15.06.12
17:58
Мисля да дам малко почивка с фитнеса и да се запиша на бойни изкуства (ММА или др.) за разнообразие малко. Въпросът ми е дали бойните изкуства са добра кардио тренировка за изгаряне на мазнините и добиване на релеф ? Също мога да тръгна да се набирам на лостове (както едно време) и да правя кросове в парка ако бойните изкуства не са достатъчни.
П.С: ММА или Муае Тай ? :D
15.06.12
19:17
Аз лично не се сещам за по-добра кардио тренировка от бойните изкуства.Един мой приятел тренира джу джицу и каза , че само загрявката е около час , след което следва час и половина тренировка.В повечето бойни спортове се набляга на скачането на въже , което само по себе си е една чудесно виско интензивна кардио тренировка. :)
Поздрави !!!
Към автора
Искам само да ти кажа, че ако не си тренирал до сега БИ, според мен не е добре да започваш с ММА. За ММА трябва да имаш основа. Демек трябва да си тренирал някакво БИ, върху което да надграждаш умения. Все пак ти си решаваш...щом те влече - давай !
От бойните изкуства много ли маса се губи? Понеже гледам да спадам колкото се може само на мазнини.
16.06.12
00:19
казано от Dekameron на 16.06.12, 00:11:
От бойните изкуства много ли маса се губи? Понеже гледам да спадам колкото се може само на мазнини.
Губи се..Особено ти ще загубиш невероятно много (разбирам го по въпросите ти)
16.06.12
00:28
Ти какво разбираш под бойни изкуства? Какви мислиш, че са тренировките?
Попринцип ако нямаш желание а просто ейй така се записваш на бойни спортове само и единствено за кардиото за мен е напълно безсмислено ! Това не е шега работа , или правиш нещо , като хората или по добре не се опитвай.Щом преди си тичал по парковете ,продължи си с тичането . Но все пак ако си решил недей се хвърля на тоя ММА .... най-много да получиш някоя травма , както си нямаш и понятие от тези спортове . Започни нещо което ще ти даде нужната основа да продължил след това към ММА и да има на както да градиш опит.И да ти кажа релефа не се добива , той се постига с много усилия,постояннство и търпение :)
Не напротив никога не съм подценявал бойните изкуства. Има истина в това, че искам да се запиша заради кардиото, но истинската причина е за да добия повече самоувереност и опит. Да мога да се оправям в ситуации, в който ще трябва да защитавам себе си или други. Наясно съм с опасността от травма и ще ми е доста болно ако ми строшат носа по време на тренировка и т.н. Винаги съм се възхищавал на физиката на трениращите ММА или Муае Тай, която е една от многото причини да искам да се запиша.
Най-малкото заради боят по крушите искам да се запиша, защото винаги ми е било кеф да бувам по крушата във фитнеса след тренировка :D.
П.С Значи най-добре да почна с Муае Тай.
Мнението беше редактирано от Dekameron на 16.06.12 01:19.
Ако имаш нужда от самозащита, наеми си охрана. С БИ ще трябват доооста годинки за да стигнеш ниво, в което да се пазиш сам. И не гледай много филми, срещу няколко души шансовете са ти нищожни, колкото и велик боец да си мислиш, че си станал. За най-бързи резултати - бокс. За БИ се иска отдаденост и промяна на психиката, както и години тренировки и усъвършенстване.
Ако ще започваш да се занимаваш с бойни изкуства само за релеф и разнообразие, по-добре би било да се въздържиш.
18.06.12
21:26
Ориентирай с към тае бо :D
18.06.12
23:26
Ако ще започваш да се занимаваш с бойни изкуства само за релеф и разнообразие, по-добре би било да се въздържиш.
Защо? Току виж се зарибил и станал сериозен..много хора тръгват “на майтап” да не говорим че масовата идея на БИ е точно такава, за тонус и разнообразие.
“Масовата идея на БИ” е здрав дух, здраво тяло и дисциплина, а не “разнообразие”.
По темата - мисля, че трябва да започнеш с бокс или кик бокс.Много се изхвърляш с тоя МуаЙ Тай.Ще ти е трудно, защото във въпросния тайландски боен спорт е широко застъпена техниката на много повече удари от бокса или кик бокса.В БИ в 99% от случаите най-важна роля играе техниката, а тя се учи цял живот ако питаш мен.Знам го, защото вече доста години се занимавам с Муай Тай.
И все пак което и да избереш няма да сбъркаш.Просто бъди постоянен и всичко ще се нареди.Успех!
Мнението беше редактирано от Българче на 19.06.12 07:10.
19.06.12
08:14
добре, да поясня: под масовата идея да се разбира възприятието на повечето хора за БИ..и всъщност тезата ми беше че не виждам проблем да тренира нещо, каквото и да е, ако ще да е пангалактически тай пилатес, дори единствения му мотив да е разнообразие.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 19.06.12 08:20.