Помощ при съставянето на силова програма

Ткам, като за начало стажа ми е доста дълъг, но с доста прекъсвания. 10 клас съм, започнах 8. Постоянно чета форума, сайта, търсих из темите, но не открих това, което ми трябва.
170 съм висок 80 кг (до скоро 90), установих, че най-добре ми действат тренировките 4-6 повторения и то предимно като комбинирам многоставни упражнения. Правя кардио 3-4пъти седмично тичане,  3пъти силово, ако някой може да ми помогне как да подредим упражненията, ще е супер. :) Основните упражнения, които правя са; лег, тяга, отскоро клек, гребане, раменни преси прав, обръщане, кофички и горе-долу това е.
По-здрави! :)

2 години не е особено голям стаж :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
http://www.myosynthesis.com/workouts/basic-strength-workouts-beginner-broken

Знам, просто така се изразих. ;Д
5х5 я гледам, само, че искам да добавя по още 1-2 упражнения, а не знам как точно да ги подредя за да не се получи някакъв дисбаланс. Целта ми е да изчистя още 6-7 кг, като държа на високи белтъчини и що годе режа въглехидратите. Другото масивна и твърда мускулатура.

То си пише какви са асистиращите.

Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса) - кофи/диамантени лицеви и повдигане на крака от вис

Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xБВ се правят само 3x5)
Набиране 5x5
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса) - сгъване за бицепс с щанга/дъмбели прав и toes to bar и/или wind shield wipers или L-sit изометрично.

Какво ще кажете за нещо от сорта
Понеделник
Клек
Лег
Гребане

Сряда
Преден клек
Кофи
Мъртва тяга

Петък
Клек
Лег
Набирания

4-5 серии повторения от 4 до 6, тежко тежко.
И след всяка тренировка едно упражнение за трицепс и бицепс?
2-3 дни кардио - тичане на стадиона.

18.06.12
23:46

бих включил раменна преса и обръщане. иначе 3 пъти в седмицата бицепс и трицепс ми се вижда ненужно, поне на мен

Тягата защо е последно упражнение в сряда?

За обръщането и раменната преса съм съгласен, изключих за тях.
Но в кой ден е добре да ги оставя?

18.06.12
23:55

1. Клек, лег, гребане
2. Тяга, набиране, раменна преса
3. Или почваш пак от едно или си избираш някаква подобна комбинация на горните, като сменяш упражненията с подобни.

22.06.12
22:53

Начална сила на Марк Рипетое става все по - популярна. 5 по 5 е базирана на нея, но е с повече обем

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 22.06.12 22:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1