02.07.12
13:16
Здравейте ,от 2 месеца съм на диета като ограничавам въглихидратите и тренирам по-интензивно с по 12 повторения с цел горене на мазнини и орелефяване.
Ползвах амино на xtend на прах, заедно с протеин OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard
Също така взимам Л-карнитин.
Само че сега ми свършват аминото и протеина и въпроса ми е трябва да си взема отново амино и протеин или само аминокиселини ?
Също така съвет какви точно ,ако тези които ползвам не са толкова добри.
Благодаря.
Симеоне, зависи от личните ти нужди. Най-добрият вариант според мен е да пиеш амино преди тренировка и след нея протеин, обогатен с БЦАА, и бърз въглехидрат, но много зависи от времето, по което трениранираш и храненето ти като цяло. Иначе аз съм доволна от на Pure Nutrition аминокиселините.
Освен това пък някои протеини с БЦАА имат ниско съдържание на аминокиселени в доза в сравнение с чистите такива и при по-тежка тренировка ще ти трябва повече.
03.07.12
10:33
Симеоне, в твоя случай, ако си набавяш достатъчно протеин от храната, аминокиселините и по специално BCAA са по-добрият избор. Използвани по време на тренировка, ще намалят мускулните загуби и ще подобрят възстановяването, което така или иначе е затруднено в периодите за редуциране на подкожните мазнини.
Ако обаче от храната не успяваш да си набавяш достатъчно протеин, протеиновата пудра е по-удачният избор.
Само една от двете добавки ти е достатъчна, но ако парите не са ти проблем, двете заедно са още по-добре.
Предложения:
Pure Nutrition BCAA Blast
BSN Amino X
Pure Nutrition Pure Whey
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
Поздрави!
Tишо, ако се пият по време на тренировка, нужно ли е да се пият и след нея? За преди предполагам, че да?
Мнението беше редактирано от cocobutt на 03.07.12 19:44.
03.07.12
19:50
Преди тренировка няма смисъл. Може да се изпият преди, но да кажем 5-10 минути преди началото на тренировката, а не 1 час преди нея.
За след тренировка - зависи (универсалният отговор във фитнеса и храненето). Ако пиеш протеин след тренировка, няма смисъл да пиеш БЦАА.
Ако не пиеш протеин след тренировка, отново зависи. Смятам, че 10-тина грама БЦАА в началото или средата на тренировката, за средностатистически 80 килограмов любител фитнесджия, са напълно достатъчни. Можеш примерно да ги разделиш на 5гр. по време и 5гр. след тренировката. Разликата няма да е толкова значима.
Най-практично и елементарно за изпълнение е да се разтворят 10-тина грама БЦАА в 1 литър вода и да си ги пиеш през цялата тренировка, вместо да мислиш за грамажи и дози.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.07.12 19:53.