28.07.05
23:26
от известно време имам някакъв проблем с упражненията за рамо. изпитвам бая болка (само в лявото рамо) когато правя преси с дъмбели, а с щанга е по добре повреме на упражнението, но на другия ден немога да си вдигна ръката. и трябва да почивам 1-2 седмици. упражненията ги правя отдавна и никога до сега не съм имал проблеми, но сега се появиха.. също ми е доста неприятно когато правя задно рамо, тогава пък ме наболва дясното. там когато правя с едни килограми са ми доста леки и как увелича тежеста с 1-3кг така се появява болка?! от какво може да е това? да избягвам ли тези 2 упражнения и кои бухте ми препоръчали?
Почивката май е единственото решение на проблема направи си почивка на рамото за седмица две и после с малки кг се покачи до предишните кг
Да, почивка. Хубаво хапване да се възстановиш с лекички загрявъчно упражненийца за рамо и цялото тяло. Може мноого внимателен стречинг.
И после като за начало може направо да упражненията за рамо. И просто да натоварваш добре предно рамо с гърдите, а задно с гърба. КАто правиш кофички и набирания съответно. А после може да върнеш рамото, но със определени упражнения които не ти правят проблем./помисли за техниката на изпълнение/
Отиваш на лекар - може да си направил лек периартрит.
Ще ти изпишат най-вероятно - Нимезил прахчета да пиеш по 2 на ден и ако не ти е много голямо рамото и нещо за мазане (Biofreeze е много добро)
значи ако чувстваш, че е някакво сухожилие може да го мажеш с Лиотон 1000, лично на мен ми помага и е много добро маже се поне 3 пъти на ден
01.08.05
11:10
Първа препоръка - иди на спортен лекар траматолог - в “Диана” 1 са едни от най-добрите. Понеже и аз имам от време на време болки в рамото да ти кажа какви са възможностите:
Адхезивен капсулит на рамото ; Синдром на ротаторния маншон на рамото или периартрит ; Тендинит на бицепса (бицепса свърша високо горе в предното рамо) ; Калцифициращ тендинит на рамото ; Бурсит на рамото (има много видиве бурсити, т.е. възпаления на бурсата, като един от най-лошите вариянти е остър субакромиален бурсит) .
разгледай тук - обяснено е какви са заболяванията :
http://www.vita.bg/ot/index.shtml
Често лекарите препоръчват лечение с нестероидни противовъзпалителни средство като Тилкотикл-а. Един съвет - не давай да ти бият кортикостероиди в рамото - ефекта е временен.
благодаря на всички за мненията. но тъй като вече съм правил почивка и сле това всичко си е същото ще послушам Raistlin и ще се консултирам съ специалист, пък дано да не е нищо страшно :)
Загрявай много добре. Поне 3 серии с бавно темпо и леки килограми. За рамото е много важно да е добре загрято.
[quote author=“AMAZER”]благодаря на всички за мненията. но тъй като вече съм правил почивка и сле това всичко си е същото ще послушам Raistlin и ще се консултирам съ специалист, пък дано да не е нищо страшно :)
А така, консулт си требе, но нали... внимателно подходи, защото ако тялото сега ти дава леки сигнали под формата на болка. Туко виж след време станат някои по-сериозни “екстри”
Много здраве!