Имам ли гинекомастия

15.06.12
07:56

Здравейте наскоро четох за гинекомастията и като гледам мисля че имам не много голяма но имам :(
Вие какво мислите, слаб съм 66 кг/ 181 см, въпреки че качих към 10 килограма за последните няколко месеца.
http://prikachi.com/images/583/4893583V.jpg
http://prikachi.com/images/585/4893585T.jpg
http://prikachi.com/images/586/4893586P.jpg

Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Ако си в пубертета може да минаваш през така наречената транзиторна гинекомастия:

Пубертет - между 4 и 69%, това е т. нар. транзиторна гинекомастия. Дължи се на по-бързото съзряване на клетките в тестисите, отделящи естрогени в периода на полово развитие.

Транзиторната гинекомастия се характеризира със свой цикъл на развитие и обикновено преминава от само себе си, при съзряването на клетките, отделящи мъжки полови хормони (андрогени), а гърдата се възстановява без хирургическа интервенция приблизително 18 месеца след появата.

Източник: Гинекомастия http://www.bb-team.org/articles/3950_ginekomastiya#ixzz1xpt5iIQt

но дори и това не се забелязва. Според мен не трябва да се притесняваш.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.06.12 08:16.

15.06.12
23:22

На 17 години съм, лекарят каза че е от пубертета и е възможно да изчезне, каза ми да си взема Цинк, защото предпазвал от превръщането на мъжките хормони в женски. Кой ще ми препоръчате?

http://shop.bb-team.org/tsink

Също искам да кажа, че приемам дневните витамини на NOW, в които също има цинк, но е 15 мг, да си купя ли отделно елемента цинк и как да изчисля колко мг ми е необходим за теглото ми?

Мнението беше редактирано от Petar Gogov на 15.06.12 23:43.

Може да не е необходимо да си взимаш цинк или да си набавяш достатъчно от храната и daily vits, но ако лекарят ти го е препоръчал и искаш да си вземеш, препоръчвам ти NOW Foods L-OptiZinc, тъй като съдържа и мед, което е препоръчително при употребата на цинк като суплемент.

1 таблетка дневно ще ти е напълно достатъчна като прибавим и daily vits на NOW. Гледай да не преминаваш границата от 50-60мг. дневно.

18.06.12
14:22

Нямаш от какво да се притесняваш, при теб това е нормално е оглед на възрастта, но след като видях съвета за 50-60мг нямаше как да не се включа, защото това изключително голямо количество за дневен прием и ако взимаш такова количество цинк ще имаш проблеми дори. 15мг “Цинк” от добавки ти е напълно достатъчен, максимум до 30мг ако тренираш тежко, като при по високите дози да се взима на цикли.
Хранителната индустрия (и хранителните навици разбира се) в наши дни е основния виновник за хормоналните дисбаланси при младежите, все повече младежи с наднормено тегло, със гинекомастия и т.н. Дори е доказано, че при мъжете нивата на тестостерона са много по ниски от тези които са били преди 50 и повече години и за това постоянно свалят референтните стойности на тестостерон и на показателите на семенната течност. Факт е че и все повече семейства не могат да заченат по естествен начин. Прекалено много химия в храната ни бухат, пластмасови опаковки и какво ли още не :(

казано от Христо на 18.06.12, 14:22:

...но след като видях съвета за 50-60мг нямаше как да не се включа, защото това изключително голямо количество за дневен прием и ако взимаш такова количество цинк ще имаш проблеми дори....

Съветът беше да не ги превишава. ;)

18.06.12
23:03

...но след като видях съвета за 50-60мг нямаше как да не се включа, защото това изключително голямо количество за дневен прием и ако взимаш такова количество цинк ще имаш проблеми дори....

тавана е 100мг по принцип, но айде.
До автора: бих ти препоръчал цинк на ултимейт, 120 таблетки 30 мг всяка, за 12лв май го взех.( значи по 1 таблетка на ден, ти стига за 4 месеца)

21.06.12
18:04

Това е свободно съчинение дето си ги пишете тея цифри и така някой не запознат, може да се заблуди много лошо.
За кой таван говориш, така си чул или сам си го определи. То това си е цяла наука има си утвърдени стандарти - Recommended Dietary Allowances (RDA) , Dietary Reference Intake ( DRI ), Estimated Average Requirements (EAR) , Tolerable upper intake levels (UL)
По RDA за 25г. мъж се препоръчват 11mg Цинк дневно, по новия стандарт “DRI” e 15mg, допустимо горно ниво 40mg.
Цинка при много високи дози е и токсичен, също и прекаленото усвояване на цинка подтиска това на желязото и на медта и още други вредни ефекти. Явно има много хора на принципа - колкото повече, толкова по добре (wasntme)
Това не значи, че някой който тренира физически спорт и може или трябва да умножава всичко петократно и десетократно като доза.
Препоръчван на всички, които пишат и отговарят по разни теми ако не са сигурни или да се потърсят информация или по добре да не пишат неща, с които могат сериозно да заблудят други хора.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 21.06.12 18:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1