26.07.05
10:42
От Въглехидратите качва ли се мазно??
26.07.05
10:43
Да.
26.07.05
11:43
Да, ама няма да е лошо някой да обясни по-подробно от научна гледна точка :roll:
Ами аз не съм :) диетолог или нещо такова но са ми го обяснявали така. Въглихидратите се превръщат в глюкоза, главен ресурс за енергия на момента. Всичко което не се използва се превръща в глюкоген, който е вид глюкоза запазена в черния дроб и мускулната тъкан. По късно стават телесна мазнина, незнам сигурно не го обяснявам много точно но това са ми казвали общо взето.
моля ви се кажете примерна ниско-въглехидратна диета ко да ям че то сичко е с мазнини и въглехидрати
Да астробои прав си ае някои да напише няква примерна Ниско Въглехедратна Диета НВД.
Благодаря предварително
Kang разтърси се и ще намериш примерни
но си сгрешил местото където да зададеш въпроса си :wink:
[quote author=“astroboy”]От Въглехидратите качва ли се мазно??
Въпроса ти е безсмислен.
Отговора е и да и не.
Познавам момиче, което се скъсва да яде вафлички и солетки по цял ден и пак е висока 1,70 и тежи има няма 40кг./и няма мазно по нея, гаранте :)/. Така че...
А в същото време хора, който ядът по 2 филии хляб на ден и са супер мазни.
Просто така поставения въпрос не става...
тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted: интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted: :twisted:
29.07.05
01:57
Има бърз метаболизъм просто.
Не е задължително да се качва от въглехидрати. Може даже да ядеш предимно въглехидрати и пак да отслабваш. Въглехидратите се отлагат като мазнини само ако не могат да се изразходват за енергия, тоест, са в повече.
02.08.05
11:25
[quote author=“westsa”]тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted: интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted: :twisted:
ами може може... аз бях 185см, 55кг. Така в продължение на 3 години, а постоянно ядях кроасани, шоколади,вафли..всякакви сладки работи и по много хляб, но нито килце на качих, а не ходех нито на фитнес, нито се е*ах всеки ден. :)
[quote author=“westsa”]тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted: интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted: :twisted:
Мерси си приказките!
Като изразходва енергия мацката и балансът й не е положителен, много ясно, че няма да качва. Само с положителен баланс се получава излишна енергия и се трупа мазно, иначе това, че излишните въглехидрати се складират като мазнини е открито около 1852 г, доколкото помня :D
Просто казано сложните са по малката беда за мазнини докато простите са опасно червени
05.09.05
20:47
Ами отговора е, ако прекалим с въглехидратите да ще качваме мазно. Въглехидратите се използват за енергия, те първи горят след това мазнините, но когато сме поели повече въглехидрати отколкото организмът ни е изгорил те се превръщат в мазнини, тоест складират се като мазнини. И от там се омазняваш от многото въглехидрати. Това е..
[quote author=“SquasH”]Ами отговора е, ако прекалим с въглехидратите да ще качваме мазно. Въглехидратите се използват за енергия, те първи горят след това мазнините, но когато сме поели повече въглехидрати отколкото организмът ни е изгорил те се превръщат в мазнини, тоест складират се като мазнини. И от там се омазняваш от многото въглехидрати. Това е..
А за прости и сложни чувал ли си
05.09.05
23:57
понеже и аз не съм особенно запознат може ли някой да хвърли малко светлина по този въпрос?
благодаря предварително
Има две причини поради които се счита, че въглехидратите са главните заподозрени за качването на мазнини.
Първата е че вдигат инсулина, особено простите, а инсулинът е транспортната система чрез които мастните киселини попадат в мастните клетки /вместо да останат в кръвната плазма и евентуално да бъдат изгорени за енергия/.
Втората причина е че, основния фактор в дългосрочен план за натрупването на мазнини е непремерения калориен излишък. С протеини /особено/ и мазнини трудно се постига голям калориен излишък /не че е невъзможно/, тъй като са сравнително доста по-скъпи, по-рядко се срещат в концентриран вид а и създават чувство за ситост.