Проблеми с кръста

28.06.12
14:05

Здр тарся мнение и савети ,преди 2-3 месеца като правех мъртва тяга във фитнеса усетих пареща болка в кръста 3-4 дена след това болката стана нетарпима спрях да правя клек и тяга,но болката не отшумяше само намаля.Накрая се реших да отида на невролог направих си снимка и 3-4-5 лумбални дискове бяха леко смазани ако мога така да го кажа..биха ми 3 инжекции болката отшумя ,но лекаря ми каза повече дане тренирам,след това ходих на ортопед който ми каза сащо да не тренирам никакав спорт, и днеска ходих при трети ортопед който ми каза да продалжавам да тренирам с по леки тежести и така съм щял да се въстанова по барзо и с по малко проблеми.... Ще се радвам на някакви мнения ,че вече незнам какво да правя ..

28.06.12
15:05

Третият мисля, че е най-прав. По-бързо ще се възстановиш разбира се ако подходиш внимателно с тежестите и упражненията. Повечето ортопеди веднага казват край като не правят особена разлика между спортни травми при спортисти и другите хора. При спортуващи мускулите са по-развити ,здрави и т.н. и при евентуално спиране напълно с тренировките те атрофират до някаква степен, а здравите мускули могат да поддържат дори много увредени стави.

28.06.12
18:47

Тоест мога да продължа с фитнеса ако сам по внимателен и ще има повече полза от колкото вреда

Като те боли кръста,не прави тяга..не е висша математика :)

казано от emilianenk0 на 28.06.12, 14:05:

направих си снимка и 3-4-5 лумбални дискове бяха леко смазани ако мога така да го кажа

Това обезсмисля цялата тема и предстоящите постове.3-4-5 ЛЕКО СМАЗАНИ ДИСКОВЕ е произведение на някой чалга продуцент,но не значи нищо в медицината.За съжаление по тези писания не може да ти се даде адекватна помощ.

29.06.12
01:03

Диагноза-фрактура на L2 ,3-4-5 риск увреден с редикулопатия .Както писах лекари специалисти немогат да ми кажат с точност какво да правя ,исках мнения на хора които са се сбласквали с такива проблеми това ,че няма да правя тяга е напално ясно нз защо пишете такива глупости..

Глупостите не идват от нас.Знаеш,че няма да правиш тяга,лекарите също са ти казали,но ти понеже искаш да чуеш друго,продължаваш да дълбаеш.
След като си се контузил,остави тягата.Прави само клек,а и ако при клека те боли,забравяш за тея упражнения.А и кой е казал,че тея две упражнения трябва задължително да присъстват в тренировката ? :)

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 29.06.12 10:18.

29.06.12
15:55

Тренирах по системата “5x5 където тягата и клека са важни ,но и с клякането имам проблеми усеща се болка явно най-добре да се насоча към друга програма с минимално натоварване на кръста.

02.07.12
20:17

И аз съм така момче. Само, че на мен не ми бият инжекции, ами ме натъпкаха с някви хапчета, от които нито знам къде съм, нито мога да спя (ама изобщо!) Съвет не мога да ти дам, мога само да ти пожелая да отшумяват тия грижи по-скоро.

04.07.12
19:20

Прави хиперекстензии за кръста помагат много както и корем като правиш упражнения при който кръста е изолиран.

05.07.12
01:09

Много от лекарите хич не са в час и си знаят само едно - инжекции, хапове и толкова. Всичкия зоб дето го изписват е просто за болкоуспокояващо и блокиращи възпалителните процеси. За по бързо и въобще за възстановяване от такива травми се прилага физиотерапия, но за това си има отделни специалисти, но повечето лекари не припращат пациентите към такива специалисти и си бичат здраво химията и тва е. Лично аз съм пробвал един комплекс упражнения, който е много много добър от това което съм усетил, НО аз не съм имал такава травма имал съм болки в кръста, когато не съм тренирал за дълго време. За теб е добре някой специалист физиотерапевт да ти каже, кое упражнение е добре и кое не . Може да го пробваш и ако усетиш, от някое упражнение болки да не го правиш. Упражненията за коремните мускули може да не ги правиш, тъй като си тренираш корема във фитнеса.

Този комплекс го препоръчвам на всеки с проблеми в гръбначният стълб, гарантирам за ефективността му, ако се прави постоянно !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 05.07.12 01:14.

06.07.12
09:46

благодаря на всички за отговорите и съветите,ще пробвам тези упражнения и се надявам всико да е наред :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1