Хранене след 21:30 часа.

КР

21.06.12
15:05

Здравейте!!! Скоро се регистрирах тук, четох доста теми за храненето, но не открих (може и да има такава тема) това което ще ви попитам сега. На 30 години съм и тренирам от 1997г. като последните пет не съм тренирал и много напълнях (стигнах до 107кг, при ръст 1,73). Започнах да тренирам активно преди два месеца, храня се повече с белтъчини, въглехидратите съм намалил много, мазнините доколкото е възможно ограничавам, три-четири пъти в седмицата правя кардио сутрин. За тези два месеца свалих седем килограма и съм доволен от прогреса, но проблема ми е, че мога да тренирам само вечер след осем часа и след това след тренировката ям само белтъчини. Започвам да усещам, че сутрин се събуждам много изморен, явно не съм заредил добре след тренировката. След цялата пледоария въпроса ми е, може ли да вкарам някакви въглехидрати, защото все пак часа е доста късен за хранене. Засега този режим действа отлично, и не ми се ще да експериментирам, затова питам.

21.06.12
18:50

Трябва да приемаш въглехидрати след тренировката.Бих те посъветвал бърз въглехидрат след тренировка като примерно 30-50гр стафиди.

CL

21.06.12
21:24

по-добре бял ориз

22.06.12
13:45

казано от Plamen Popov на 21.06.12, 18:50:

Трябва да приемаш въглехидрати след тренировката.Бих те посъветвал бърз въглехидрат след тренировка като примерно 30-50гр стафиди.

аз даже си ги слагам в шейкъра с потеина и ги пия заедно :) час след това да речем 22.30 е вечерята. Извара преди лягане с 10-тина бадема / ореха също не е лоша идея ми се струва :)

22.06.12
16:30

И моето последно хранене е такова.150 гр извара с 30 гр орехи в период на чистене,в период на покачване ореите,бадеми,а по някога и фъстъци са 50гр

КР

22.06.12
16:54

Благодаря Ви!!! Ще послушам съветите, и след време ще споделя ефекта.;)

22.06.12
18:03

След тренировка вземи 1 доза протеин ако имаш възможност + 50 грама стафиди. Вечер хапни 200 грама извара, а преди лягане 70 грама орехи, напримерно..

Храненето след 21:30 не е никакъв проблем в този случай. Доста щуротии виждам изписани, но както и да е.

Тренирам от 19 до 21 часа, след което директно вечерям около 21:30 - 21:45 часа. Не приемам добавки в този интервал от време. Вечерята ми се състои от 250-300 g месо (обикновено свински врат) и до 150-200 g гарнитура (боб, грах, леща, рядко картофи или ориз в по-малки количества). Около час и половина-два по-късно хапвам едно яйце, 200 g извара и 50 g сурови ядки. Правя това както в режим на сваляне, така и в режим на поддържане (както в момента).

Ако можеш да си осигуриш добра храна след тренировка, нямаш нужда от приемане на протеин. Ползата от бързите въглехидрати след тренировка е повече от съмнителна според мен, захарта в този момент изобщо не е задължителна. Осигури качествена и пълноценна храна на организма след тренировка, не го тормози само с белтъчини. Количеството и качеството на приетата в този период храна (6-8 часа след тренировка) определя до голяма степен ефективността на процесите на възстановяване и съответно - има голямо значение за успеха на режима като цяло. Затова моята препоръка е ясна - хапни хубаво и качествено след тренировка. Ако си лягаш достатъчно късно, съветвам те да направиш две хранения.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.06.12 19:01.

22.06.12
21:29

И все пак няма да е лошо да споделиш кой са щуротиите,които виждаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1