30.07.05
10:57
Абе снощи случайно сварих Недик повторението. Обади се зрител трениращ на успоредка и лостове. Недик му каза че така рамо неможело да се развие .. :roll: и като бягал, съотношение на мускул/мазнини изгорени били 70/30. Кажете ми че тва е глупост :)
За бягането бях сигурен, за раменете не бях много, но как може да натвари, гърдата , трицепса , и да прескочи рамото.
Сигурно е имал предвид за задните и странични части на рамото и е бил прав по принцип. Но на мен мисълта ми е, че има толкова много “зависи”, че е неоснователно да се приемат тези твърдения като общовалидни.
Ами и аз мисля че само на успоредка рамо не може да се оформи много добре. А и по принцип на успоредки и лостове човек не може еднакво добре да товари всички муск. групи. Упражненията в залата са си незаменими.
31.07.05
18:13
Ами те раменете пак се натоварват ама изключително малко това е имал предвид човека сигурно ти що не му звънна да го питаш.Да му кажеш ей щматка как така няма да се натоварват раменете.
Немога да се свържа аз :). Доста пъти съм званял ама се на кухо удря. Номера неможе да бъде достигнат моля опитайте по късно:)
Това предаване не съм го гледал никога.
Това за рамото е глупост. На лост и успоредка може да се натовари всеки един мускул. Вярно не може да се постигнат от всеки резултати като в зала, но всичко си зависи от човека.
Аз лично съм получавал яки мускулни трески в предно и задно рамо при упражнения на лост и успоредка и земя. Много поздрави на тоя дето твърди обратното.
/Личното ми мнение е, че не е добре да се товари рамото при упражнения от рода- Перене с тежест в страни, защото натоварването в стави и сухожилия е прекомерно./
Много зависи от генетиката. Има хора, които нито в зала нито както и да е не могат да направят огромни рамена, за разлика от други, които не знает що е раменна преса и въпреки това са с масивни рамена. /Не откривам топлата вода с това си изказване... :P