Дневниче на един ентусиаст

Темата е заключена.

Здравейте и от мен! Казвам се Ирина и съм на 25 години. Висока съм 1,77 и в момента тежа 58 кила (варирам до 60). Винаги съм имала хубава фигура,понеже обичам спорта от малка :D От скоро започнах да ходя на фитнес по 4 дни в седмицата! Избрах си програма за начинаещи от сайта,но ми се стори лека и я промених с ето тази:

Първи ден - горна част на тялото + корем+кардио
Втори ден - почивка
Трети ден - долна част на тялото, корем + кардио
Четвърти ден - почивка
Пети ден - горна част на тялото + корем+кардио
Шести ден - почивка
Седми ден - долна част на тялото, корем + кардио

ГОРНА част на тяло + корем
Загрявка: 5-10 минути кростренажор

Гръб
Придърпване на вертикален скрипец (редуване пред и зад врат)  - 3 серии х 20 повторения (с 15 килограма)
Гребане с дъмбел от колянна опора - 3 серии за всяка ръка х 15 повторения (с 4 килограма)

Рамене
Повдигане на ръце встрани с дъмбели - 3 серии х 15 повторения (с 3 килограма)

Бицепси и трицепси
Кик-бек с дъмбел - 3 серии х 15 повторения (с 3 килограма)
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии х 15 повторения (с 5 килограма)

Корем
Коремни преси на римско столче с въртене в ляво и дясно - 3 серии х 20 (35)  повторения
(правя упражнения и за страничната преса (с допълнителни 4 килограма))

Кардио
Пътека - бързо ходене - 20 до 30 минути (под наклон)

ДОЛНА част на тялото + корем
Загрявка: 5-10 минути кростренажор

Бедра обща част
Лег преса с раменен разкрач - 4 серии х 20 повторения (с 30 килограма)
Клек с дъмбели (без крачка) - 2 серии х 10-15   повторения (с 5 килограма)

Задна бедрена мускулатура
Бедрено сгъване - 2 серии х 20-25 повторения (с 10 килограма)

Квадрицепси
Бедрено разгъване - 2 серии х 20 повторения (с 10 килограма)

Седалищна мускулатура
Глутеус преса (машина тип “ритник”) - 4 серии за всеки крак х 15 повторения (с 10 килограма)
Глутеус ритник с ротация навън -  2 серии за всеки крак х 20-25 повторения (с 15 килограма)

Бедра вътрешен сектор
Затваряне на бедра на Аддуктор машина - 2 серии х 35 повторения (с 20 килограма)

Корем
Коремни преси на римско столче с вътрене в ляво и дясно - 3 серии х 20 (35)  повторения
(правя упражнения и за долната преса)

Кардио
Пътека - бързо ходене - 20 до 30 минути (под наклон)

Чувствам се добре,не ме пренатоварва,даже ме зарежда с енергия :) Смея да кажа,че вече има резултати,появява се лек релеф,за което от много време мечтая! Това ми дава стимул да бъда редовна и отговорна към тялото си!
Но въпреки всичко ми е страшно трудно да си направя хранителен режим! Храня се по 2-3 пъти на ден и то по малко,не преяждам. Сама си приготвям храната,за това мога да кажа,че не е сандвичи или пици,но ме притеснява,че на всякъде чета : “правилното хранене е по малко, 4-5 пъти на ден”. Как да променя хранителните си навици,за да са правилни,когато организмът ми се чувства добре (или поне така си мисля),от това,което му давам?!
Ще бъда благодарна за всеки съвет,мнение или критика към мен! :)

Темата беше редактирана от Ирина Атанасова на 20.11.14 11:54.

20.06.12
09:52

Здравей и честит дневник!
Аз също съм нова в форума и ако греша, всеки по-опитен може да ме опровергае.
Аз съм имала периоди, в които съм се хранила по 2-3 пъти на ден, имала съм периоди и по 5-6, но честно казано не съм не съм забелязала броя на храненията по някакъв начин да ми е влияел. Според мен това е по-скоро навик, към който тялото свиква. По-скоро зависи какво и кога, отколкото колко пъти ядеш. Щом тялото ти се чувства добре с толкова хранения, може би това е твоя хранителен режим.
Ето и една полезна според мен статия: http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1