Загубих много маса - как да я възвърна ?

29.06.12
21:45

Здравейте,
Наскоро се разболях, точно последните дни преди училище, за около 3 дни. През този предиод почти не ядях и свалих мускулна маса (сигурно бях и под влияние на стрес). Ще може ли да ми кажете как да подходя, за да я възвърна най-бързо, защото в момента съм леко клъощав и се чувствам слаб... Също така бих искал да попитам лошо ли е, ако правя набирания за бицепс, после неутрални, а след това обикновените ? По-конкретно за трупане на чиста мускулна маса, понеже забелязах най-много загуби в бицепсите.

Моля споделете Вашето мнение !
Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от nnnn на 05.07.12 14:47.

Колко килограма си бил преди да се разболееш?Съмняваме да си имал толкова “мускулна” маса колкото твърдиш и за 3 дни да изчезне : (

за 3 дни няма как да разградиш и изгубиш мускул. и да си загубил някакви килограми и сантиметри, то най-вероятно е малко вода, която ще възстановиш с хранене. а не че разбирам много от лостове, да не кажа хич, но при набиранията, тези за бицепс не трябва ли да са накрая, след тези за гръб.

Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 29.06.12 22:35.

30.06.12
00:21

Най-вероятно сте прави... Може и да е вода. Ще преместя набиранията за бицепс в края. А искам да попитам: да заменя ли набиранията с неутрален и тесен прониран хват с набирания с широк хват ? Странно е, но гърба ми е нацепен, но не и широк...

Мнението беше редактирано от nnnn на 30.06.12 12:43.

казано от iyankov_96 на 30.06.12, 00:21:

Странно е, но гърба ми е нацепен, но не и широк...

А ти какъв очакваш да ти е гърбът при 60 кила?

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 30.06.12 08:38.

30.06.12
12:42

Да заменя ли набиранията с неутрален и тесен прониран хват с набирания с широк хват ?

30.06.12
15:37

казано от iyankov_96 на 30.06.12, 12:42:

Да заменя ли набиранията с неутрален и тесен прониран хват с набирания с широк хват ?

Не

Прави всички видове набирания, разнообразявай.Всъщност в тренировка за гръб аз правя 2-3 вида набирания.

30.06.12
20:40

Ще може ли да ми дадете една примерна програма за маса на лостове ? Ще съм Ви много благодарен :)

30.06.12
22:03

Първо да ти кажа, че щом искаш маса е хубаво да ги правиш упражненията в серийки с по-малко повторения. Добре е също да ги правиш и с допълнителна тежест, ако ти идват леки. Примерно може да изглежда така: набиране с нормален хват - 6х5, набиране тесен хват-7х4, набиране широк хват 7х4, кофички- 8х4. Към това съвсем спокойно можеш да си добавиш лицеви опори и коремни преси, за да е по-пълна тренировката.
Можеш да тренираш през ден, за да имаш почивка.
Бройките съм ги дал ориентировъчно. Ти си ги нагласяш както имаш повече резултат.

30.06.12
22:16

Аз ги правя точно така... виж ми програмата. Въпроса е там, че не виждам прогрес.

01.07.12
09:29

казано от iyankov_96 на 30.06.12, 22:16:

Въпроса е там, че не виждам прогрес.

Без подходяща храна резултатите са временни и незадоволителни.

01.07.12
21:15

А искам да попитам защо е по-добре да тренирам бицепс в края на тренировката ?
Лично за мен по-голямо натоварване и помпане има като го правя в началото. В края не мисля, че се натоварва толкова.
Споделете вашето мнение по въпроса

Мнението беше редактирано от nnnn на 02.07.12 16:58.

02.07.12
16:57

Лично за мен по-голямо натоварване и помпане има като го правя в началото. В края не мисля, че се натоварва толкова.

казано от Teen Power на 01.07.12, 09:29:

казано от iyankov_96 на 30.06.12, 22:16:

Въпроса е там, че не виждам прогрес.

Без подходяща храна резултатите са временни и незадоволителни.

или никакви.

02.07.12
22:12

казано от iyankov_96 на 01.07.12, 21:15:

Да ти кажа и аз лично бицепса най го усещам напомпан като го тренирам в началото, но всеки си има свой вариант и усещане на тренировката. Както ти го усещаш по-добре така го прави, ама и аз съм за началото на тренирането.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1