Мнения относно качеството на суровините

02.07.12
22:22

Прилагам списък на стака, който съм запланувал за 4 месеца в САЩ. Интересуват ме какво мислите за качеството на суровините
Dymatize Elite Recoup, Micronized Creatin
Muscle Pharm Combat Proten
PrimaForce ALCAR, MaxCla, Taurien Powder,
Now Foods Beta-alanine, Arginine Powder, L-Carnitine, Carbo Gain, Omega 3, Magnesium Citrate, Alpha-GPC, Vitamin D, L-Tryptophan,
Myogenix Pro Fiber+Enzymes

Темата беше редактирана от Тедо Димитров на 02.07.12 22:29.

02.07.12
22:24

Не се чете, дай пак.

Извинявай, може и да е от мен, но много малка е снимката и написаното е ситно, ако има възможност да я качиш в някой сайт :).

DO

02.07.12
22:25

На мен ми е трудно да разбера какво си поръчал.

DO

02.07.12
22:41

Ще е интересно ако след приема пуснеш някакво ревю на Alpha-GPC и L-Tryptophan ?
Защо си избрал н ацетил карнитин и Л-карнитин ?
Продуктите на примафорс за по-сигурно ги замени с такива на НАУ.Също така бих добавил витамин Б6 към свободните форми на аминокиселини (най-вече триптофан и таурин,а и магнезий)

Мила

03.07.12
12:07

Аз мога да ти дам отзиви за тези продукти, защото съм ги пила.

Dymatize Elite Recoup

Един от най-продаваните продукти от този клас, пила съм вкус ‘’пунш’’ , разтваря се с малко повече усилия, вкуса е супер и съм доволна от възстановяването. Пила съм по доза и половина след тренировка, защото по време и преди никакви подобни продукти не ми понасят. Да вметна, че съм пила поне 4 вида БЦАА вече.

PrimaForce ALCAR, MaxCla,

И АЛКАРА съм го пила и пак съм доволна от него. Само се чудя, защо ще даваш пари за КЛА-то. Предполагам си имаш причина.

Denny, защо смяташ, че продуктите на НАУ са по-качествени от тези на Прайма. Аз спрях да пия всякакви продукти на НАУ, защото започнаха да допускат грешки в дозировките. Мога да кажа, че тяхното рибено масло е най-гадното, с най-гаден вкус, най-гадно мирише и от него ми излизаха пъпки.

Мнението беше редактирано от Мила на 03.07.12 12:09.

Мила

03.07.12
12:36

@Тедо, за АЛКАРА по-скоро ще ти трябва АЛА + лецитин.

Личното ми мнение е, че примафорс са средняшка американска марка, която ползва не особено качествени суровини.

Няма смисъл ацетил-карнитин с л-карнитин, остави само ацетила. Също не виждам смисъл от аргинин и кла-то, заложи на алфа липоева киселина, хем за инсулиновата чувствителност, хем като антиоксидант за ацетил л-карнитина.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 03.07.12 12:41.

Ама аз Р-АЛА-та съм я пропуснал... Моя грешка. Тя ще е на НАУ също. :)

DO

03.07.12
13:59

казано от Мила на 03.07.12, 12:07:

Denny, защо смяташ, че продуктите на НАУ са по-качествени от тези на Прайма. Аз спрях да пия всякакви продукти на НАУ, защото започнаха да допускат грешки в дозировките. Мога да кажа, че тяхното рибено масло е най-гадното, с най-гаден вкус, най-гадно мирише и от него ми излизаха пъпки.

НАУ на хартия се открояват с по-малко и неутрални пълнежи във всички видове добавки (таблетки,капсули,дражета) и това е една от причините по презумпция да ги предпочитам когато става дума за витамини,минерали и билки,но рибените масла и друг път съм твърдял,че карлсон лабс е много по качествено от капсулираните рибени на НАУ.

А ти защо си спряла всякакви продукти на НАУ ? До колкото си спомням преди време беше попаднала на калций-магнезий-витамин Д със завишено в пъти количество на витамина ... но си написала в множествено число “започнаха да допускат грешки в дозировките” - има ли и други случаи на производствени грешки,за които съм пропуснал да се информирам ?

Мнението беше редактирано от donsir на 03.07.12 14:01.

HE

03.07.12
14:00

Качеството на суровините? Едва ли някой ще ти отговори на въпроса, какви суровини ползват или от къде ги взимат. Имайки в предвид, че са няколко заводите за суровини във света, то май е все едно. Повечето опаковат само, а други забъркват гърмящите смески, които се крият пък зад proprietary blend. Всичките са доказани марки.

Тедо, Нау нямат р-ала...

Дени Крейн, хубавото на нау е, че го обявяват и това е по-скоро плюс за качеството, отколкото минус. Жалко за повечето спортни марки, които никога няма да направят подобно нещо, най-малкото защото не си произвеждат сами продуктите, а подизпълнители.

Горе-долу това ми е най-икономичния вариант за суплементация, който ми е разписан.

Мила

03.07.12
16:23

... но си написала в множествено число “започнаха да допускат грешки в дозировките” - има ли и други случаи на производствени грешки,за които съм пропуснал да се информирам ?

Да, преди моя имаше още един, но не си спомням за кой продукт беше, ще се опитам да го намеря (мисля, че дори във форума беше коментиран) В т-нейшъна също имаше наскоро, ако успея да ги намеря ще ти ги пусна на ЛС.
Не че са единствените, които допускат подобни грешки. Не ги отричам, но например, пробвах рибеното масло на други производители и нямаше такъв гаден вкус като на НАУ (след като го сдъвча, а знам, че хубавото рибено след като се сдъвчи не трябва да мирише на гранясало). Лично впечатление, не съм правила проучвания относно суровините иначе.

Мнението беше редактирано от Мила на 03.07.12 16:24.

казано от Тедо на 02.07.12, 22:22:

Прилагам списък на стака, който съм запланувал за 4 месеца в САЩ. Интересуват ме какво мислите за качеството на суровините
Dymatize Elite Recoup, Micronized Creatin
Muscle Pharm Combat Proten
PrimaForce ALCAR, MaxCla, Taurien Powder,
Now Foods Beta-alanine, Arginine Powder, L-Carnitine, Carbo Gain, Omega 3, Magnesium Citrate, Alpha-GPC, Vitamin D, L-Tryptophan,
Myogenix Pro Fiber+Enzymes

Няма да коментирам всички, но със сигурност бих махнал КЛА, аргинин и л-карнитин (АЛКАР може да остане).

Ради, а някакво мнение относно марките?

НАУ са ок и са GMP сертифицирани. Бета-аланинът им е много скъп иначе. С Примафорс ще си по-добре.

Креатин моно - гледай да е на Креапюр - т.е. оптимум, юнивърсъл, ултимейт и т.н.

Dymatize Elite Recoup - това сега го погледнах какво е - и него не бих го купил. :)

Защо?

Съдържа няколко витамина в минамални количества - полза 0
Съдържа глутамин - полза 0
Другото е BCAA - ако не си на IF и си в калориен плюс - никаква полза няма да видиш от тях :)
Съдържа и цитрулин малат, което е супер, но е в 10 пъти по-малка доза от колкото ти трябва :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1