05.07.12
13:24
Здравейте,
От близо 3-4 месеца тренирам по програма, в която от време на време променям нещо, така че да се наглася по нея или по-скоро тя по мен. Разбил съм я почти финално, за това ми трябва съвет, ако нещо не е както хората. Ще цитирам програмата, за повече яснота:
Ден първи:
Лежанка 90º - 4х8 с лост.
Лежанка 45º - 4х8 с дъмбели.
Флайс 45º - 4х8.
Ден втори:
Раменна преса с дъмбели - 4х8.
Повдигане на ръцете напред - 4х8.
Вертолет - 4х8.
Принципно ден 1 и ден 2 бяха в един ден, но напоследък нямам сила да довърша всичко и така поне си ги правя чисти всичките.
Ден трети:
Бицепсово сгъване с лост - 4х8.
Бицепсово сгъване с дъмбели от скотово - 4х8.
Бицепсово сгъване с дъмбели от лег 45º - 4г8.
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4х8.
Кик-бек - 4х8.
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4х8.
Тук се притеснявам, че изпускам нещо за бицепс или дублирам. За трицепс, се чудя дали да не вкарам и Френско?
Ден четвърти:
Набирания - 4х5.
Гръбни преси - 4х8.
Гребане с дъмбел - 4х8.
Придърпване на вертикален скрипец 4х8.
Мъртва тяга - 4х8.
Пулоувър - 4х8.
Трапец - 4х8.
Ден пети:
Клек - 4х8
Бедрено разгъване - 4х8.
Бедрено сгъване - 4х8.
Повдигане на пръсти от стоеж с лост - 4х8.
Общо взето е това. Чувствам се доста добре, но имам чувството, че изпускам нещо важно или пък припокривам упражнения. Остават ми два дена почивка, които си ползвам, когато ми излезне нещо спешно или просто се изморя.
Идва ред на режима. Като цяло идеята ми в момента е да достигна почти нулев прием на въглехидрати. В момента тежа 115 килограма и не е като да няма какво да чистя. Целта ми е да стигна до 100-105. Все пак съм 1.93 на височина. Режима съм си го направил на часове:
08:00 - 4 яйца или 1 пилешка пържола
10:00 - 2 яйца
12:00 - 2 пилешки или две свински пържоли + таратор
14:00 - 2 яйца
16:00 - 2 яйца
18:00 - 2 айца + аминокиселини
18:30 до 20:00 тренировка
20:30 - салата + аминокиселини
Общо взето това ми е режима, като съм си поставил за цел минимално количество вода за ден около 3 литра. Беше тегаво в началото, но се свиква. Според мен дори това не може да ми осигури нужната дневна доза протеин за моите габарити. За това ми трябва съвет за протеин с който да мога да заместя две от храненията. Примерно тези в 10:00 и тази в 16:00. Казаха ми да си взема някакъв матричен, но на кой да се спра точно не мога да преценя, не съм такъв “химик”. Винаги съм искал да пробвам със Синта 6, но там има доста въглехидрати.
Тия яйца са ти много според мен ако мислиш да ги ядеш цели. Аз лично също ям доста яйца понякога и по 10-12 на ден, но не повече от 5-6 жълтъка. Не че ме притесняват мазнините в жълтъка просто при прием на повече от 5-6 дневно ми излизат едни ситни червени петна по тялото, които са си признак на натравяне. Вместо да мислиш за протеин увеличи месото. Вкарай още няколко пържоли за деня особено след тренировка. Тия аминки ги забрави. Може да си ги пиеш но да заместваш ядене с тях е абсурд. И ако мислиш да стоиш без въглехидрати те съветвам на няколко дена да си правиш зареждащ ден, в който освен месото и яйцата да ядеш ориз или картофи, а на закуска овесче. В противен случай ще се сдухаш сериозно и ще изгубиш желание да тренираш. Вкарай и 200-300 грама извара вечер.
Мерси за отговора. Всичките яйца ги ям без жълтъци, точно поради тази причина. Аминокиселините ги взимам като допълнение, не замествам хранене с тях. А и аз бих ял повече пържоли, но едвам ми стигат парите за този режим :D За това искам вместо няколко пържоли дневно да вкарам и някакъв хубав протеин.
Поздрави.
Значи нищо не ядеш. Знаеш ли каква е хранителната стойност на един белтък?
А и като не ядеш въглехидрати, ти трябват повече мазнини.
Вместо да “ядеш” по 2 белтъка през два часа, вземи 4-5 ЦЕЛИ яйца и ги яж през 4-5 часа.
Направи още две хранения с месо и салата и си готов. Добави масло, зехтин, бадеми и други такива, за да си набавяш мазнини. Добави въглехидрати след силова тренировка и като цяло, след тренировка яж стабилно, а не само салата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.12 14:38.
След тренировка ми се яде като вол. Хапвам само салата от гледна точка на това да не ям принципно след 18:00. Но явно не е проблем да вкарам още 1-2 пържоли след тренировка. Може и нещо друго (евтино) което да замести яйцата. Просто те ми излизат сравнително евтино, за това съм наблегнал на тях.