01.07.12
23:28
Здравейте,стоя и се чудя с какво да си комбинирам ориза.
По-приницп избягвам всякакъв вид черен дроб,тъй като това е органа през,който са минали всички лекраства,с които съвестните български фермери хранят животните.
Агнешките дреболии са вкусни,но трудно се намират и са неоправдано скъпи.
Свинските не ми харесват на вкус.
Та дайте някоя идея с какво да разнообразим ориза?
казано от brusakch на 01.07.12, 23:30:
Кинуа / елда без глутен са.
Имах предвид не ориза,а това което са сложа в него ;)
Ако трябва да се дефинира какво е “Дроб сърма”, традиционно българско приготвена, то, това ще е Ориз + Агнешки дреболии + Заливка отгоре с яйце и кисело мляко. Накратко, на теб просто ти се яде Ориз + нещо месно, различно от агнешко или свинско. Е, ако съдим по разнообразието на продуктите на българския пазар, остават ти два варианта - пилешко и телешко. Можеш да си направиш класическата комбинация пиле с ориз, или просто да си вземеш телешка кайма, да си я запържиш заедно с ориза, слагаш някоя подправка и пак ще стане ...
Ако питаш мен - за това лятно време, по-скоро би вървяло тиквички с ориз, или класическата комбинация от гъби с ориз. Разбира се, ако си фен на средиземноморската кухня, може да комбинираш и ориз с морски дарове.
Вариантите са много - с ориза може да се експериментира безкрайно.
Успех!
04.07.12
16:40
#5
Един добър вариант за овкусяване на писналите ориз и филе е следният:
Задушаваш лук и филе(без значение от какво е) на парчета, в малко зехтин, на не много висока температура.
Добавяш домати под каквато форма ти е удобно, от консерва, нарязани, пресни и т.н.
Подправките, които аз ползвам, са сол, черен пипер, розмарин, риган, босилек. Може да сложиш чесън, както и някоя готова подправка, за барбекю примерно. Въпрос на вкус.
Изчакваш малко да се получи соса, но не много, понеже прекалено готвените домати причиняват стомашни проблеми.
Сипваш си порцията сварен ориз в дълбока чиния и я заливаш със соса и мръвките.
Става бързо и доволно вкусно
Мнението беше редактирано от ragingbull на 04.07.12 16:40.