01.07.12
22:56
Здравейте :) Не спортувам засилено, искам да сваля няколко килограма, което ме мотивира определено да се стегна и да положа усилия, но знам, че трябва да се внимава и с храната :) Та, въпросът ми е сутрин коя е най - добрата закуска при режим на отслабване? Начало на деня с кисело мляко 1,5 процента ми изглежда добра идея, но не знам какво мога да добавя за сладост, защото чисто не мога да го ям, а захар не обичам. Кой е най-добрият вариант и кокосови стърготини би ли било добра идея? Като за обяд следва извара обезмаслена с чили сос и домат + отделно малко плодове?Благодаря предварително, ще се радвам и на други идеи за закуски : )
01.07.12
23:26
Разгледай режимите за отслабване в сайта , погледни НВД и ако ти допадне като идея пробвай. Добре е закуската да съдържа и въглехидрати , и в последствие през деня ограничиш приемът им до минимум, за сметка на това увеличи белтъчините.
Кисело мляко + мед (ако искаш да ти е леко сладко) + ленено семе (ако искаш да ти е още по-здравословно)
Сурови ядки (бадеми, лешници, слънчоглед, орехи) - засищат те за дълго време
Овесени ядки (накиснати предварително във вода, с прясно мляко, с кисело мляко) + по желание някакъв плод нарязан (за допълнително вкус)
Някакъв плод - в случая ще е хубаво, ако е сезонен - череши, кайсии, праскови, нектарини, диня, пъпеш или обичайната ябълка.
Две-три филийки пълнозърнест хляб с малко сирене + варени яйца
Вариантите са много и по мое мнение всеки един от тях е вкусен и подходящ. Всичко зависи от теб.
Наистина, за повече информация, прочети статиите в сайта, в тях са описани различни видове хранителни режими, закуски и примерни тренировки. Успех!
02.07.12
11:45
Най-добрата закуска е никаквата закуска. Ако искаш вярвай. :)
02.07.12
13:41
Благодаря много за идеите : ) Наистина звучат доста добре!
Относно никаквата закуска - не съм много съгласна, е, естествено всичко е строго индивидуално, но пък аз, ако не закусвам, в по-късните часове определено хапвам повече,ако съм изпуснала закуската...
02.07.12
14:26
Именно ;).
03.07.12
16:54
Всичко е до калориите,ако искаш закусвай и в по-късни часове.Важното е да калориите са си точно според целите.Естествено ако тренираш сутринта тогава закуска определено трябва да има.Белтъчна храна и след тренировка въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Denis22 на 03.07.12 16:54.