31.07.05
13:54
Когато тичам, още в началото веднага ме заболява костта, която е при прасеца. Все едно я набивам...Имам 7-8 излишни килограма- дали не е защото съм твърде тежък и костите да ми се набиват- 187см-89кг
Сега за кардио ми остава само колоезденето:(
Как мога да предотвартя болката в костите- на 16съм
31.07.05
14:38
Ами то си е написано в сайта раздела за кардиото,прочети го няма да сбъркаш!Пише за по пълни хора е по-подходящ велоергометъра(колоезденето)защото има по-малка вероятност от контузвания и травми не натоварва толкова ставите както при тичането.
по-здрави
Това е от нетрениране аз преди даже като ходех по далече и бързах имах такива болки тренирай редовно и няма да имаш проблеми
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това е от нетрениране аз преди даже като ходех по далече и бързах имах такива болки тренирай редовно и няма да имаш проблеми
Малко неточно е това което казваш. Това не е от нетренирането, а от Претренирането. Тоест просто натоварването му идва в повече и организма не може да възстанови достатъчно добре.
Знам защото имах етап преди години когато ми се появяваше много яко тази болка. И не само за бягане. Същото беше и когато карах ски, пак ме болеше костта, точно тази пред прасеца/описателно казано/, усещане все едно отвътре те боли нещо. Дори мисля, че не е точно костта, ами нещо друго... месото е нещо.
В същност истината е, че точно в този участък месото и костта са много крехки. До колкото лекар ми обяснява, костта в тази част от крака се храни предимно от мускула. /Това го чух, по повод на това, че баща ми се строши крака точно на това място. Както и Стилиан Петров междо другото си го счупи преди време там. :)/
Поздрави и малко повече почивка и добра хранене.
п.п. Отслабване не значи брутално отрязване на всички хранителни източници, така че организма да изнемогва.
От както си набавам необходимото количество протеини на ден, нямам тази болка.
Мерси за полезната информация:) Трябва да увелияа протеините. Не се изморявам, но болките в костта ми превиват краката...
[quote author=“tpd”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това е от нетрениране аз преди даже като ходех по далече и бързах имах такива болки тренирай редовно и няма да имаш проблеми
Малко неточно е това което казваш. Това не е от нетренирането, а от Претренирането. Тоест просто натоварването му идва в повече и организма не може да възстанови достатъчно добре.
Знам защото имах етап преди години когато ми се появяваше много яко тази болка
И аз знам от опит че е от нетренирането може да се проявява и в двете крайности но да зачеркваш така с лека ръка едното или другото е нелепо
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“tpd”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това е от нетрениране аз преди даже като ходех по далече и бързах имах такива болки тренирай редовно и няма да имаш проблеми
Знам защото имах етап преди години когато ми се появяваше много яко тази болка
И аз знам от опит че е от нетренирането може да се проявява и в двете крайности но да зачеркваш така с лека ръка едното или другото е нелепо
:) Еми то в същността си първоизточника на претренирането е именно нетренирането. Демек, като не си тренирал, -лесно ще претренираш. Това е идеята според мен. :)
Така че за по-кратко, болката идва от претренирането. Иска се хубава почивка, хубаво ядене и възстановяване и добре преценени постепенни тренировки.
Споко, имах същия проблем. Това е от несвикнали крака на натоварване. До месец с редовни тренировки на краката ще мине. Пий повече витамин С и нямаш проблеми. При мене се получи от работа - лепях плакати и от многото ходене с тежки обувки ме боля точно тази жила отпред на крака. Трябва да ходиш повече и ще се оправиш. 8)
Това не е жила а мускул антагонист на прасеца ако я нямаше тая “жила” кой ще ти връща стъпалото в изходно положение :?:
02.08.05
18:29
Това не е болка в костта ,това е възпаление мога да ви го кажа как се казва на немски за съжаление не мога да го преведа, бейнхаутенцьндунг , получава се от претоварване, бягане по тартан, и от много скачане, гадне болка е и не минава бързо, сума ти и народ го имат това,, за целта се купуват яки маратонки за бягане, бягай по възможност на твърда настилка, и ако боли прави пауза по дълга
стан
19.09.05
17:24
Това се казва Шлатер болест която се появява само по време на пубертета и минава напълно , единственото лечение е почивката, боли те защото има едно нещо което не ти се е вкостило и ти го натоварваш редом с здравите кости, така че намали или спри тичането .. аз го имам и също съм на 16 ... обикновено минава за година, година и половина :wink:
[quote author=“B_Ball_P”]Това се казва Шлатер болест която се появява само по време на пубертета и минава напълно , единственото лечение е почивката, боли те защото има едно нещо което не ти се е вкостило и ти го натоварваш редом с здравите кости, така че намали или спри тичането .. аз го имам и също съм на 16 ... обикновено минава за година, година и половина :wink:
Ба6та ми е над 45 и като претренира /ба4ка пове4ко/ и при него се появява, това си е 4исто претрениранеи недостатъ4но захранване.
/Извинавам се за празописа, но пи6а на френска клавиатура/
21.09.05
16:42
не .... ама пича е на 16 все пак .... да иде на Травматолог :wink:
30.09.05
23:51
аа аз имам един маааааааалко странен проблем като вътвя продължителни разтояния да кажем измина 8 км пеша на ден после краката ме спукват ...., точно коста , но ако бягам 4 напримерно нищо ми няма
незнам защо така
[quote author=“JiVk0”]аа аз имам един маааааааалко странен проблем като вътвя продължителни разтояния да кажем измина 8 км пеша на ден после краката ме спукват ...., точно коста , но ако бягам 4 напримерно нищо ми няма
незнам защо така
Това е от нетренираност имал съм и аз такива проблеми
06.12.08
12:46
ейй, ако някой ми отговори, ще съм мн благодарна..
аз напоследък имам точно тоя проблем-но мисля, че ми се появява от разните партита, които са цяла нощ скачане; после при тичане ме боли, даже не само тогава..имам чувството,че и глезените ми са постоянно подути и болезнени..
Но въпросът ми е следният: коя пътека е по-добра с оглед да се избегне тази болка : по-твърдата или такава с пружини?!
При тичането няма как да се избегне рано или късно подобна болка - това по принцип е разрушаващо ставите движение и е хубаво да се избягва.Чел съм че при тичане натоварването върху краката се увеличава до 3G(ще ви излъжа не помня точно) и тъй като краката поемат тежестта на тялото поотделно става някъде 6G или 6 пъти теглото ти върху всеки крак при всяка крачка.Рано или късно всеки,който тича ще има подобни проблеми.
07.12.08
14:27
ставите- да..ама това с болките в костите при прасеца хич не ми харесва...те хората по маратони ходят, света с тичане обикалят, не може да няма начин да се избегне.
Все пак: коя пътека е по-добра?
E щом смяташ ставите за нещо незначително и си ги прежалила вече - продължавай да си тичаш.А хората може и да “обикалят света” с тичане,но как ще има се разкаже играта като остареят,не е истина...
08.12.08
11:30
Може и светът да е глупав, може би има и начини да се избегне наоварването : примерно “правилен” начин на тичане, подходящи обувки и превръзки за колена, глезени ( аз примерно тичам с доста стегнати чорапи, които определено ми действат мн добре).
Друго, което съм забелязала: не съм чула никой да се оплаква,когато тича навън. На пътека е различно...за това ми беше и досадното питане, което май никой не чете!!!
хм...и кое кардио е най-подходящо?? ( имам супер мн енергия, а тренажора е най- скучното нещо по тоя свят след плетенето).