Хранене след тренировка

FF

01.07.12
23:35

Здравейте какво ще кажете  ако се храня така ще се омазня ли?
Преди фитнес 1кисело мляко със 1банан или овесени ядки със мляко
След фитнес полвин шоколад 50грама да кажеме, или 1-2вафли мура примерно(веднага след тежка фитнес тренировка)

Транс-мазнини+захар веднага след тренировка не са особено добра идея.

FF

02.07.12
10:53

Аз четох, че организмат след-тренировка работи на бързи обороти, и каквото и да ядеш го разгражда веднага.

02.07.12
13:00

Не си дочел докрая,какви макронутриенти ти трябват след тренировка.
Мазнините няма място там.

Дали ще омазниш зависи от цифрите ти за деня. Все е тая дали ще ядеш 3 вафли след трен или лъжица кисело мляко....

FF

02.07.12
13:55

Ами както на всечки човек и на мен ми се хапва сладко- а аз от както спрях сладкото се изчистих много здраво!
но и без него не мога поне малко, затова мисля след всяка тренировка да си хапвам, обикновенн шоколад 50грама или 100г зависи до каква степен съм се натоварил

02.07.12
13:59

казано от Filip Filipov на 02.07.12, 13:55:

Ами както на всечки човек и на мен ми се хапва сладко- а аз от както спрях сладкото се изчистих много здраво!
но и без него не мога поне малко, затова мисля след всяка тренировка да си хапвам, обикновенн шоколад 50грама или 100г зависи до каква степен съм се натоварил

Ами като мислиш да си хапваш защо питаш добре ли е? Ако ти се каже не, ще се откажеш ли от хапването?... ;)
Аз след тренировка опъвам 2 банана и се чувствам идеално откъм глада за сладко.

казано от Filip Filipov на 02.07.12, 13:55:

Няма проблем, може да хапнеш, но 100 гр. шоколад са към 550ккал, ако не бъркам. 550!!! По-добре го направи само 50 гр, т.е. 225 калории, пък за сметка на това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО намали същите калории от друга храна (за предпочиване от мазнини).

А си смъкнал не защото не си ядял сладко конкретно, а защото благодарение на това, че не си го консумирал са ти паднали общо калориите.

FF

02.07.12
14:26

Да, и на своге натуралният шоколад е добър, а си взех и мед пчелен домашен, супер добре е да се хапва мед и преди и след фитнес

Мнението беше редактирано от Filip Filipov на 02.07.12 20:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1