Тежести за крака и Лостове

17.06.12
17:24

Искам да задам един въпрос относно тежестите и лостовете. Тренирам вече на лостове от доста време , тренирам и във фитнес от време на време , и с доста хора говорих и ми казаха , че трябва да обмисля използването на тежести вече. Тъй като съм чувал , че жилетките с тежести те набивали съм се спрял на тежести за крака. Хем по - удобни , хем и в краката ще заякна. Принципно съм се нахъсал да си взема 2 по 5 кила на крак общо 10 килограма тоест. Та ето и първият въпрос , мисля си че тази цифра 10 е смешна но са ми казвали , че не е шега 10 килограма отгоре при набирания , силови , кофи сещате се каквото се прави на лост. Та може би трябва да си взема по - леки? А и друго нещо , което искам да питам. Нямам намерение да тичам с пет кила на крак нито пък с каквито и да е тежести , защото доколкото знам “прецакват” ставите но има ли нещо лошо ако ходя с тях и изпълнявам упражнения да лост и успоредка?

17.06.12
17:32

‘’Чувал съм’‘, ‘’казвали са ми’‘... забрави за това, несериозно е. Не ти трябват допълнителни тежести на лостовете. Нима можеш да правиш спокойно full planche и front lever pull-ups? Ако можеш, извини ме тогава. Взимай жилетка. Това за набиването е зверската глупост и направо се ядосвам, когато някой вярва на тези неща. 10-15кг отгоре ще са ти добре. Ако нямаш мерак да постигаш висшия пилотаж в лостовете (планч, везни и тн) пак можеш да си вземеш жилетка и да помпаш силови набирания с нея, както и стандарните упражнения.

Но тежести за крака... it’s so gay.

17.06.12
17:57

Хм, предна, задна везна с жилетка 10кг според мен ще е доста по-лесна от везна с по 1кг на глезените...
Но пича говори за упражнения, където тялото е все във вертикална позиция, така че - колан с тежести е по-евтиния вариант и можеш да определяш тежеста според възможностите ти на дадено упражнение.

17.06.12
17:58

За тичане стават,иначе са смешни килограмите за лостовете там и вероятно ще дадеш пари за неща дето ще ползваш кратък период от време.

Да,наистина тези тежести прецакват ставите,а и ако мислиш да качваш маса с тях,то по-добре си гледай храненето. :)

17.06.12
20:48

В крайна сметка жилетката ли излиза най - добрия избор?

18.06.12
09:30

Най-добрия избор е да влизаш в залата 1-2 пъти седмично а останалите тренировки да си правиш на “лостовете” :)

18.06.12
21:44

Здравейте !
Мислех да направя нова тема,но ще питам тук,дано автора няма нищо против.
Разгледах жилетките,но наистина има много варианти и не мога да избера подходящ.Бихте ли препоръчали някоя с максимална цена до 70 лева.Знам,че сумата е наистина оскъдна,но все пак,моля предложете нещо.Благодаря !

19.06.12
00:19

Rostislav,  тежестите за крака си вършат добра работа за стандартните упражнения на лостове. Ако си взимаш гледай да са Кетлер или поне да имат здраво захващане за да не се скъсат. Относно “прецакването” на ставите, не бих тичал с тях, но спокойно межеш да си ходиш.  10 килограма са си добре, освен ако не си много напреднал. Преди да почнеш да ползваш тежести бих ти препоръчал да се насочиш към изпълнение на упражненията с перфектна техника и правилно изпълнение. След това почни да правиш всяко упражнение с така нареченото “slow motion” - много бавно движение и всичко ще ти стане в пъти по-трудно.

Аз намерих на едно момче жилетка - струваше 72 лв, но доставката излезе към 10 лв. мога да потърся още една, ако искаш.

24.08.12
19:38

имам въпрос свързан с лостовете за тежести - поръчах си лост от сайта на спорт депо и като дойде видях че има луфт между частта за захват и там където започва резбата за тежестите, та искам да попитам лостовете ги сглобяват и може да има луфт или се отливат и не бива да има луфт. профилната ми снимка показва как изглежда луфта.

26.08.12
12:34

Точно ако не можеш да правиш full planch и други такива работи ти трябват допълнително тежести за да заякнеш.Едно е да правиш набирания друго е набирания с допълнителна тежест , примерно 10-15 кг.Който не е съгласен може да опита ;) За тичане точно е по-рисково да ги ползваш , защото това за ставите донякъде е вярно.За упражнения като силово , везни и т.н. не виждам кое е смешното на 5-10кг ??! Е ако тук има някакви мастъри дето ги правят с по 50кг извинявам се!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1