22.06.12
13:01
Здравейте,изчел съм почти всички теми,в които се коментира изварата и нейното влияние върху тялото.Убеден съм и аз в положителния ефект от нейното приемане,но не мога да се справя с този вкус,който има.Специално тази на дядо либен,не е нито кисела,нито солена,нито нищо,но по някакъв начин ми се повдига докато я ям.Смесвал съм я с прясно мляко,с кисело мляко,слагал съм по малко захар вътре,банани,за да променя вкуса й,и да не ми пречи да я приемам,но досега нищо не ми помогна да я направя малко по-приемлива на вкус..
как и с какво смесвате вашата извара ? проблем ли е ако си разбия с пасатора 250гр.+150гр прясно мляко да я приема на 2пъти - 1път през деня след тренировка и преди лягане ?
Благодаря предварително. :)
1.Взимаш няколко зелени чушки,омесваш изварата със сурови яйца,копър,чесън,сол...тъпчеш чушките,слагаш им обратно дръжките за капаче,да не изтече и запичаш или запържваш в масло!
2.Смесваш Извара,разтопено масло,чесън,лук,малко заквасена сметана,настъргваш варени яйца,кашкавал и действаш!
Зависи от останалото меню - или я ям “сладка” или “солена”
1. Солена - на салата - забравих името на салатата, но из нета е фул с разни вариации - извара, печени чушки, майонеза (може и кисело мляко), копър. Аз я правя с чушки от буркан, та слагам и малко от сока на чушките от буркана, хем да се овкуси допълнително, хем да е по кашава салата. Към пилешкото филенце е идеална гарнитурка. Колкото повече са чушките, толкова вкуса е по-добър.
2. Сладка - вечер - 700-800гр. извара, 1 кофичка кисело мляко, едно “Фрути” пъпеш и вода колкото е необходимо да напълни едно двулитрово шише - всичко в блендера и става страхотно плодово млекце да си цуцуркаш два-три дни с някое филмче преди лягане.
3. Отделно с бъркани яйца я ям...
Мнението беше редактирано от Петър на 22.06.12 13:14.
22.06.12
14:33
всичко точно ,но с това “фрути” какво точно имаш предвид,че не можах да го схвана ?
казано от Кристиян Стефанов на 22.06.12, 14:33:
всичко точно ,но с това “фрути” какво точно имаш предвид,че не можах да го схвана ?
от тия разтворимите напитки - прахчета - тип “Степ”, само че се казва “Фрути”
22.06.12
17:34
Още нещо, което излезе в друг често посещаван от мен сайт. Доста диетично и вкусно според мен с малко повечко съставки - цък
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 22.06.12 17:39.
Пастет с извара:
2 твърдо сварени яйца
200 гр извара (обезмаслена и безсолна)
50 гр сирене
лъжица зехтин (ако ти го позволява диетата)
Подправки на вкус ( аз използвам чубрица и червен пипер, сол).
Всичко се размачква с вилица или се пасира.
Получената смес може да се яде директно, да се маже на филийки или да се добавя към салати.
22.06.12
19:03
А защо просто не опиташ друга извара.И аз като теб не можех да се справя с вкуса на извара, но намерих на Олимпус изварата, която за мен има най-добър вкус от всички опитвани а аз съм опитвал поне 8.
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 22.06.12 19:04.
22.06.12
19:42
+1 глас за Олимпус.
22.06.12
21:36
И аз от доста време хапвам само на Олимпус обезмаслената. Най-ми е вкусна. Скоро си купих на Елби (от Видин съм, направо от института) също ми е вкусна. Тя е много безсолна и е перфектна за приготвяне на сладки “изварени” вкусотии.
23.06.12
13:24
Щом ти е толкова неприятен вкуса,трябва да се насочиш към друг вариант.Протеина на прах идва доста по-скъп ...на сила хубост не става.
Ще се мъчиш с изварата и на края ще се откажеш.Моите варианти са извара с овесени ядки малко подсладител.Всичко пасирано и го пия така или го опичам на тефлонов тиган.Извара с банан,ако не е сладък банана малко подсладител малко вода пасирам и е чудесна на вкус(поне за моят).Пасирал съм я със зеленчуци и малко зехтин,вкусът го определям като:става.
казано от Кристиян Стефанов на 22.06.12, 13:01:
Здравейте,изчел съм почти всички теми,в които се коментира изварата и нейното влияние върху тялото.Убеден съм и аз в положителния ефект от нейното приемане
И какво и е влиянието върху тялото и в какво се изразява тоя положителен ефект?
Като не ти харесва, не я яж, нищо няма да загубиш.
И аз съм ЗА Олимпус! Изварата ми много харесва, единствения недостатък, че е малко скъпичка. :)
24.06.12
01:06
казано от Петко К на 23.06.12, 14:35:
казано от Кристиян Стефанов на 22.06.12, 13:01:
Здравейте,изчел съм почти всички теми,в които се коментира изварата и нейното влияние върху тялото.Убеден съм и аз в положителния ефект от нейното приемане
И какво и е влиянието върху тялото и в какво се изразява тоя положителен ефект?
Като не ти харесва, не я яж, нищо няма да загубиш.
чакай приятелю,щом съм попитал и щом си правя труда да я ям,може би искам да го направя?ако не исках да ям извара нямаше да си направя труда да занимавам хора да си хабят времето с мен.виждам,че си доста напреднал като ниво,та ще се радвам ако ми кажеш нещо за нея,иначе не намирам смисъл от мнението ти,ясно е ,че няма да я ям ако реша,и че няма да загубя.разбрах само,че се ползва за нощен протеин,че се усвоява бавно и че има примамлив процент белтъчини.
Благодаря на другите за идеите.Ще пробвам по тези начини,и силно се надявам някой от тях да ми допадне :)
Мнението беше редактирано от Кристиян Стефанов на 24.06.12 01:12.
01.07.12
23:01
Извара ям предимно на Жоси , обезмаслена такава. Разбърквам изварата с шарена сол, половин настъргана краставица, половин ситно нарязан домат + сока му и малко чили сос, става ужасно вкусно и здравословно :)
26.08.12
09:18
Аз си правя изварата по-следният начин:натрошавам я,добавям чесън и копър нарязани на ситно,заквасена сметана,зехтин,черен пипер и сол!Става супер!
26.08.12
11:36
Пробвай да смесиш изварата със сирене.. 200гр извара и 150гр сирене и става много приятна за ядене, ако сложиш и 1 нарязан домат е още по-добре. Друг вариант е да я наръсиш с 2-3 супени лъжици какао (нескуик), но не ти го препоръчвам, освен ако не те бъркат простите захари..
Или просто, ако не ти харесва изварата, не я яж. Не мисля че някой сериозно е пострадал от липса на извара в менюто си до сега.
Мнението беше редактирано от Nathan на 26.08.12 13:28.
11.02.13
23:44
На мене сладка най много ми харесва :)