04.07.12
21:12
Здравейте. Първо да кажа, че не съм някакъв маниак на фитнеса и на диетите. Висок съм може би 169-171см. и според сегашния ми кантар тежа към 93-95кг. До преди 8-10 месеца може би обичах доста да си похапвам сладко и да бия газирани, но от тогава много съм ги ограничил и да не кажа, че за 1 месец съм изпил само 0,5 литра кола и не повече от 1-2 шоколада. При сегашното ми хранене което така си мисля де, че е много от както спрях да ям сладкото килограмите варират между 93-97кг в зависимост каква храна съм ял. Понеже доста се потя по цялото тяло и най-вече в това лято( и уш си правих някакви изследвания и не откриха някакви болестни състоянията, остава или килограмите или на психична основа потенето) и реших като за начало първия месец докато има някакъв ефект, всеки ден във вкъщи да бягам по 30 минути совалково, към 100 подскока и 50-60 клякания и мисля да започвам коремни и лицеви, но главно не искам да трупам мускулна маса. Отделно ще почвам да правя веднъж седмично 1 воден ден( в зависимост от там луните етапи) и си мисля, дали да не почна да пия зелен чай са отслабване, но се чудя понеже ми казаха, че след дълготрайна употреба се получавал запек. Според вас след колко време и дали ще има някакъв ефект от към сваляне на килограми. Знам, че ако почна фитнес ще отслабна без проблем исканите от мен 10-12кг сланинки. И ако случайно има ефект от отслабването, може ли примерно да го правя след 1-2 месеца 3-4 пъти примерно по 45 минути. Знам, че основно ако се ограничава храната ще се отслабне, но явно щом не качвам килограми може би ям в нормите. Главно целта на мен ми е да отслабна с 10кг,т.е да стана към 83-84 за да видя дали от килограмите е моят проблем с потенето и дали да започва да се занимавам с фитнес. Също да попитам според вас защо има хора, а и познавам такива , които ядат като прасета така да кажа, без ограничение всички-сладки,алкохол и доста неща които при други хора ще доведе до покачване на килограмите. Знам, че е нещо свързано с това колко бързо организма разгражда поета храна. Ако може и да дадете отговор на този въпрос, че се замислям дали да не вземам и нещо като л-карнитин, освен зеления чай.
Темата беше редактирана от Мартин Йорданов на 04.07.12 21:52.
05.07.12
08:39
Някои хора ядът като “прасета “ а не качват заради ген и много бърз метаболизъм.
Относно твоя проблем Л-карнитина може да помогне , но трябва да го комбинираш с ТРЕНИРОВКИ. Под тренировки имам предвид да ходиш да тичаш - примерно 2 дни монотонно кардио , а след това 2 дни ХИИТ кардио , щом не искаш да ходиш на фитнес , въпреки че поне за мен ако го комбинираш 3 дни фитнес след който по 20-тина мин. кардио монотонно и после 2 дни навън ХИИТ кардио ще имаш по- голям ефект , но ти си знаеш. Потиш се толкова заради килограмите . Чай за отслабване е глупост честно казано , но това не ти пречи да си го пиеш - доста приятен вкус има чаят . Относно ВОДНИЯ ден - това е най - тъпото нещо което можеш да направиш .
А относно храненето - това , че мислиш че е в нормите не значи , че е . Моя съвет е да дадеш примерно как се храниш през деня и ще може да ти се каже къде/ дали грешиш и съответно да се подобрят нещата - стигнал си 93-97 при 175 ръст , тоест има над какво да се работи . Храненето ти е едва ли не най- важното при тренирането.
05.07.12
10:34
Принципно нямам постоянно меню,т.е не ям едни и същи неща всеки ден. Иначе най-общо е така: ям по 2 пъти на ден, като обикновено на 1 хранене по 1 манджа в количеството на 1 нормален буркан или малко под средните по размер кутии за храни, която манджа най-честно бива - супи(от зеленчуци,супа топчета, супа от някакво месо, супа картофи);ориз с зеленчуци; само боб на яхния или боб с картофи, печени картофи, гювеч и подобни неща и понякога си правя спагети или макарони.Казано накратко всякакви манджи. Второто ми хранене понякога бива следното: 2-3 препечени филийки+ някакъв зеленчук(краставица,домати) или сирене+ салам, шунка или подобен колбас. Разбира се понякога ям и по 2 манджи на ден, но гледам като ям манджа да не ям и хляб. Също от скоро 20-30 минути преди хранене(когато мога) да пия около 0,500 вода, защото четох че помага за по-добре усвояване на храната и по-бързо разграждане.
05.07.12
11:29
Вдигай тежести, за да отслабнеш, големи тежести с големи движения, катери стълби през едно стъпало /стъпвай на пети/, промени храната, увеличи белтъчините, намали калориите
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 05.07.12 11:29.
05.07.12
11:31
казано от Lachezar Tomov на 05.07.12, 11:29:
стъпвай на пети
???
Тая глупост пък какво общо има с отслабването ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.07.12 11:31.
06.07.12
12:56
Няма общо. Предполага се, че ще натоварва по - малко коляното, ако ги качва през едно стъпало на пети, отколкото на пръсти. Аз качвам всички стълби винаги през едно стъпало
09.07.12
11:02
казано от Lachezar Tomov на 06.07.12, 12:56:
Няма общо. Предполага се, че ще натоварва по - малко коляното, ако ги качва през едно стъпало на пети, отколкото на пръсти.
Голямо натоварване пада на коляното от качването на стълби... ;)
Стъпването умишлено на пета не е много препоръчително.