03.08.05
17:42
Тренирам за покачване на мускулана маса. Според вас добре ли е да се приемат 100 гр стафиди веднага след тренировка?
03.08.05
17:48
Добре е - набавяш си изразходвания гликоген по време на тренировка. Но след трен. е необходимо да си набавиш и 30-40 грама белтъчни....замислял ли си се по въпроса? :wink:
03.08.05
17:49
[quote author=“Vasser”]Тренирам за покачване на мускулана маса. Според вас добре ли е да се приемат 100 гр стафиди веднага след тренировка?
Не са ли много бавен въглехидрат стафидите!?
03.08.05
18:17
Някой може ли да даде таблица с гликимичните индекси?!
В стафидите има влакна, които забавят усвояването им, а след тренировка това не ти е нужно. Като толкова ти се хапват стафидки си ги изяш 0,5-1 часа преди тренировка. Ако не ползваш абсолютно никакжи добавки, по-добре след трен. да избухаш 2-3 льжици мед или захар в зависимост колко тежиш и колко голяма мускулна група си правил+10-на белтька, които се усвояват бьрзо. Остави овеса и другите комплексни вьглехидрати за следващото хранене след около 40 мин до 1 час.
03.08.05
19:18
[quote author=“StanTheGreat”]В стафидите има влакна, които забавят усвояването им, а след тренировка това не ти е нужно. Като толкова ти се хапват стафидки си ги изяш 0,5-1 часа преди тренировка. Ако не ползваш абсолютно никакжи добавки, по-добре след трен. да избухаш 2-3 льжици мед или захар в зависимост колко тежиш и колко голяма мускулна група си правил+10-на белтька, които се усвояват бьрзо. Остави овеса и другите комплексни вьглехидрати за следващото хранене след около 40 мин до 1 час.
Не мисля, че е удачно да буха захар било то и след тренировка.
03.08.05
21:00
[quote author=“Vasser”]Тренирам за покачване на мускулана маса. Според вас добре ли е да се приемат 100 гр стафиди веднага след тренировка?
моето мнение:
абе добре е бе! кво ще ти стане от 100 гр стафиди!?
03.08.05
21:04
[quote author=“kpo”][quote author=“Vasser”]Тренирам за покачване на мускулана маса. Според вас добре ли е да се приемат 100 гр стафиди веднага след тренировка?
моето мнение:
абе добре е бе! кво ще ти стане от 100 гр стафиди!?
Ще ги усвоиш бавно!
Не че толкова ми се ядат стафиди.Въпроса е дали стават за гликогенно зареждане.Съгласете се че е едно да си носиш пакетче със стафиди друго е да мъкна буркана с мед.Двадесет минути след това пия 40 гр протеин.Питам за стафидите защото в нашта зала има едно момче което стана балкански шампион за младежи и съм го виждал след тренировка да яде стафиди или сушени други плодове.
04.08.05
09:05
хммм да ти имам логиката ... отиди и си земи 1 кило глюкоза (2.50лева)и си разтаваряи според метаболизма ти от 30 до 50 грама поне според мен :D и я пии веднага след последната серия и до 15-20 мин протеина после :wink:
Щом е станал балкански шампион значи ги разбира нещата, но преди да копираш нещо трябва да знаеш, че всеки е с индивидуален метаболизьм. В какьв период ги е вземал, дали не е хапвал и други сушени плодове (кайсии) заради Калий, за да изхвьля вода, ако се е готвил за сьстезание? Просто го питай, по-лесно няма нали?