Проблеми с кръвното налягане, свързани с прием на ВСАА и Омега 3

26.06.12
11:14

рових навсякъде из интернет и не намерих такива признаци ,които ми се получиха . Принципно имам високо кръвно и пия хапчета и така ми се нормализира . Първо започнах с омега 3 и ги пих 2 седмици някъде след това пих 3-4х бцаа и ми се повиши кръвното . Сега не ги пия 2 дни и вече се нормализира . Можели да е от тях ? Какво ще кажете ? или е абсурдно

26.06.12
16:09

На колко години си, есенциална ли е хипертонията ти или не, какви лекарства пиеш?

26.06.12
16:47

26 конкорт . Ама днеска вече ми е нормално кръвното и не усещам задушаването ,което чувствам когато е високо.

Конкорд самолети имаше едно време,но за бета блокер надали.Кога и по какъв повод е диагностицирана хипертензията/ терминът хипертония не е коректен/.Родителите ти имат ли високо кръвно налягане и други заболявания ? Когато се споделя,че пациент има артериална хипертензия е редно да се казва коя степен е,заедно със давност.Още стотици неща оказват влияние и са важни за снемане на една добра анамнеза,но в случая най-добре е да се обърнеш към кардиолог или лекуващ лекар за съответните изследвания и снемане на подробна анамнеза.В интернет няма да намериш лечение,а и в повечето случаи самолечението не е от най-добрите методи.Задухът не е особено характерен в твоя случай,което ме навежда на друг вид проблеми.А повишаване на налягането от омега 3 и бцаа е в сферата на фантастиката.
Относно медикаментозното ти лечение,предполагам си млад мъж,за мен не е редно първи избор да е бета-блокера.Консултирай се с добър кардиолог и преосмислете терапията,ако трябва потърси няколко мнения.Поразпитай за ACE-инхибитори.Направи един стрес тест и да се прецени акуратно дали имаш наистина нужда от лекарства.Ако си с доказана хипертензия,то единствено постоянството в лечение ще бъде решението за теб.Не прави грешката на масата от хора да не пият лекарства,защото щяли да им пречат на живота,защото имали странични ефекти,защото се губела еректилната способност и прочие.Последствията в дългосрочен план са повече от обезпокоителни.

26.06.12
20:24

сега за едно т ще правим проблем -конкор е . аз не търся лечение за високото кръвно , а дали може да е от омегата и бцаа-то . Може да е в сфверата на фантаситакта ама най-странното че само това съм пил . Няма значение ще ги пробвам по отделно и ще видя от какво . Може и да не е от нито едно от двете :) .
“.Задухът не е особено характерен в твоя случай,което ме навежда на друг вид проблеми.” какво трябва да значи това ?

Значи, че следва да направиш и консултация с психиатър,защото е възможно да правиш панически атаки.Относно писането ти,че не търсиш лечение за високото кръвно,точно затова написах този дълъг пост.Затова сме на челни позиции по смъртност и на дъното по продължителност на живота,защото всеки казва няма да се лекувам,а реално не знае последиците какви са,дори малка представа няма.Лечението на високото артериално кръвно налягане е основен механизъм в превенцията на много съпътстващи тежки органни увреждания.Не бих искал и нямам времето да ти споделя колко системи и в частност органи се увреждат от нелекуваното кръвно налягане и колко тежки последици има.Но после като имаш проблеми с очите,със сърцето или с бъбреците,то недей да обвиняваш лекарите и здравеопазването,че не са си свършили работата.

26.06.12
22:19

Опиши си храненето като начало.

Твърде е вероятно и да е на психическа основа, както казах колегата горе, панически атаки или свръхреактивен симпатикус. Нивото на цялостния стрес през деня ти има много голямо значение също. Ако си нервен, препил, недоспал е съвсем нормално да имаш отклонения в кръвното.

27.06.12
00:11

не ме разбра май . Не търся лечение , защотото съм ходил на кардиолог. И те ми изписха тези хапчета . Няма сам да си ги пия на моя отговорност :) . Знам много добре какви органи уврежда . мерси за отговорите може да затворите темата . разбрах ,че 99% няма шанс да е от бцаа и омегата .

Пределно ясно ми е,че си ходил на кардиолог,чети просто.Отиди при друг кардиолог за втора консултация,както ти обясних и преосмислете медикаментозната терапия.Конкор не следва да е първи избор на лечение при теб.Също така те попитах коя степен артериална хипертензия имаш,защото вярвам за това си оплакване го пиеш,освен ако не си забравил да споменеш за сърдечна декомпенсация или придобит клапен порок,което ми се струва малко вероятно.Има други медикаменти,особено съобразени с твоята възраст.Но най-важното е правилната диагностика на хипертензията,ако такава наистина съществува.Фамилната обремененост тук играе също голяма роля,атеросклероза у родители и т.н.Давам ти съвет,за който кардиолог ще те таксува 50лв,възползвай се.Ехокардиография за допълнителна сигурност също направи,стрес-тест,както и ако има наблизо до теб отделение по патофизиология ще е добре там да направиш една специфична група изследвания за инотропната функции на сърцето,но лекарят ти ще те насочи ако имаш желание.И пак ти казвам,нелекуването на хипертензията ще ти съкрати неимоверно продължителността и качеството на живот.

27.06.12
00:59

на ехокардиография съм ходил нищо не видяха . Не ми казаха каква степен съм ама кръвното е 140(145)/70(75) .Но ще отида и при друг кардиолог .

Мнението беше редактирано от polo123456789 на 27.06.12 00:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1