Един път в седмицата кадрио сутрин при качване?

30.06.12
23:45

Здравейте! Въпросът може да е задаван много пъти, но все нещо не ми става ясно за какви по-бавни процеси с качването става на въпрос изобщо ако след това през деня си набавям нужните калории? 190 см, 70 кг съм и искам всяка седмица Събота или Неделя да удрям по едно кардио 15-20 мин като правя бързи спринтове по 15 сек, после 30 сек умерено темпо и повтарям. Като се прибера правя 3-4 серии по 40 коремни с обратен наклон. Освен за тонуса, ще спомогне ли това и за избягването на мазнините? И ако трябва да го правя 2 пъти седмично също ще е добре :) Да махна ли картофите или ориза от менюто си? Пия гейнър преди тренировка.

01.07.12
00:09

НЕ може едновременно да качваш маса и да сваляш мазнини !
Щом качваш маса защо да махаш картофите и ориза ?
И не кардиото няма да ти повлияе на качването, стига да не си в калориен дефицит !

Какво е това кардио 15-20 минути бе човек ? Леко от едно бягане седмично да не изгубиш ММ... :D Ако ще бягаш поне бягай като хората.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 01.07.12 00:47.

01.07.12
09:30

Еми през лятото се качва значително по-трудно тегло и мускулна маса,но това не означава,че трябва да се откажеш от тази идея само защото сега е летен сезон. А резултатът ще бъде “колкото-толкова”. Повече маса през есента и зимата. А за това което питаше в предишната си тема. Къде грешиш. Не е задължително да бъркаш с нещо. Може всичко да правиш съвсем правилно. Просто летния сезон стават по-бавно и трудно нещата. Ще усетиш най-добре ефекта от тренировките след 6-8 месеца стаж във фитнеса. Тоест първите добри резултати и по-големи промени във външния си вид.

Защо да е по-трудно през лятото?

01.07.12
09:46

казано от Виктор Стойчев на 01.07.12, 09:44:

Защо да е по-трудно през лятото?

Ами за някои може да бъде и по-лесно. То е индивидуално според зависи. За един така,а за друг-иначе. :)

Аз си мисля, че това е до психиката и ако си внушаваш, че не можеш да качиш или ти е по-трудно няма да стане.Единственото нещо за което се сещам, което би могло да попрече е , че заради жегите апетитът е по-малък, но това не толкова голям проблем.
Поздрави!

01.07.12
10:55

казано от Bojidar Yagodin на 01.07.12, 00:44:

Какво е това кардио 15-20 минути бе човек ? Леко от едно бягане седмично да не изгубиш ММ... :D Ако ще бягаш поне бягай като хората.

Интервално кардио,и е доста по-трудоемко от “нормалното” кардио.

До автора:щом кардиото е спринтове,то не просто няма да попречи на качването на мускулна маса,а ще го спомогне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1