Моля за съвет за тренировъчна програма

02.06.12
21:24

Здравейте!

Аз съм  на 30 години, 159 см висока/51 килограма. Мерки 90 - 63 -91, бедра 55.5 см .Допреди 3 години спортувах през  ден вкъщи, но поради травма на коляното спрях и докато травмата отшуми правех само дълги разходки.
В резултат на това качих 3 кг в рамките на 3 месеца, за съжаление седящата работа си казва своето...
Тренирам от януари, успях да ги сваля, но не знам дали съм на правилен път. Целта ми е да премахна излишните подкожни мазнини на корема и бедрата, да покача мускулната маса и да имам по-стегнат вид - мисля че 49 кг и да сваля по 2 см от талията и бедрата ще бъда по-добре.
Тренирам 2 пъти седмично като повтарям всичко от написаното по-долу всеки път/това е един кръг/  по 3 пъти. Не се храня по определена програма. Ям 3-4 пъти дневно на умерени порции, не пия друго, освен вода около 2 литра,билков чай и фреш.

Всеки ден ям плодове за закуска, и комбинирам основното си ястие със различни салати, за следобедна закуска ям шепа ядки/ парче черен шоколад, избягвам да употребявам тестени изделия - на ден най-много до 2-3 филии хляб, сладкото също съм го ограничила до парче черен шоколад / ок 20 грама/, рядко се изкушавам с бисквити и сладолед.

2 -3 пъти в седмицата приемам ястия от риба , пилешко месо и млечни продукти

Ето я и програмата - 2 пъти в седмицата правя по 3 кръга, там където усещам че натоварването не ми е достатъчно, правя повече бройки:

1. Загрейте всички стави и сухожилия чрез умерени въртеливи движения – 2-3 мин.
2. Продължете загряването чрез скачане на въженце или бягане на място- 2- 3 мин., разделени на равни интервали. - правя загряване 10 мин скачане на въже
3. Клек със собствено тегло – 20 повт.
4. Напади ( с гирички или собствено тегло)- 15 повт. за всеки крак
5. Кофички (на стол или подходяща опора) – 15 повт.
6. Лицева опора с широко разположени ръце със сгънати колене – 15 повт.
7. Раменна преса с гирички или малки бутилки вода - 15 повт. - правя го с 3 кг гира
8. Ренегадско гребане ( с гиричка или свободно)- 15 повт. за всяка ръка. - правя го с 5кг гира
9. Повдигане на краката от лег без отлепяне на седалището от земята- 10-15 повт. - трудно ми е, затова правя коремни преси по 20 бр
10. Странични извивки от седеж - 10 повт. за всяка страна, т.е. общо 20 -  също изпитвам трудности с това упражнение, затова правя извивки встрани с дъмбели

Скоро видях Вашата програма ” Тренировка за бедрени и седалищни мускули в домашни условия” и започнах от няколко седмици да я прилагам , като 2 пъти правя програмата в седмицата, един път правя упражненията за бедра, и един път за седалище.

Много ще съм ви благодарна, ако някой има желание да ми отговори,предварително Ви благодаря!

01.07.12
02:23

моя съвет е да си изтеглиш някой филмче на Били Бланкс(тае бо) или да си купиш някой от дискчетата фитнес за дома ако не разполагаш с фитне си купи комплект ластици за тренеровка тренирай 3 до 4 пъти в седмицата и ти е достатъчно ако искаш да добиеш релеф най-добре лично мое мнение е фитнеса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1