24.06.12
18:30
Здравейте, имам следния въпрос, има ли начин да направя корема си по-плосък. Тоест да не стои издут, ако мога така да се изкажа.
Тренирам от малко повече от една година, имам оформени плочки, но коремът ми стои леко издут. Надявам се да ми помогнете. :)
24.06.12
18:36
Това си мисля,че си е до ген.Веднага слагам снимка на едни от най-великите икони в този спорт - Рони и Арнолд.Ако се загледаш ще видиш разликата. Единствения недостатък на Арнолд - вдлъбнатия корем.
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 24.06.12 18:36.
казано от Митко Зафиров на 24.06.12, 18:30:
Здравейте, имам следния въпрос, има ли начин да направя корема си по-плосък. Тоест да не стои издут, ако мога така да се изкажа.
Тренирам от малко повече от една година, имам оформени плочки, но коремът ми стои леко издут. Надявам се да ми помогнете. :)
Не знам на какво се дължи това издуване, но ако излкючим структурата на тялото/ген, може да опиташ да приложиш основните базови действия.
Намали въглехидратите, спри газираните напитки, храни се по-малко, но по-начесто, тренирай коремните мускули поне 2-3 пъти седмично, тичай поне 2 пъти седмично. За да видиш дали се дължи на храненето, може да опиташ да направиш 1-2 дни без никакви въглехидрати и да видиш дали ще има резултат.
Поне при мен тези неща помогнаха. Но пак казвам, зависи на какво се дължи.
Мисля,че Рони не подходящият пример и изобщо няма връзка с въпроса.
То при него е ген,ама и малко отвън дошъл ;)
Леко издут корем с плочки е доста секси спред мен, пак си помисли ;)
Ген е, всичко е ген, за съжаление...
24.06.12
20:38
+1 за вакумките.
От известно време всички билдери са с издути тумбаци, дали е само ген или щото ядат повече? Надали.
За хормон на разстежа чували ли сте?
И как може да ми кажеш, че гнусния тумбак на Рони е по-добре от финната талия на Арни?!
Къде отиде търсенето на естетиката в тялото?
Ще повърна (puke)
24.06.12
22:47
Аре без повръщания, моля. :Д
Пробвай верно да намалиш въглехидратите, при мен има ефект. Храни се бавно, дъвчи многократно - за добро храносмилане.
Така наречените вакуумки са били любими на старите шампиони, като Гримек, Рийвс и така нататъка, но също така и по издадения гръден кош. Според мен всичко опира до ген и може би по-малко до начин на трениране.
Прилагам и няколко снимки за да видите за какво иде реч.
25.06.12
09:30
не знам за какъв ген говорим при положение, че точно Рони К. е попрекалил с хормона на растежа...намерете негови снимки/видеота от ранните му години да видите каква хубава физика има - тънка талия, много нисък % подкожни мазнин, широк гръб...само дето днешния бодибилдинг е по-малко естетика и повече фрийк шоу, което го е принудило да се превърне в това...нещо.... +1 за старата школа и бодибилдинга преди 1980 :)
27.06.12
17:47
казано от Nirangor на 24.06.12, 18:57:
казано от Митко Зафиров на 24.06.12, 18:30:
Тренирам от малко повече от една година, имам оформени плочки, но коремът ми стои леко издут. Надявам се да ми помогнете. :)Не знам на какво се дължи това издуване, но ако излкючим структурата на тялото/ген, може да опиташ да приложиш основните базови действия.
Намали въглехидратите, спри газираните напитки, храни се по-малко, но по-начесто, тренирай коремните мускули поне 2-3 пъти седмично, тичай поне 2 пъти седмично. За да видиш дали се дължи на храненето, може да опиташ да направиш 1-2 дни без никакви въглехидрати и да видиш дали ще има резултат.
Поне при мен тези неща помогнаха. Но пак казвам, зависи на какво се дължи.
Тренирам от доста време и пазя доста стриктен режим, но пак не се получи наскоро видях едно видео в което имаше едно упражнение което мисля че е точно за да се прибере коремът. Упражнението е следното: допираш колене до земята и се подпираш с ръце като коремът сочи точно надолу, поема се дълбоко въздух и се гълта коремът. Не знам дали ще помогне това може да дадете мнение за упражнението.
27.06.12
17:51
Мерси за помощта на всички, ще послушам съветите ви. Мисля да си направя 2-3 снимки, за да видя има ли резултат. Скоро ще напиша коментар дали има разлика. Мерси отново :)