ЗМА "направи си сам"?

MI

31.07.05
12:35

Купих си от аптеката едни български таблетки Цинк+Магнезии+Калции, 30 бр. за 1,84 лв със следната дозировка:
Цинков сулфат - 10мг
Магнезиев сулфат - 120 мг
Калциев карбонат - 350 мг
Взех си  и 20 таблетки х 25 мг витамин В6 за 1,10 лв.

Смятам да пия 3 пъти на ден от Ц+М+К и по 2 таблетки В6.
Мислители че това е удачен заместител на оригиналното ЗМА? А това че има и калции в такова количество а аз пия и по 2 кисели млека на ден може ли да има някакви кофти странични ефекти? Магнезиев сулфат и Магнезиев аспартат едно и също ли са?

10х  :D

31.07.05
13:55

незнам но виждам че в тва има калции .... калция прецакфа ефекта на самото зма

03.08.05
10:07

[quote author=“hollowlife”]незнам но виждам че в тва има калции .... калция прецакфа ефекта на самото зма

да...калция пречеше на усвояването на цинка (или на магнезия??)...във всеки случай едно от двете.  :D

03.08.05
16:25

не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

SP

03.08.05
16:32

[quote author=“Zashev”]не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

Пречи,пречи... трябва да се приемат с  2 часа разлика... и също трябва да внимаваш кога пиеш мляко, когато пиеш Z+M.

03.08.05
16:32

[quote author=“Zashev”]не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

Не се неутрализира ефекта...точно пречи на организма да усвоява едно от двете (не помня кое точно). Така съм чел де... :?

03.08.05
17:03

[quote author=“der_meister”][quote author=“Zashev”]не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

Не се неутрализира ефекта...точно пречи на организма да усвоява едно от двете (не помня кое точно). Така съм чел де... :?

е то се едно точно какво прави важното е че положителния ефект се намалява...

03.08.05
20:43

В оригиналния ZMA продукт въобще няма калций, а витамин B6 освен това е важна и формата - в споменатия български продукт цинкът и магнезият са под формата на сулфат, а в оригинала се използват цинк монометионин аспартат и магнезиев аспартат. Освен това за да се прояви синергитичния ефект на ZMA-то е необходимо трите компонента да са в определена пропорция, иначе просто не работи.
С две думи, купения от теб продукт е обикновена мултиминерална добавка, от която не можеш да очакваш да прояви анаболните свойства на ZMA-то /увеличение на общия и свободния тестостерон с до 30% процента ако може да се вярва на изследванията, обосноваващи употребата му/.
Аз лично съм пил ZMA /на Мусаши/ и мога да кажа че по-видим ефект имаше върху качеството на съня ми, тестостерона дори да ми се е качил е в малки размери /но той по принцип ми е висок/. Твърди се че степента в която ZMA-то проявява анаболния си ефект зависи от наличието/дефицита на цинк в диетата.
Надявам се да съм ти помогнал.

KP

03.08.05
20:55

[quote author=“mike_77”]Купих си от аптеката едни български таблетки ....Магнезиев сулфат - 120 мг...

абе аз не бих пил английска сол, колкото и да ми трябва Магнезий : - )

MI

04.08.05
14:07

[quote author=“Nemo”]В оригиналния ZMA продукт въобще няма...

Мерси за изчерпателния отговор  :D
И аз си бях взел на мусаши ама и аз като тебе друго не усетих освен по-здрав сън. Пък и явно и мойто ниво на тестостерон е високо и затуи е нямало особен ефект, защото поне както съм чел повишаване на тестостерона от ЗМА има само ако по принцип ти е нисък.

Ще си ги изпия тия да се калцирам малко пък и да нестават зян :lol:

04.08.05
17:56

[quote author=“Sportex”][quote author=“Zashev”]не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

Пречи,пречи... трябва да се приемат с  2 часа разлика... и също трябва да внимаваш кога пиеш мляко, когато пиеш Z+M.

хмм ... това ми е малко странно най-малкото защото доста сериозни фирми произвеждат подобни добавки (калций;магнезий;цинк) ...

SP

04.08.05
20:05

[quote author=“Zashev”][quote author=“Sportex”][quote author=“Zashev”]не мисля че калция пречи на усвояването на магнезия или цинка , просто като се прибави се неутрализира ефекта който билдърите търсят - покачване на тестостерона...

хмм ... това ми е малко странно най-малкото защото доста сериозни фирми произвеждат подобни добавки (калций;магнезий;цинк) ...

Купи си Oxirich(това е Цинк-a на Балканфарма) от аптеката и в указанието си пише това за калция и съшо и за млечните продукти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1