Дискомфорт в областта на кръстта от монохидрат

22.06.12
01:01

Здравейте на всички.

В понеделник си купих креатин микронизиран на ОН и примемам по 5 гр. преди и след тренировка. Винаги след като го изпия, усещам някакъв дискомфорт в областта на кръстта или по-точно бъбреците. Не е болка, но е дискомфортно, усеща се като напрежение някакво. Не е постоянно, след няколко часа отминава, но е неприятно.

Приемам креатина с плодови сокове и се стремя да пия по 2 литра вода на ден минимум.

Какво е вашето предположение?

Темата беше редактирана от petyrcho на 22.06.12 01:02.

22.06.12
01:05

Малко ти е водата- още повече в тия жеги. И чак 10гр според мен не ти трябват- може и по-малко

22.06.12
01:08

Студент съм в Германия, а тук е около 18-20 градуса на ден, т.е. няма жеги.

Чудя се да не би да предозирам понеже до момента не съм пил креатин, на упътването пише 1 чаена лъжица с връх. Стремя се да го докарам до толкова, но изобщо си нямам представа дали това са наистина 5 гр.

22.06.12
01:11

Да това са 5гр, но все пак 2л е много малко. Тръгнах да пиша число, но няма смисъл увеличи я на поне 3л според мен- и на мен ми се е случвало същото.

22.06.12
01:18

казано от Скота на 22.06.12, 01:11:

Да това са 5гр, но все пак 2л е много малко. Тръгнах да пиша число, но няма смисъл увеличи я на поне 3л според мен- и на мен ми се е случвало същото.

Благодаря ти за отговора. А този дискомфорт означава, че по-голямо количество вода трябва да приемам? Взел съм си 300гр. т.е. да ме изкара точно 1 месец, но ако го има този дискомфорт, не знам дали си заслужава да продължавам да го приемам.

22.06.12
02:14

Ми аз в зареждащата фаза не вярвам- за мен е излишно товарене на бъбреците- може да греша разбира се. Аз бих пил 2х3гр и така ще стигне за повече време. Не е казано че трябва да приемаш конски дози- по-дълъг прием според мен е по-добре, като не пиеш по много не е проблем.

HE

22.06.12
07:01

Я си пусни едни изследвания да се види, какво ти е състоянието на бъбреците към момента! Другото Скота ти го е казал. Забелязал съм, че масово хората пият нещо без да си следят състоянието на организма.

Споделям мнението на head_hunter. Щом усещаш дискомфорт, спирай веднага докато доктора не ти каже, че бъбреците ти са наред и са здрави. Изчакай 2 седмици след спирането на креатина, за да намалеят концентрациите в мускулите, за да не покаже подвеждащ резултат теста.

22.06.12
11:26

казано от head_hunter на 22.06.12, 07:01:

Я си пусни едни изследвания да се види, какво ти е състоянието на бъбреците към момента! Другото Скота ти го е казал. Забелязал съм, че масово хората пият нещо без да си следят състоянието на организма.

Да чукна на дърво на 20 години съм, до сега никога не съм имал проблем какъвто и да е с бъбреците, което ме кара да си мисля, че са ОК. Но ще видим как е.

Може да нямаш проблем, но да си предразположен към такъв. Да има някакъв риск, който би бил опасен единствено при претоварване, но не и при нормална работа.

Креатинът е изключително безопасна добавка, но за хора със здрави бъбреци. При хората предразположени към проблеми може да е опасен, затова имаш ли дискомфорт, по-добре потвърди дали всичко е наред.

Може и да е от по-малкото вода, но на твое място бих потвърдил с някой друг тест.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.06.12 11:33.

HE

22.06.12
11:34

казано от petyrcho на 22.06.12, 11:26:

Да чукна на дърво на 20 години съм, до сега никога не съм имал проблем какъвто и да е с бъбреците, което ме кара да си мисля, че са ОК. Но ще видим как е.

И на празна консервна кутия да чукаш - все тая. Годините не са гаранция за добро здравословно състояние.

22.06.12
12:19

Колко кг си ?

22.06.12
15:03

казано от Teen Power на 22.06.12, 12:19:

Колко кг си ?

76 кг, 177 см височина.

Благодаря за съветите на всички. Явно монохидрата не е креатин за мен и ще преустановя приема. Другия месец като се прибера в България ще си направя и един профилактичен преглед на бъбреците.

Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1