дневник Helena

Темата е заключена.

03.07.12
11:24

Здравейте,

първо поздравления за екипът на ББ-Тийм това е един от любимите ми сайтове било то да търся необходима информация или просто да чета интересни и позлени статии :)
Реших и аз да си направя дневник, въпреки че ми се струва доста ангажиращо да го попълвам постоянно, но ще се стремя да съм редовна и ако мога полезна на останалите.
Малко за инфо за мене...на 27 години съм, работя в банка в частност кредитиране и предвид застоелия ми начин на работа...обожавам да спортувам и използвам всеки удобен момент за да внеса движение в ежедневието си. От 2 месеца тренирам почти ежедневно и целта ми е по-скоро да поддържам форма, не толкова да свалям килограми. От скоро се захванах с фитнес като целта ми е да си направя тялото с по-изразена мускулатура, което с бягане, каране на колело или плуване нещо не се постига както искам:))) Е....може би и да сваля още 1-2 килограма ако трябва да съм напълно честна (предимно на коремче):)))
И така:))
започвам от днеска с попълване на дневника.

а и исках да попитам ако някой е по-запознат да сподели....във фитнеса в който ходя ми предлагаха вместо традиционата фитнес програма (по дни разделени отделните зони на тялото) да пробвам функционален фитнес...упражненията са не толкова на уредите, а по-скоро с гирички, упражнения с тежеста на тялото, швейцарска топка, ластици и незнам си още какво. Малко странен ми се вижда?  Някой може ли да сподели ако е по запознат.

03.07.12
11:48

Здравей и честит дневник :)

Да нямат предвид пилатес? Според мен тези упражнения с ластици, са много удачни за гъвкавост и издържливост при тренировка, и ако има кой да ти ги показва и да те насочва - няма да загубиш да пробваш :)
А и винаги можеш да комбинираш дни с тях, с дни за кардио или работа с уредите.
Поздрави и успех :)

03.07.12
16:51

Здравей:)

ами не, не става дума за пилатес ами точно за по особен вид фитнес:)

Исках да попитам...понеже тренирам след работа към 6-7 часа и съответно понякога не вечерям тъй като става много късно, та по едно време си бях измислила заместител към 5 часа да хапвам един протеинен бар, за да не пропускам съвсем хранения (отказвам да гладувам, ефект няма никакъв...поддържам закуска обяд и вечеря). Обаче...тези протеинови барове колко са иситински и колко са наблъскани с химии и захари незнам :Д Сега последно си бях взела един на PhD Growth factor 50…незнам дали някой го е пробвал и изобщто да я прилагам ли тази схема....единственото което е хубаво е че мнго бързо се засищам и бе чувствам глад...

03.07.12
17:20

На PHD протеновите барове са много яки, специално този има 50гр протеин и е с вкус на шоколад, има и с шоколад + портокал.
Ще започна оттам 50гр протеин са около 8 яйца :), ти си прецени, дали е много или не.
Зависи от това как тренираш, колко и каква храна ще приемаш.
Функционалният начин на трениране е по-добър избор от обикновените фитнес програми според мен, даже направо започвай с кросфит 8-)

04.07.12
09:34

лелееее 8 яйца :))) добре, че изядох само половината мисля, че доста ще ми дойдат. Да се хвана с кросфит....ами незнам май прекалено силово занимание ми идва....в смисъл аз искам да постигна релеф, но като незнам...за сега ще карам на фитнес пък да видим:)

И така да попълня дневника за вчера 03.07.2012:
закуска: кисело мляко (данон 0.1%) с мюсли (обикновенни, накиснати във вода с малко канела), една праскова, няколко череши и една кайсия + чаша кафе с мляко (0.1%).
обяд: пилешка пържола 150гр. и салата от домати и краставици (с малко повече сол...знам че трябва да я огранича но работя по въпроса:)
17:00 часа - половин протеинов бар PhD Growth Factor 50 (предвив факта, че веречята щеше да ми дойде доста късно)
18:30 - тренировка във фитнеса ( http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi )
Спрях се на тази програма тъй като и при двата дни се натоварват горната и долната част на тялото и има кардио (което ми е най-приятната част от тренировката). Смятам обаче да комбинирам фитнес програмата с аеробни колективни занимания  2-3 пъти седмично (имаше някакви аеробики в фитнеса, който посещавам ). Обще взето съм ги нагласила през ден да се редуват фитнес и аеробика  (мисля да пробвам и водната аеробика за разнообразие, че бързо ми доскучава ако правя едно и също всеки ден).

Това което се опитвам да регулирам е да пия повече вода.... по дяволите хич не се сещам дори и бидон с вода да имам до себе си пак няма да се сетя да пия :Д и да огранича пиенето на тези боклучави кафета 3в1 на нескафе...като съм на работа изпивам поне по 2-3 пакетчета, знам, че са пълни боклуци но са ми много вкусни...предполагам защото са натъпкани със захар :))))
И така това е от мене за сега.

05.07.12
09:09

04.07.2012г.

закуска: 2 големи супени лъжици кислео мляко (Данон 0.1%) с 3 чаени лъжички мъсли(накиснати във вода с канела), нарязана една нектарина, една кайсия и 5-6 череши и чаена лъжичка мед за вкус. Това ми е любимото ядене за деня понеже ужасно много обичам сладко и предвид факта, че го избягвам, тази закуска ми се струва като цяло пиршество:)))))))
11 часа - една нектарина и 4-5 сурови бадема
обяд: 2 пилешки шишчета и салата от домати, краставици и пипер. (само сол за овкусяване)
18 часа - една малка пилешка пължолка
19 часа - тренировка - CIRCIUT TRAINING - това представлява силова тренировка, при която се използват 8 тренажора в аеробен режим (2 цикъла на повторение на всички уреди) - 55мин. За първи път я пробвам...готина е, хем има движение, даже някой упражнения в промеждутаците на тренажорите са на този уред BOSU - забавно е:))) ако упражненията се изпълняват правилно спрямо указанията всъщност е доста натоварващо. Смятам да го включа в тренирането понеже е малко разнообразие спрямо стандартния фитнес, а аз лично съм на мнение , че колкото повече разнообразие внасям в тренировките си толкова повече се натоварват и развиват мускули, които не съм подозирала, че имам, хахаха. Незнам дали съм права, но предоплагам че принципът е както при храненето, не може да се хапва само едно и също с надежда да се отслабне качествео и най-вече организмът да не страда.
След тренировката обаче имах още сила и прекарах 15 минути на пътеката, съвсем леко бягане и после коремни преси, тъй като това е зоната към която най-вече са ми съсредоточени усилията:)))

09.07.12
16:42

Здравейте,
искам да попитам нещичко относно коремни преси и разширяване на талията. Тъй като целя да изчистя коремната област и съответно да оформя мускулатурата, съм наблегнала на кардио тренировките и коремните преси. От около две седмици в упражненията за стягане на корема съм включила и такива за косите коремни мускули... обаче ми прави впечатление, че корема хубаво е поизчезнал обаче и талията ми сякаш се е разширила...изглежда като дъска:((( а целта ми беше по скоро да се получи хубава извивка в талията и стегнат корем :Д Незнам дали не е генетично, виждала съм че някой момичета са със стегнати кореми но без никаква талия. Аз винаги съм имала талия...но може би е била в следствие на това че бях по кръшна :)))
Мисълта ми е да не би да правя погрешно комбинацията от коремни преси и да развия мускули с които всъшност не изглеждам добре:(
коремните преси които правя са:
1. свиване на лакти към колене от легнало положение - 3 серии по 20 повторения
2. повдигане на изправени крака от легнало положение - 3 серии по 20 повторения
3. коремни преси на швейцарска топка от легнало положение - 3 серии по 20 повторения
4. странични кормени преси - 3 серии по 20 повторения (на този уред във фитнеса, където си подпирам глезените и таза и горната част на тялото висва надолу, виждала съм, че на него правят странични коремни преси). Извинявам се за глупавото обяснение но незнам как се казва въпросния уред.

12.07.12
12:25

И аз правя същите упражнения + някои от тези: http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
Препоръчвам ти и въртенето на обръч за оформянето на талия :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1