Подходяща програма !?

22.06.12
00:10

Здравейте, аз съм момче на 16 години, 75 килограма 186 см имам искарано извесно време в залата, но все си мисля че нещо ми куца :/. Тренирам 3-4(ако имам време) дена в седмицата, а през дните за почивка правя упражнения със собствено тегло, било то лицеви или нещо на лостове.
Фитнес програма:
1-ви ден Гърди, бицепс, корем

ГЪРДИ
Кофички с акцент върху гърдите 4х до отказ
Повдигане на щанга от лег 4х5-8
Флайс/Кросоувър 4х5-8 (гледам да ги редувам всяка седмица различно)
Повдигане на дъмбели от наклоне лег 4х 5-8

БИЦЕПС
Скотово сгъване 3х10
Концентрирано сгъване 3х10
Бицепсово сгъване с щанга 3х10
Чукчета 3х10

КОРЕМ
Коремни преси 3х30
Повдигане на краката от лег 3х30
Китайска стойка 1-1,30 мин

2-ри ден почивка

3-ти ден Гръб, трицепс, корем

ГРЪБ
Хиперекстензии, Гръбни преси 3х20
Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват 4х10
Придърпване на долен скрипец 4х10
Гребане с Т-щанга / Мечка 4х10

ТРИЦЕПС
Кофички 3х до отказ
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10
Трицепсови лицеви опори 3х20

КОРЕМ
Коремни преси 3х30

4-ти ден почивка

5-ти ден Трапец, рамо, корем

ТРАПЕЦ
Трапецовидно повдигане на рамене с лост 3х20
Хай-пул(зад гръб) 3х20

РАМО
Раменни преси 3х12
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3х12
Повдигане на ръцете напред 3х12
Повдигане на ръце встрани 3х12
Повдигане на щанга до брадата, Вертолет 3х12
Разтваряне на пек-бек машина 3х12

КОРЕМ
Коремни преси 3х30

П.С. Изказвания с цел съвет са желателни.
П.С.2 Когато успея да стана бягам сутрин рано на гладно около час

Темата беше редактирана от denislav penkov на 22.06.12 09:58.

VI

22.06.12
06:37

Бицепс :
Повдигане на щанга от стоеж - 3х8
Скотово с крив лост - 3х8
Редуване с дъмбели - 3х8

Рамо :
Раменни преси - 3х8
Повдигане на дъмбели напред - 3х8
Повдигане на дъмбели настрани - 3х8
Пек - дек за задно рамо - 4х10-12

Тренирай по тази програма за 2-те мускулни груби, ти ги претоварващ много.. моето мнение е да не ходиш на лостове, мускулите се нуждаят от почивка, за да се възстановят и растат :).

Мнението беше редактирано от Victory на 22.06.12 06:39.

22.06.12
10:14

Относно рамото, така няма ли да ми изостава задно и средно рамо защото са с по 1 упражнение?

Малко въпроси:
- не виждам крака. От къде са заякнали толкова, че вече не се налага да ги тренираш?
- 4 упражнения за гърди, толкова за гръб и... толкова за бицепс. Какво налага този брой упражнения за бицепс?
- 6 (словом - шест!) упражнения за рамо. Какво правиш с рамената, та трябва да ги тренираш по този начин?

22.06.12
10:48

Всеки сутрин бягам по около час, и смятам че краката ми са на 1 добро ниво.Бицепс правя толкова защото го виждам изостанал спрямо другите мускулни групи.Рамо са ми казвали, че е добре да правя по 2 упражнения за всяка подгрупа(предно,средно,заднио)

Ясно... не бих могъл да ти дам съвет, който да възприемеш като правилен, защото си типичен плажен билдър, т.е. нарцис, който тренира за дискотечката и барчето на плажа. Казвам го без лоши чувства, това е право на всеки. Моите виждания и цели са различни и не бих могъл да ти бъда полезен.

За мен тази тренировъчна програма е лоша, защото:
- липсва натоварване за краката
- липсват фундаментални упражнения (набиране, мъртва тяга, има и още)
- натоварването на корема е еднообразно

Щом смяташ, че краката се поддържат на добро ниво само с тичане, това е достатъчно показателно, за да си съставя мнение. От друга страна не виждам как възстановяваш при тренировки почти всеки ден.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.06.12 11:07.

22.06.12
11:19

Мъртва не правя защото имам херния, и са ми я забранили, набирания ако не си прочел правя на лостове... Колкото до това с плажа тук си в грешка, но както каза всеки има собствено мнение.Целта ми е да изглеждам добре в моите очи(падам си малко перфекционист), а не в очите на другите.

Мнението беше редактирано от denislav penkov на 22.06.12 11:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1