Въпроси относно храненето при покачване на ММ

27.06.12
17:29

Здравейте!
Аз съм на 17 години и тренирам от около 1 година.Първият ми опит за качване на ММ според мен не беше много успешен, затова малко предсрочно започвам нов такъв :Д.Мисля, че основният ми проблем е храненето и имам няколко въпроса.
Планирам да ям около 5 пъти на ден,но се чудя през колко часа-преди ядях през 3 часа, но успявах да събера само 4 хранения.През около 2,5 може би ще е по-добре?Доколкото знам, в период за качване на мускулна маса е добре да се приемат бързи въглехидрати след тренировка, за да се спрат катаболните процеси и да се засилят анаболните.Въпросът ми е кога по-точно трябва да става това.Чувал съм най-различни мнения-веднага след тренировка, 15 минути по-късно, 1/2 час след това?Бих бил благодарен ако ми дадете други идеи освен плодове+прясно/кисело мляко.И,последно, колко време след зареждането с въглехидрати е най-добре да започва следтренировъчното хранене?(nod)

Не е задължително да правиш 4 а дори 5 хранения.Нещата ще вървят и с 3 хранения.Аз лично веднага след тренировка пия суроватката, защото ми е включена в цената за фитнеса а 10-15 мин след това като се прибера удрям 40-50гр декстроза, т.е. тя също е вариант ако можеш да я намериш, прахообразна е. (мед също) .Час след това направи едно стабилно хранене включващо комплексни въглехидрати и белтъчини.

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 27.06.12 18:02.

27.06.12
18:07

Честно казано няма значение кога ядеш след тренировка , важното е ти и организма ти да се чувствате добре.Иначе хубаво е час , час и половина след тренировка да се нахраниш.Колкото до бързия въглехидрат след тренировка аз лично съм приемал веднага след нея , половин час след нея даже дори и не съм приемал нищо и не съм забелязъл някаква разлика. За храненията аз имам три преди и три до четири след тренировка като държа да подчертая , че не всички се състоят от месо , ориз и т.н. :)

Поздрави !!!

28.06.12
12:05

Благодаря!
Точно това исках да чуя: различни мнения и варианти(nod)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1