30.06.12
13:03
Здравейте реших да пусна тази тема защото ми е интересно доколко може да се покачи мускулна маса през летния сезон.Понеже лятото съм свободен и мога да спазвам стриктно хранителен и тренировачен режим целта ми е да кача мускулна маса.Какво бихте ме посъветвали какви тренировки да правя по-дълги , по-къси,да увелича ли калориите.Мерси предварително!
30.06.12
13:55
Има доста изписано по въпроса.
Не смятам, че би било проблем да качваш ако се ориентираш правилно в избора на хранителен и тренировъчен режим.
За тренировъчния режим от значение е колко дълъг стаж в тренировките с тежести имаш, ако тепърва почваш да тренираш, тренирай през ден всички мускулни групи с по 1-2 упражнения, след като минеш етапа на начинаещ ще трябва да започнеш тренировъчен сплит в който да тренираш само някои от мускулните групи на тренировка като правиш по 2-3-4 упражнения за всеки мускул. Пример: 1-гърди,бицепс,корем 2-рамо,крака 3-гръб, трицепс, трапец и с този сплит тренираш по дни
Понеделник -1
Вторник - почивка
Сряда -2
Четвъртък - почивка
Петък -3
Събота - почивка
Неделя - почивка или започваш сплита отначало
Та надявам се си разбрал.
Ако си начинаещ тренираш всички мускулни групи наведнъж през ден.
Ако си напреднал започваш в сплит.
НО всичко е строго индивидуално с начина по който тялото ти се възстановява след тренировка, а това зависи от доста неща - как се храниш, спиш, тренираш.
Зависи дали тренираш в зала, на лостове, вкъщи(ако имаш дъмбели или нещо друго)
За Хранителния режим ти препоръчвам въглехидратна ротация за покачване, в сайта има супер готини статии прочети ги !
Без знания няма как да приложиш подходяща диета.
П.П
Когато имаш въпрос, го формулирай правилно и конкретно, а именно да дадеш информация за себе си. Килограми, години, ръст, стаж с тренировки, място където ще тренираш и друго което ще помогне за по-конкретен отговор.
Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 30.06.12 14:00.
30.06.12
14:13
Лично аз смятам за пълна простотия това че през лятото се чистело а през зимата се качвало.Човек качва и сваля тогава когата си поиска без значение какъв е сезона , лично аз в момента съм решил да качвам и не ме засяга че е лято.Иначе за да качваш целта е да си с положителен калорииен баланс и разбира се да внимаваш от какво идват калориите. :)
Поздрави !!!
30.06.12
19:31
Разликата е само в това,че през лятото е по-трудно.През зимата всеки човек качва и затова е по-лесно,а лятото не на всеки му се яде в тези жеги и е по-трудно,но не е невъзможно.