Въпрос за хранене след тренировка с тежести

04.07.12
12:12

Здравейте на всички. От скоро се занимавам с фитнес и култура на хранене. Изчислил съм приблизително колко калории ми трябват и какви храни трябва да приемам. Основната ми цел е качване на ММ с ВВД. Висок съм 174 см, тежа 63 кг, ектоморф. Работя нощни смени, и след работа ходя на фитнес, защото няма кога. Тук идва моя въпрос - след като се прибера от фитнеса, трябва да хапна нещо и да си легна, но какво? Храната след тренировка трябва да е богата на всичко, а храната преди лягане би трябвало да е просто извара, и да не натоварва тялото.Да не говорим, че се препоръчва 2 часа преди лягане да не се яде нищо. Моля да ми кажете какво да ям след тренировка, преди лягане.

04.07.12
12:32

след тренировка е най-добре протеинов шеик + някакъв плод(ябълка,банан, праскова...) въглехидратите които приемаш до 30 мин след тренировка отиват за запълване на гликогенните депа в мускулите, така че не се притеснявай че е преди лягане.. може да добавиш и салата.. :)

04.07.12
18:07

Шейка ми е ясен той е до 15 мин след тренировка, имах предвид  1 час след това, благодаря.

Иван

04.07.12
18:13

Аве, Пепе :D Доживях да те видя на подобно място. През катарзис си минал :D Нали щяхме някви неща да правим 8-)
Казах ти да заебеш билдърските клишета и да спреш да си чоплиш носа в залата с келешарските подходи, ама ти си знаеш, де

И Пепе, аз каквото помня от съвместния ни живот...ти винаги си бил на ВВД, ама все 60 кила си, баце, така че не подхождай като девственица пред селска дискотека ;)

Мнението беше редактирано от Иван на 04.07.12 18:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1