13.04.12
11:08
Здравейте!
1-во въпроса- Някой може ли да препоръча упражнение, диета или нещо друго с което да почна да свалям мазнините от корема без да отслабва останалата част от тялото?
2-ро проблема- От един месец насам почнах да покачвам мазнини само около корема.
3-то информация (за да може по-точно да разберете проблема и евентуално да дадете по-точно решение)- Тренирам от 2 години като последната една година тренирам сериозно в зала. Тренирам през ден по следния начин- 1- гърди, бицепс, корем, 2-гръб, трицепс, трапец, предмишница, 3-рамо, крака, корем, после пак 1 и т.н. Всичко правя 3 серии по 8 повторения освен краката(3 по 15) и корема (3 по 20) като тежестите са толкова колкото мога да дигна и ги увеличавам със всяка серия.(Знам че тренировачната програма не е кой знае какво, но понеже имах лека операция (от варикоцеле) преди 11 месеца гледам да не се натоварвам много за сега.) Ям по 4-ри пъти дневно(тъй като имам много бърз метаболизъм а пък и искам да покача маса) само месо,плодове и пресни зеленчуци. До преди един месец сичко беше наред, покачвах маса (за последните 8 месеца 13 килограма) мускулите ми се оформяха и растяха равномерно, направих плочки и сичко беше точно. НО от един месец насам почнах да трупам мазнини по корена (и то много бързо) плочките ми се скриха и имам чуството че ако невзема мерки ще стане и по-зле. Бих спрял да ям толкова (макар че немисля,че там е проблема, защото ям здравословно,без хляб и без много мазнини) но ако спра да ям ме е страх, че ще спрат да ми растат мускулите по останалата част от тялото. А ако почна упражнения за сваляне на мазнините ме е страх пак от същото че ще загубя макар и малкото мазнини които имам по останалата част от тялото и ще спре растежа на другите мускули.
Благодаря предварително!
13.04.12
12:38
Прави кардио тренировки.
13.04.12
15:24
Много изчерпателен отговор. Все едно да кажеш за гърди прави лежанка. Според мен удачен вариант за сваляне мазнини без загуба на мускулна маса е ВИИТ (високо интензивна интервална тренировка), т.е. спринтове комбиниране с тичане. Ако желаеш го комбинирай с фет бърнър. А иначе тренирвките са ти добре.
13.04.12
20:36
И на мене тренировката ти ми се струва добра.Добре е ако не го правиш да си записваш какво ядеш и периодично да се измерваш.
Щом до скоро всичко е било ок,няма логика сега да не е.Явно хапваш повече от преди или физическата ти активност е спаднала.
Според мен 1вата стъпка е да намалиш калориите до толкова,че да спреш да качваш мазно и след това да решиш дали да намалиш още
за да изкараш пак плочките или да добавиш кардио.
13.04.12
21:44
мазнините само по корема са признак на стрес. Намери начин да намалиш стреса - релаксация, медитация и т.н. и т.н.
Благодаря много за съветите ще се възползвам от тях и ще пиша след време да кажа кое съм променил точно и дали има резултати за да може тази тема да бъде полезна и за други потребители.
Резултати има! :) Плочките пак се показаха и всичко е точно ;) Единственото което направих е че почнах да ходя на тенис на корт 3-4 пъти в седмицата и резултати се появиха доста бързо. Така че съвсем спокойно мога да кажа че ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН и решението е тенис ;)
Може тениса да ти сваля стреса. Принципно при хорничен стрес се отделя прекалено много кортизол, а един от неговите ефекти е да увеличава мастните натрупвания в коремната област.
25.06.12
13:10
То и от тренировка с тежести и кардио тренировки също се отделя кортизол,изводът значи е да не тренираме ..Точно така излиза
Напълно си прав, но има разлика между хронично завишени нива и моментна продукция ; )
25.06.12
13:20
Ми като бачкам цял ден тежък физически труд тогава хронично ли се брои като е 10 часа