Заместител на месото?

03.08.05
11:20

Месото е 8 пъти по-токсично от растителните продукти бях чел преди и смятам че е ще е хубаво (не само по тази причина) да привикна от сега да консумирам по-малко месо (особено свинско) и да се храня по здравословно . въпроса ми е с какво да заменям животиснкия протеин от месото в дневния ми режим ? купил съм си сега соево бравно и суроватъчно сухо мляко на прах , пшеничен зародиш - за тях кво мислите ... и не сам те де . въобще как да заменям месото и в същото време да си набавям нужните протеини . хранителни добавки не пия

03.08.05
12:06

бях чел една статия която беше озаглавена “Грахът конкурент на месото” Пише че грахът има не по-малко белтачини от месото, но има и доста витамини (C, B1, B2 провитамин А, калиеви соли, фосфор и др.)
В граха имало и рибофлавин, което незнам какво е и какво прави. Грахът има диуретично действие и спомага да се изчисти организма от токсините.
Ако искаш прочети цялата статия от списание “Вкусутии в чинии” незнам кой брой ама е с Малина на корицата (фолк певица някаква)

03.08.05
12:31

[quote author=“Flipside”]Месото е 8 пъти по-токсично от растителните продукти бях чел преди и смятам че е ще е хубаво (не само по тази причина) да привикна от сега да консумирам по-малко месо (особено свинско) и да се храня по здравословно . въпроса ми е с какво да заменям животиснкия протеин от месото в дневния ми режим ? купил съм си сега соево бравно и суроватъчно сухо мляко на прах , пшеничен зародиш - за тях кво мислите ... и не сам те де . въобще как да заменям месото и в същото време да си набавям нужните протеини . хранителни добавки не пия

Няма такова нещо, не знам от къде ги четете такива неща. Яж си месо, пилешко най - вече, риба, и не се занимавай с глупости. Не знам да е доказано някой да е умрял от ядене на месо :) ;) Ако само това ти е причината да не ядеш месо, по - добре си яж. Преди да ти стане нещо от “токсичното” месо, ще си умрял от старост или ще си се отровил от “чистия” въздух или “бистрата” вода, или “натуралните” плодове и зеленчуци.
Животинският протеин не може да се замени от раз с растителен. Може да се правят комбинации от растителни храни, за да се набавят всички незаменими аминокиселини, понеже растителният белтък е по - непълноценен от животинския, но това изисква знания и не е много лесно.
Ако не искаш месо, яж яйца и млечни продукти, те са пълноценни източници на белтъчини.
Но те пък са по - калорични от пилешкото, и дори от свинското, така че за да си набавиш 20 гр протеин от сирене, ще приемеш към 300 - 350 калории, докато от пилешкото само 150 - 200. Прави си сметка дали си струва да се отказваш от месото само заради някакви необосновани твърдения, най - вероятно написани от някой заклет вегетарианец.

03.08.05
14:35

По-хубаво от пилешкото и рибата няма. Не яж свинско и други такива мазни глупости и всичко е ОК. Тъпо е да се отказваш от месото понеже си чел някакви щуротии, то сега постоянно някой се прави на интересен и изтипосва по някоя глупост и после хората се объркват.
Яж пилешко и риба, колкото искаш, това е.

Риба и различни морски деликатеси, яйца, кашкавал, сирене, мляко и хранителни добавки.

DE

02.04.11
15:08

Между другото се замислих,кой от източниците след месото има по-пълен аминопрофил,не съм търсил в нета чисто логически следвах и заключението ми беше яйцето.Все пак се заражда живот от там логично е да има добър аминопрофил.А защо търсиш заместител на месото скъпо ли ти идва или просто не можеш да ядеш месо?

02.04.11
23:24

Елда-та имала пълен амино профил.

CF

03.04.11
09:59

За известно време спрях да ям месо вкл. и риба. От около месец и половина. Струва ми се, че леко изгубих мускулна маса, но засега не мога да направя заключение. Не е чак толкова много времето, за да се прецени точно. Затова търся някакъв заместител. Ще пробвам с яйца засега.

Мнението беше редактирано от Coollike Family на 03.04.11 10:00.

03.04.11
12:07

Ами в 1 яйце  има 6гр. протеин. Ако ядеж по 4 яйца на ден =6.4=24гр
В 100 гр месо има горе-долу толкова

АЧ

03.04.11
12:10

казано от Death__ на 03.04.11, 12:07:

Ами в 1 яйце  има 6гр. протеин. Ако ядеж по 4 яйца на ден =6.4=24гр
В 100 гр месо има горе-долу толкова

Хмм интересно :)

по-скоро логично ;)

03.04.11
12:20

Може да има 6гр. протеин , но и има и 5 -6 гр.мазнини.Като минете границита от нужни калории за деня от мазнини какво правите ,а? Пак ли цели ще ги ядете :Д

CF

03.04.11
12:40

Благодаря за мненията, ще са ми от полза!

13.05.11
15:34

Добър заместител на месото е Киноата. Има е в магазините за диетични храни 8лв. 500гр.

CF

01.04.11
20:56

С друго какво може да се компенсира (за покачване на маса)?

26.11.11
14:07

А който неможе да си позволи секи ден месо какво да правя сас какво да го заместя? примерно ям картофи със ? ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1