20.06.12
21:33
Здравейте, с един приятел сме решили да си вземеме по един протеин, искам да ви питам дали е добър и заслужава ли си парите. Ако има някой по -добър в рамките на макс 85 лева ни препоръчайте. Искаме да качваме чиста мускулна маса, колкото се може най чист протеин, без мазнини :).
Ние сме си избрали 100% Pure Whey - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-whey
20.06.12
21:47
Протеинът е супер,но мускули се правят така- http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi :P
20.06.12
21:57
Знаем за яденето и се стараеме. В този протеин има 22 грама протеин, а в този има 42 - REDIS Milk & Egg, чудиме се кой да вземем. Хем е 65 лева, 2 кила и има двойно протеин ?
20.06.12
22:00
Не знам да ти кажа,съмнително евтин ми се вижда.Аз бих заложил на 100% Pure Whey
А да ти ражда случайно главата (след главата оставям празно за да изглеждам мил), че дозите на двата протеина са различни по грамаж??? Или ти се надяваш, че Purе може да съдържа също 42 гр. протеин в 30гр доза?
20.06.12
22:09
Да, забелязах. В момента се чудя между 100% Pure whey и SYNTRAX Whey Shake, втория е с 10-15 лева по евтин а има също 23 грама протеин в доза и по малко мазнини, преди ми го препоръчваха. Дайте мнение по въпроса, кой от двата ?
Syntrax-а добър и вкусен протеин на прилична цена.
Мнението беше редактирано от Valdis на 20.06.12 22:13.
Който и протеин да вземеш няма да сбъркаш, ти си избираш. Аз лично си взех на Пуре с вкус на шоколад, много ми харесва. :)
20.06.12
22:22
Мерси за отговорите. Мислиме да вземем Pure whey, защото пише, че в една доза има 5 грама глутамин, също така има и бцаа, не знам колко е вярно, но ще опитаме.
20.06.12
22:38
Ние с един приятел си разделихме един Суроватъчен Изолат на Олимп и за сега съм много доволен от него .
20.06.12
22:53
Аз бих ти препоръчал Синтракса като негов фен, добър на прилична цена с добър вкус.
20.06.12
23:19
И аз така мисля, ще го пробвам :). По 3 дози на ден ? Сутрин, след тренировка и преди лягане ?
20.06.12
23:46
Сутрин-да,след тренировка-да,вечер-Не.За вечерта е най-добре казеин(или обезмаслена извара)
21.06.12
00:39
Не го мисли толкоз..Видима разлика няма да видиш който и да избереш..
21.06.12
07:10
казано от VIktor Hristev на 20.06.12, 23:19:
И аз така мисля, ще го пробвам :). По 3 дози на ден ? Сутрин, след тренировка и преди лягане ?
Да за твоите 60 кг. е просто прекрасно да пиеш три дози :D Така повече от половината ти белтък ще е от пудри. Аз го отдавам на годините ти - на 15 не ти е лесно :D :D :D
21.06.12
15:40
По - добре 100% Pure whey щом в него има глутамин в една доза и малко бцаа :). Глутамина е важен.
21.06.12
15:53
Глутамина възстановавя, увеличава хормона на растежа, повишава имунната система и помага за качването на ММ ?! :)
21.06.12
16:25
казано от Victory на 21.06.12, 15:40:
По - добре 100% Pure whey щом в него има глутамин в една доза и малко бцаа :). Глутамина е важен.
Да и количеството е невероятно голямо та стига за следното:
казано от Victory на 21.06.12, 15:53:
Глутамина възстановавя, увеличава хормона на растежа, повишава имунната система и помага за качването на ММ ?! :)
:D :D :D
21.06.12
16:45
казано от head_hunter на 21.06.12, 16:25:
казано от Victory на 21.06.12, 15:40:
Да и количеството е невероятно голямо та стига за следното:
казано от Victory на 21.06.12, 15:53:
:D :D :D
Искаш да кажеш, че Пюр лей не е по добър ли ? Една доза глутамин е 5 грама?
21.06.12
16:55
казано от Victory на 21.06.12, 16:45:
Искаш да кажеш, че Пюр лей не е по добър ли ? Една доза глутамин е 5 грама?
Не мога да твърдя, че не е добър, а мога да твърдя, че не ми вдъхва доверие по ред причини! ;)
Също мога да твърдя, че дозата от 5 гр. е крайно недостатъчна, освен ако не пиеш по шест дози дневно, което е пресилено дори за 60 кг. “билдър” :D
п.п. Ако искаш да ми обориш твърдението - готов съм да те изслушам ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 21.06.12 16:56.
21.06.12
17:37
Този глутамин от изследванията и опита си съм разбрал,че е пара на вятъра :D (ако е сам по себе си). Иначе тези неща за бцаа-то и глутамина в протеина е маркетингов трик..Във всички има бцаа ,а глутамин поне малко имат ,въпреки че не знам какъв критерии е това
Аз от известно време пия Pure whey, преди пиех само на Синтракс протеина. За усещане и разлика не мога още да коментирам, единствено в по-приятния вкус на Pure whey :))), а и финтес инструктора ми каза че те са една от малкото марки, които са само с един вносител за БГ и по-трудно е да се злоупотребява с качеството и състава...не знам дали е вярно, но и като цяло ми харесва повече.
Да питам, че гледам има мнения че не е добре протеина да се приема вечер? Аз принципно взимам само 1 доза след тренировка, но пък мога да тренирам само вечер след работа. Та защо не е ок да се пие вечер?
казано от Dazy на 22.06.12, 08:30:
а и финтес инструктора ми каза че те са една от малкото марки, които са само с един вносител за БГ
Абсолютно е прав! :D :D :D Я опитай да откриеш някоя друга държава освен България, в която да се продава въпросната “световноизвестна марка” и може би ще успееш да си отговориш на някой въпроси ;) :D
казано от Valdis на 22.06.12, 09:21:
казано от Dazy на 22.06.12, 08:30:
а и финтес инструктора ми каза че те са една от малкото марки, които са само с един вносител за БГ
Абсолютно е прав! :D :D :D Я опитай да откриеш някоя друга държава освен България, в която да се продава въпросната “световноизвестна марка” и може би ще успееш да си отговориш на някой въпроси ;) :D
Хахаха самата истина, в нито 1 американски сайт не се предлага американската марка. Защо ли ? В интерес на истината на схема си заслужава Пюре уей за под 70лв :)
казано от AgBOKATA на 22.06.12, 09:52:
Хахаха самата истина, в нито 1 американски сайт не се предлага американската марка. Защо ли ? В интерес на истината на схема си заслужава Пюре уей за под 70лв :)
Нещо не схванах, заслужава си или не си заслужава в крайна сметка?? Пюре уей се предлага на много места извън БГ, въпроса беше дали е качествен продукт като цяло и доколко качеството му е запазено на нашия пазар? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.06.12 12:19.
казано от Dazy на 22.06.12, 10:42:
Пюре уей се предлага на много места извън БГ
Айде посочи ми поне едно такова място, не мога да разбера как може да има толкова коне с капаци. Колкото до качеството не мога да кажа нищо, на мен лично не ми е известен произхода на тези продукти и въпреки предположенията за Private label няма точна информация, кой е производителя и докато това е така аз ще се отнасям с особено предубеждение към тях.
Нещо не схванах, заслужава си или не си заслужава в крайна сметка?? Пюре уей се предлага на много места извън БГ, въпроса беше дали е качествен продукт като цяло и доколко качеството му е запазено на нашия пазар? :)
Заслужава си според мен, ако можеш да си го намериш под 70лв ;)
Иначе на цена над 90лв трябва да си луд да си го купиш !
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.06.12 12:20.
казано от Valdis на 22.06.12, 11:07:
Айде посочи ми поне едно такова място, не мога да разбера как може да има толкова коне с капаци. Колкото до качеството не мога да кажа нищо, на мен лично не ми е известен произхода на тези продукти и въпреки предположенията за Private label няма точна информация, кой е производителя и докато това е така аз ще се отнасям с особено предубеждение към тях.
Предполагам, че Pure Whey = NuBlend Whey: http://nucare.com/products/proteins/nublend-whey-protein/, но това е само мое лично предположение.
22.06.12
12:54
казано от antov12 на 22.06.12, 12:13:
NuBlend Whey
Ну погоди :D :D :D
казано от Valdis на 22.06.12, 11:07:
не мога да разбера как може да има толкова коне с капаци.
Valdis, не се вкисвай толкова, не съм им дистрибутор и съм съвсем боса в добавките, ровя и питам, точно и само защото искам да разбера по какво да се ориентирам в търсенето, за да съм сигурна в качеството на една или друга марка.
Препоръчват го на много места, имах конкретен отзив във фитнеса и затова споделям.
22.06.12
14:44
казано от Dazy на 22.06.12, 14:06:
и съм съвсем боса в добавките, ровя и питам, точно и само защото искам да разбера по какво да се ориентирам в търсенето, за да съм сигурна в качеството на една или друга марка.
Препоръчват го на много места, имах конкретен отзив във фитнеса и затова споделям.
Разбрахме, че си боса, защото само в БГ се продава и наличното инфо, което имаме сме го вадили с ченгел :D
За нищо не можеш да си сигурна в тоя живот, че и на средния си пръст не можеш да имаш доверие ;) Като се купува нещо, обаче се гледа доказана марка, защото с името си застават зад продукта си /не че и такива не са хващали в издънка/. Препоръки можеш да имаш за вкус, разтворимост, брой дози и цена въпреки, че ако седнем и така да го смятаме има и по-изгодни. Та в случая препоръките идват май от към цена на вносителите към дистрибуторите или иначе казано - тези, които ти препоръчват това имат най-голяма далавера ;) Почна ли вече да ти се изяснява малко ситуацията?
Темата става гореща, но уви отговор от представител на Пюр едва ли ще видим (giggle)
22.06.12
18:00
казано от AgBOKATA на 22.06.12, 17:53:
Темата става гореща, но уви отговор от представител на Пюр едва ли ще видим (giggle)
Аз по-скоро си мисля, че по-скоро ще се добереш до рецептата на кока-кола, отколкото да се изяснят някои вече задавани въпроси :D
Всъщност Антов е съвсем близко до истината, но цъкнете на началната страница - воаля -
С по-големи букви не можеха да го напишат - BUILD YOUR OWN BRAND
п.п. Адресът на въпросния сайт е едно към едно с адреса на Пюр Нутришън... В което няма нищо лошо според мен, но ББ Тийм, или Хелт Стор, трябваше да подходят по друг начин с представянето на тая ‘световно известна марка’ и т.н..........
Мнението беше редактирано от FaceOff на 22.06.12 18:14.
22.06.12
19:00
@Valdis и @head_hunter - вие добре коментирате, ама щом не го хвалите този протеин и на вас не ви е известен, дайте някой по - добър за тези пари и този грамаж де :) :D
22.06.12
19:12
Става, аз ще ти намеря по-изгоден протеин, като си загубя около час из сайтовете за хранителни добавки да сравнявам етикети, цени, дози и т.н., а ти ще ми измиеш колата и ще подредиш авточастите в мазето - става ли?
Реномираните марки са достатъчно коментирани и рекламирани. Сайтове за добавки бол, сядаш и сравняваш - казах ти общо количество на опаковката, брой дози в опаковка, съдържание на протеин в доза и си готов. Първо си избери протеина по предните показатели и, когато вече знаеш, какво търсиш ще си го намериш и като цена.
22.06.12
19:16
Намирам и по изгодни протеини, но в тях има повече захар и мазнини, примерно с 2 грама повече наситени мазнини.. по кой неща трябва да сверявам, че не схванах. По грамове протеин, цена и количество ?
22.06.12
19:25
Първо се замисли, колко стриктен трябва да ти е хранителния режим, че да ти се отразят два грама мазнини или въглехидрати! За второто ще ти дам прост пример:
Гледаш два протеина по 5 либри, при единия дозата е 30 гр. /примерно/ и от тези 30 гр. 27 грама са протеин, а при другия имаш 35 грама в доза, а съдържанието на протеин е 25 гр.! Почваш ли вече да схващаш?