21.06.12
19:07
Здравейте! Имам проблем с понижаването на мазнините. Висок съм 182 и тежа 79-80 кг, на 17 години. Опитвам се да сваля до 75-76. Тренирам муай тай 5 пъти седмично, и освен това ходя поне 2 пъти седмично на лостове или на зала (основни упражнения за цяло тяло). Целта ми както предполагате е релеф и изчистване на мазнините. Проблема е, че не се получава. Храня се относително правилно, тренирам достатъчно. Взимам Енимъл Кътс (по 1 доза на ден). Може би проблема е в съня? Понеже тренирам вечер и ходя на училище сутрин ми се налага да спя около 5 часа на нощ и си наваксвам на обяд още около 2-3. Или пък в хранителния режим? Ще дам един мой примерен ден:
Закуска: 6 30 - овесени ядки с чаша кисело мляко 2% + 4 белтъка +1 цяло яйце + 1 чаша кафе
В училище: 1-2 банана/60-70 грама сурови ядки + кисело мляко (случва се понякога да си взема диетични вафли..около 120 грама бяха мисля)
Обяд: 3-4 кюфтета на скара + салата домати и сирене
Следобедна закуска: Още 3-4 кюфтета + овесени ядки + кисело мляко (пред тренировъчно хранене)
Вечеря : голяма салата + месо на скара (пак кайма) или пил. пържола или малка консерва риба тон
Други хранения: ако имам апетит си позволявам например плод или нещо тестено в рамките на нормалното
Избягвам всякакви газирани напитки, шоколади, десерти. Единствено ако се наложи и нямам какво друго да ям мога да си позволя вафла преди тренировка. Друго прегрешение е студения чай, когато съм някъде навън. Все пак си мисля, че при толкова много трениране това кръшкане е в рамките на нормалното. Моля кажете къде бъркам и дайте съвети за забързване на метаболизма, защото мисля че проблема е главно в бавното преработване на храната.
ПС: Ако не успея да получа добър ефект в следващите 20-25 дни, който да ме стимулира да продължавам мисля да си взема някой силен бърнър, като съм хвърлил око на Липосикс и Рипд Фрийк..
Аз лично в период на релеф махам киселото мляко, ядките ги заварявам само с вода и сушени кайсии, месото е на пържоли (може да не знам с какво са тъпкали или инжектирали пилето, но поне виждам че е чисто месо). За вафли и сладко просто забравям, плодовете ми са основно грейпфрути. И един въпрос, с това кисело мляко преди тренировка не ти ли е малко тежко? 2-3-4 часа преди тренировка овесени ядки с протеин ми звучи по- добре.
И диетичните вафли бих ги заменила с протеинови. В период на релеф и някой друг ден със сутрешно кардио няма да е излишен (като гледам weekenda ти остава) ако не пиеш протеин, 30 мин след него си яж белтъците и 1.30-2 часа след тях вкарай овеските. “муай тай 5 пъти седмично + поне 2 пъти седмично на лостове” това означава ли двуразови тренировки? ако е така, за да се възстановиш качествено м/у тях трябва да имаш поне 6 часа и да имаш време да спиш. 2 почивни дни биха ти се отдазили добре на седмица, но едва ли ще си ги дадеш като знам какво означава интусиазъм за спорт ;)
А смятал ли си си грубо колко калории приемаш? Щом не сваляш явно не си на ОКБ... Така като гледам имаш доста въглехидрати, килограмите ти спрямо ръста са нормални, т.е. нямаш много излишно тегло, така че... виж си пак храната.
22.06.12
16:49
Главният ми проблем, е че нямам финансовата възможност да се храня правилно и да суплементирам. Вместо чисто месо ям кайма най-често и не се знае колко е качествена. Не взимам никакви добавки освен бърнера, а иначе щеше да е добре да взимам протеин или аминокиселини. Ще гледам да изчистя максимално хранителния режим пък каквото стане. Благодаря за отговорите :)
24.06.12
23:23
Пусни си едно хормонално изследване, обикновено, когато отрицателният калориен баланс не действа, има нещо там
24.06.12
23:41
Според мен не си на отрицателен баланс, храненето ти като количество изглежда приблизително колкото моето, а аз съм няколко категории по-нагоре :) Но това е само на око погледнато :)
25.06.12
09:34
Ядеш много на често. Хапваш и въглехидрати, храниш се преди и след тренировка, пиеш студени чайчета (захар). Нямам как да сваляш лесно така, защото нямаш достатъчно голям период без въглехидрати (в по-добрия лучяй без калории), в който тялото да почне да гори мазнини. Препоръчвам ти да прочетеш тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/61856
27.06.12
15:47
Мерси за отговорите :) Днес ми свършиха ангажиментите към училище и от утре променям малко начина на трениране. Почвам сутрешно тичане на гладно. Няма да си поставям някакви крайни цели - нещо от сорта на 2-3 км (защото все пак тренирам вечер) 3 пъти седмично. Относно храната - понамалих я още, дано да има ефект. Ако до 15-20 дни няма някакъв видим ефект, почвам да броя калориите за да се изясни какъв е проблема и дали наистина просто не съм на ОКБ или имам някакъв проблем.