19.06.12
19:47
Здравейте всички спортуващи хора! Много ми харесва тази идея с дневниците, защото така всеки споделя какво иска да постигне и в повечето случаи намира решение на проблемите си!
Така, аз съм на 23 години, висока съм 164 см. и тежа 53 кг. Опитвам се да правя упражнения поне 3-4 пъти седмично. Тренирам предимно вкъщи, тъй като имам изключително натоварен график, но ще опитам да отделям повече време за спорт от това лято (дано успея). Наблягам на стречинг и гимнастика, аеробните упражнения също ми харесват. Преди да започна да следвам ходех редовно на фитнес. Ходила съм и на тае-бо, но за кратко. Общо взето не съм от най-трениращите, но не водя напълно заседнал живот (освен около някой по-важен изпит).
Отделям изключително внимание на храната, която ям. Рядко си позволявам да ям от ресторанти за бързо хранене, предимно си готвя сама. Не съм фен на пърженото, обичам крехкото месо, млечните продукти са на почит при мен, а плодовете и зеленчуците присъстват почти на всяко хранене. Обожавам да готвя, това е едно от хобитата ми, и дори някои приятелки ми се смеят, че се превръщам в лелка, но за мен това е начин за разтоварване. Тъй като живея в чужбина, съм опитвала различни национални кухни (румънската не е по вкуса ми заради прекаленото количество чесън, съветската кухня пък ми се струва манджа с грозде, за сметка на това обожавам средиземноморската кухня). Голям фен съм на подправките. Откакто започнах да уча повече за човешкото тяло (някъде преди около 2-3 години) започнах да забелязвам дефектите в тялото си, и казах край на газираните напитки, макдоналдса и тем подобни вредители за тялото ни.
Не съм дебела, но имам несъразмерно (според мен) тяло. Имам сравнително слаби крака и по-едри ръце.. Мисля, че е генетично при мен. Искам да започна да тренирам повече за горна част на тялото, но ме е страх да не развия прекалена мускулатура, която аз искам да стопя.. Ако някой може да помогне със съвети, ще съм много благодарна.
Темата беше редактирана от Sol Vamp на 19.06.12 19:49.
19.06.12
20:11
Честит дневник и успех с целите -:)
Да ти кажа само: С мислени за тренировки трудно може да развиеш мускули. То е трудно и с тренировки. Искам да кажа, че мускулеста няма да станеш в близката година, още повече като не го искаш. Хубаво е да натоварваш цялото тяло с кръгови тренировки първите няколко месеца. Не разделяй тялото, за да е хармонично трябва да бъде комплексно тренирано.
Не разбрах, какво имаш предвид под правилно хранен( за различните цели има различно правилно хранене). Ако имаш режим можеш да го опишеш.
Успех отново -:).
Под правилно хранене имам предвид здравословно :) Сутрин не пропускам закуска, дори и да се налага да ям по път за болницата. Вечерята ми е поне 3 часа преди лягане, не ям мазно, избягвам полуфабрикатите, ям много салати... за момента това ми е храненето :)
Опитвам се да тренирам колкото мога повече вкъщи, прилагам различни упражнения от аеробика и тае-бо, защото за тях съм сигурна, че ги изпълнявам правилно, защото съм виждала моите съквартирантки, които уж тренират също, но нямат правилна стойка и при най-малкото изморяване спират да си починат.