29.07.05
21:00
скоро ще масирам и преди тренировка мисля да вземам 1 таблетка амино 2222 на оптимум и 50 грама протеин(понеже малко по дълги тренировки правя),НО парадокса ми е след тренировката:
Значи 1 вия вариант за който спорихме с един човек е,че първо се пият амино киселините за да въстанови изгубения белтък и да не вземе от мускулите и после се земало глюкози и протеини и се ядяло и ми вика,че ако първо сам зел глюкозата после аминото много време съм щял да изгубя и било кофти за мускулите.
—
Аз обаче смятам,че е по добре да вземам повече протеин преди трен така че да се изхабява той а не от мускулите...след трен да земам глюкоза 50 грама за инсулинов шок(чакане 20 мин(за което той казва,че е кофти))и след тея 20 мин вземам амино(1 таблетка от 2222) и протеин(през тея 20 мин му удрям една баня)и после хапвам пиленцето,МИСЛЯ ДА ПРАВЯ ТАКА ЗАЩОТО знам че след инсулинов пик амино киселините се усвоявали по добре
Така ли е?
и последно как е по добре
първо протеин и амино и после пик-а
или пик-а и после аминото и протеина и как точно са интервалите?
Аз пия веднага след тренировката аминокиселини с декстроза и чак тогава минавам на протеин :) Което е след около 20-30 мин. И тук повече се доближавам до приятеля ти :) Ти обаче си прецени как да ги пиеш и кога.Пробвай и двата варианта,може и да намериш оптимално решение.
30.07.05
22:42
Ок мерси прочетах за пореден път статията за попълване на гликогена и разбрах че аминото е първо а после шока
пише че шока подсилвал действието на аминото (Както казавах аз)
но той идвал малко след тях :) и после вече 20 - 30 мин
вече ми е ясно мерси
а кой въхлехидрати освен глюкозата са със глитамичен индекс над 80 и има ли някъде таблица за този индекс.
01.08.05
11:22
Според мен важното при подобен избор е да прецениш кое има по-голяма скорост на усвояване от организма. Примерно аминокиселините се усвояват по-бързо от протеиновия шейк.