22.06.12
01:01
Здравейте на всички.
В понеделник си купих креатин микронизиран на ОН и примемам по 5 гр. преди и след тренировка. Винаги след като го изпия, усещам някакъв дискомфорт в областта на кръстта или по-точно бъбреците. Не е болка, но е дискомфортно, усеща се като напрежение някакво. Не е постоянно, след няколко часа отминава, но е неприятно.
Приемам креатина с плодови сокове и се стремя да пия по 2 литра вода на ден минимум.
Какво е вашето предположение?
Темата беше редактирана от petyrcho на 22.06.12 01:02.
Малко ти е водата- още повече в тия жеги. И чак 10гр според мен не ти трябват- може и по-малко
Студент съм в Германия, а тук е около 18-20 градуса на ден, т.е. няма жеги.
Чудя се да не би да предозирам понеже до момента не съм пил креатин, на упътването пише 1 чаена лъжица с връх. Стремя се да го докарам до толкова, но изобщо си нямам представа дали това са наистина 5 гр.
Да това са 5гр, но все пак 2л е много малко. Тръгнах да пиша число, но няма смисъл увеличи я на поне 3л според мен- и на мен ми се е случвало същото.
казано от Скота на 22.06.12, 01:11:
Да това са 5гр, но все пак 2л е много малко. Тръгнах да пиша число, но няма смисъл увеличи я на поне 3л според мен- и на мен ми се е случвало същото.
Благодаря ти за отговора. А този дискомфорт означава, че по-голямо количество вода трябва да приемам? Взел съм си 300гр. т.е. да ме изкара точно 1 месец, но ако го има този дискомфорт, не знам дали си заслужава да продължавам да го приемам.
Ми аз в зареждащата фаза не вярвам- за мен е излишно товарене на бъбреците- може да греша разбира се. Аз бих пил 2х3гр и така ще стигне за повече време. Не е казано че трябва да приемаш конски дози- по-дълъг прием според мен е по-добре, като не пиеш по много не е проблем.
22.06.12
07:01
Я си пусни едни изследвания да се види, какво ти е състоянието на бъбреците към момента! Другото Скота ти го е казал. Забелязал съм, че масово хората пият нещо без да си следят състоянието на организма.
22.06.12
08:07
Споделям мнението на head_hunter. Щом усещаш дискомфорт, спирай веднага докато доктора не ти каже, че бъбреците ти са наред и са здрави. Изчакай 2 седмици след спирането на креатина, за да намалеят концентрациите в мускулите, за да не покаже подвеждащ резултат теста.
казано от head_hunter на 22.06.12, 07:01:
Я си пусни едни изследвания да се види, какво ти е състоянието на бъбреците към момента! Другото Скота ти го е казал. Забелязал съм, че масово хората пият нещо без да си следят състоянието на организма.
Да чукна на дърво на 20 години съм, до сега никога не съм имал проблем какъвто и да е с бъбреците, което ме кара да си мисля, че са ОК. Но ще видим как е.
22.06.12
11:32
Може да нямаш проблем, но да си предразположен към такъв. Да има някакъв риск, който би бил опасен единствено при претоварване, но не и при нормална работа.
Креатинът е изключително безопасна добавка, но за хора със здрави бъбреци. При хората предразположени към проблеми може да е опасен, затова имаш ли дискомфорт, по-добре потвърди дали всичко е наред.
Може и да е от по-малкото вода, но на твое място бих потвърдил с някой друг тест.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.06.12 11:33.
22.06.12
11:34
казано от petyrcho на 22.06.12, 11:26:
Да чукна на дърво на 20 години съм, до сега никога не съм имал проблем какъвто и да е с бъбреците, което ме кара да си мисля, че са ОК. Но ще видим как е.
И на празна консервна кутия да чукаш - все тая. Годините не са гаранция за добро здравословно състояние.
22.06.12
12:19
Колко кг си ?
казано от Teen Power на 22.06.12, 12:19:
Колко кг си ?
76 кг, 177 см височина.
Благодаря за съветите на всички. Явно монохидрата не е креатин за мен и ще преустановя приема. Другия месец като се прибера в България ще си направя и един профилактичен преглед на бъбреците.
Поздрави.