16.06.12
11:42
Чистата суроватка става за пиене, но има ли ефект от приема ли ?
Интересува ме при хранителен режим за редуциране на теглото ?
баба ми на село като си направи сиренцето и като го остави да се цеди ...
(това разбирам под домашна суроватка) не хомогенизирана и пастьоризирана на прах в найлонова опаковка
за няколко лева, която се продава в магазините ... + стабилизаторите, които съдържа !!!
казано от Casi0 на 16.06.12, 13:04:
баба ми на село като си направи сиренцето и като го остави да се цеди ...
(това разбирам под домашна суроватка) не хомогенизирана и пастьоризирана на прах в найлонова опаковка
за няколко лева, която се продава в магазините ... + стабилизаторите, които съдържа !!!
Баба ти на село като си направи сиренцето и го остави да се цеди се получава....... сиренце. А в сиренцето суроватката не е в големи количества, за сметка на млечни протеини и казеин. Суроватката основно е в цвика, в течността, която се получава след пресичане на млякото. Тя се изварява за да се получи суроватката.
п.п. А дали има ефект мисля, че и сам може да си отговориш.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 16.06.12 13:24.
16.06.12
18:59
По-добре си яж сиренето :)
16.06.12
19:37
Най-добре наистина си яж сиренето от баба ти и всякакви подобни млечни продукти дето ти ги прави. При тях поне съдържанието е сигурно, а не е като от магазина. А не ти препоръчвам да пиеш тая вода, която остава като суроватка след правене на сирене или след пресичане на мляко. Не че не става за пиене, ама след това не можеш да излезеш от тоалетната :D