглехидрати).
Освен това няма принципно различие по отношение на скоростта на метаболизма дали ще си изядеш необходимите калории на 2 или на 6 хранения. Важното отново е общия баланс приети/изразходени калории.

От понеделник започвам диета за подкожни мазнини 1-2 месеца и много кардио, ще ви държа в течение !!! :)

Диета за подкожни мазнини? А диета за мазнините, натрупани между органите има ли?
Няма да коментирам за многото кардио засега, защото на този етап няма да приемеш съветите ми на доверие.

Поздрави!

16.06.12
20:01

този дневник май е за триене... Маги май си е изтрила профила ;д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1