От Въглехидратите качва ли се мазно??

26.07.05
10:42

От Въглехидратите качва ли се мазно??

26.07.05
10:43

Да.

Да, ама няма да е лошо някой да обясни по-подробно от научна гледна точка  :roll:

26.07.05
13:14

Ами аз не съм :) диетолог или нещо такова но са ми го обяснявали така. Въглихидратите се превръщат в глюкоза, главен ресурс за енергия на момента. Всичко което не се използва се превръща в глюкоген, който е вид глюкоза запазена в черния дроб и мускулната тъкан. По късно стават телесна мазнина, незнам сигурно не го обяснявам много точно но това са ми казвали общо взето.

26.07.05
14:10

моля ви се кажете примерна ниско-въглехидратна диета ко да ям че то сичко е с мазнини и въглехидрати

27.07.05
16:43

Да астробои прав си  ае някои да напише няква примерна Ниско Въглехедратна Диета НВД.
Благодаря предварително

27.07.05
16:55

Kang разтърси се и ще намериш примерни
но си сгрешил местото където да зададеш въпроса си :wink:

29.07.05
00:24

[quote author=“astroboy”]От Въглехидратите качва ли се мазно??

Въпроса ти е безсмислен.

Отговора е и да и не.

Познавам момиче, което се скъсва да яде вафлички и солетки по цял ден и пак е висока 1,70 и тежи има няма 40кг./и няма мазно по нея, гаранте :)/. Така че...

А в същото време хора, който ядът по 2 филии хляб на ден и са супер мазни.

Просто така поставения въпрос не става...

29.07.05
01:25

тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted:  интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted:  :twisted:

29.07.05
01:57

Има бърз метаболизъм просто.

29.07.05
02:10

[quote author=“westsa”]тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted:  интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted:  :twisted:

Не е задължително да се качва от въглехидрати. Може даже да ядеш предимно въглехидрати и пак да отслабваш. Въглехидратите се отлагат като мазнини само ако не могат да се изразходват за енергия, тоест, са в повече.

02.08.05
11:25

[quote author=“westsa”]тва твойто момиче я плякат по цял ден а ? :twisted:  интересно като изяде 2-3 пакетчета солетки и 10 вафли как не качва? :twisted:  :twisted:

ами може може... аз бях 185см, 55кг. Така в продължение на 3 години, а постоянно ядях кроасани, шоколади,вафли..всякакви сладки работи и по много хляб, но нито килце на качих, а не ходех нито на фитнес, нито се е*ах всеки ден. :)

02.08.05
13:46

Мерси си приказките!

02.08.05
20:13

Като изразходва енергия мацката и балансът й не е положителен, много ясно, че няма да качва. Само с положителен баланс се получава излишна енергия и се трупа мазно, иначе това, че излишните въглехидрати се складират като мазнини е открито около 1852 г, доколкото помня :D

04.08.05
01:00

Просто казано сложните са по малката беда за мазнини докато простите са опасно червени

SQ

05.09.05
20:47

Ами отговора е, ако прекалим с въглехидратите да ще качваме мазно. Въглехидратите се използват за енергия, те първи горят след това мазнините, но когато сме поели повече въглехидрати отколкото организмът ни е изгорил те се превръщат в мазнини, тоест складират се като мазнини. И от там се омазняваш от многото въглехидрати. Това е..

05.09.05
23:36

[quote author=“SquasH”]Ами отговора е, ако прекалим с въглехидратите да ще качваме мазно. Въглехидратите се използват за енергия, те първи горят след това мазнините, но когато сме поели повече въглехидрати отколкото организмът ни е изгорил те се превръщат в мазнини, тоест складират се като мазнини. И от там се омазняваш от многото въглехидрати. Това е..

А за прости и сложни чувал ли си

SO

05.09.05
23:57

понеже и аз не съм особенно запознат може ли някой да хвърли малко светлина по този въпрос?
благодаря предварително

06.09.05
08:21

Има две причини поради които се счита, че въглехидратите са главните заподозрени за качването на мазнини.
Първата е че вдигат инсулина, особено простите, а инсулинът е транспортната система чрез които мастните киселини попадат в мастните клетки /вместо да останат в кръвната плазма и евентуално да бъдат изгорени за енергия/.
Втората причина е че, основния фактор в дългосрочен план за натрупването на мазнини е непремерения калориен излишък. С протеини /особено/ и мазнини трудно се постига голям калориен излишък /не че е невъзможно/, тъй като са сравнително доста по-скъпи, по-рядко се срещат в концентриран вид а и създават чувство за ситост.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1