С какви упражнения да заменя клековете и лег пресата?

14.06.12
22:08

Здравейте! В началото на януари тази година ми правиха операция на лявото коляно за частично скъсване на мениска. Известно време след операцията ходих на кинезитерапия, вече мога да ходя и тичам както преди, възстанових се много добре. Тръгнах отново на зала да тренирам. Проблемът е, че кинезитерапевта ми беше казал, че е по-добре повече да не правя клекове (както и лег преса), а бедреното разгъване по-добре да го правя с по-малки тежести, но повече повторения. Преди операцията тренирах почти две години, като на лег пресата съм правил и със 100 килограма (доста над теглото ми), но явно тогава съм се пресилил много. Чудя се обаче сега, след като за мен не е добре да правя клекове и лег преса, с какви упражнения да ги заместя в тренировките за крака. Обикновено тренирам крака и рамо в един и същи ден, но досега правих само бедрено разгъване, сгъване, повдигане на пръсти и напади. Какво бихте ме посъветвали в случая (повечето лекари, с които съм говорил, смятат фитнеса за нещо много вредно и затова избягвам да говоря с тях по тези въпроси).

Темата беше редактирана от Veselin Marinov на 14.06.12 22:13.

14.06.12
22:19

Преди 2-3 години си скъсах и аз менискуса, това не ми пречи да си правя серии със 260-280 кила на лег пресата през основния период както и тежки клеквое (и хакен клекове). 100 кила лег преса не става и за загрявка, слаби са ти квадрицепсчетата момче, стягай се и по лека лека вкарай клекове,напади,лег-преси, тяга за задно бедро и други. Лекарите в България не знаят на кой свят се намират (те и с тия купени дипломи ...), тренирай си, по-полезно нещо от спорта няма..

Прави Хакен клек.Аз понякога заменям клека с хакен клек.

15.06.12
20:03

Хакен клек никога не съм правил досега, но ще го пробвам.
Благодаря много за отговорите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1