29.06.12
22:26
Днес, след като навъртях 150км градско по разни задачи, вървейки към фитнеса си казах, че заубеното по светофарите време трябва да се оползотворява с нещо, различно от блеене през прозореца и нервно тропане по волана.
Хайде да измислим упражнения за максимално много мускулни групи. Примерно: десет светофара - десет упражения.
Аз се сетих за вакуумки на корема, стягане и отпускане на седалищните мусули, 15сек силно стискане на волана...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.06.12 22:43.
29.06.12
22:43
Хубава идея. Братята янки доста повече време от нас прекарват в колите си и не е да нямат идеи. Ето бърз пример след кратко търсене:
29.06.12
22:50
Това в София е наистина голяма загуба на свободно време. Отскоро започна и в Пловдив да се получават задръствания. Но честно моето мнение да не се правят такива експерименти поради няколко причини:
1. Шофирането е отговорна дейност която изисква цялото внимание и за една секунда невнимания стават неща които се носят цял живот.
2. Когато човек наистина тренира той загрява или най-малкото подготвя тялото. Сутрин след ставане в колата и хоп стягаш седалищния мускул и те така си остава стегнат.
3. Докато се залисваш по-упражнения може да изтървеш момент от случващото се на пътя въпреки че си спрял има хора които в задръстване са активни с колите си.
4. Шофирането е не толкова физически, но не елементарен процес изисква концентрация и натоварва ума. А комбинацията от физическо и умствено натоварване не е най-добрата.
П.с. Вариант използвайте времето да се образовате. Слушайте езици, има и вече дигитални книги, правете си план за деня или подобни неща не знам, но наистина предпочитам в колата до мен на пътя да е човек, който не стиска волана или си стяга седалището а гледа пътя.
пробвай да сменяш по една гума на всеки светофар, като с една ръка държиш колата вместо крик и без ключ за гуми - когато успееш да го направиш за 10сек, значи си много як ;) :)))))
смятам, че една гумичка за стискане е достатъчна като упражнение (и най-подходяща за мястото). ако си в автобус, тролей, трамвай, метро, избора и възможностите са доста повече, стига да не ти пука от околните :)
казано от Марин Маринов на 29.06.12, 22:50:
П.с. Вариант използвайте времето да се образовате. Слушайте езици, има и вече дигитални книги, правете си план за деня или подобни неща не знам, но наистина предпочитам в колата до мен на пътя да е човек, който не стиска волана или си стяга седалището а гледа пътя.
1. Това предложение противоречи на логиката ти. Щом смяташ, че съм опасна докато правя вакуумки кибичейки на светофара, защо сметна, че ученето на езици ще ме разконцентрира по-малко? Напротив, там имам нужда от по-голямо съсредоточване, което автоматично означава, че вниманието ми на пътя ще е занижено.
2. Все пак говоря за онези 30-90 секунди, които чакаш да светне зелено. Никой не е казал, че ще правя пасци докато шофирам.
3. Аз лично не съм фен на интелектуалния труд (разбирай слушане на книги, учене на езици, диктуване на задачи...) по време на шофиране, пък дори и когато съм на светофар. То само това остана - не стига дето 8-10 часа ти мелят мозъка на работа, ами и допълнително да го тормозя!