19.06.12
18:55
Можеш, м’чеееее! Има и такива дни, искам те свеж и оптимистичен, утре пак да го тренираме ;)
И не знам защо имам брутална мускулна на широк гръбен на перките така наречените. бе на целия гръб.
спринтчета вчера, храната режимна, въпреки че имах с какво да чийтна. Нищо интересно- тежести утре. Днеска пак малко ще потърча, като захладнее.
***Тренировка:
набирания- 6 +15кг 8, 7, 7, 6, 6 +10кг
гребане с дъмбели подпрян- 12х16кг 3х12х20кг
придърпване на хоризонтален скрипец- 4х12х50кг 2 серии надхват широко 2 серии подхват тясно
пулоувър- 4х12х20кг
разгъване на скрипец с въже-18х10кг 18х15кг 18х20кг 18х25кг
разгъване на дъмбел зад врат- 3х12х32,5кг
френско с дъмбели от полулег- 3х12х7,5кг
кикбек с кабел- 2х12х5кг
навиване на въженце- 50кг- х2
надхват с щанга 20кг + подхват сгъване за предмишница до отказ 40кг х2
чуково до отказ пак за предмишницата
Нищо съществено- нямаше пауър пак, ама избутах, макар че 6ца на 15кг е прилично. Сега закуска.
Тренировка:
кросоувър+ избутване на дъмбели от полулег- 18х15кг+16х16кг 18х20кг+16х16кг 2х 16х15кг+14х16кг
хамър машина- 4х10х20кг
кросоувър от долна макара- 3х10х10кг
сгъване за бицепс- 10х40кг 2х10х30кг
сгъване от пейка- 3х12х7,5кг
сгъване на дъмбели- 2х10х9,5кг
сгъване на портален скрипец- 15х15кг
пътека- карах по 30 секунди на степен и така докато колабирам- стигнах до 13та- секунди и нямаше да остискам на 14та.
тотал под 40 минути
Тия дни нещо физически съм смазан- безпричинно. Дразня се на тренировките ми нещо. Ще сменям. Обърнах едни 70 кила днеска ей така между сериите- ама беше тегавинка- не кат зимата
бла бла търкаленца не търкаленца... почвам да влизам в час- 3 месеца експерименти ми стигат за сега. Доволен съм от повечето обем и повторения има някакъв ефект, ама ми омръзна и ми е досадно. По-натам пак ще направя нещо такова. Има си нужда от периодизация. Сега ще тамъня новата програма, която ще е 4-5 седмици с повторения между 6 и 8, като вече ще включа базовите лифтове- 3 месеца никаква тяга, клек и лег не съм правил : ) но пак ще има малко изолации- след тия 4-5 седмици си минавам на доброто старо Мах-ОТ a.k.a. моята програма. Кардио ще гледам да правя всеки път, като също ще се опитам да разделя на 4, за да мога да ходя по-често в залата- сиреч 4 пъти, но по-кратки и плътни тренировки. Туй е плана. Храната- спрях да закусвам- то просто не ми се яде тия дни сутрин- пак така малко въглехидрати 2000-2300 калории и на 4-5 дена може малко повече и така.
Тренировка:
преден клек- 8х75кг 6х75кг 7х70кг
лег преса- 10х120кг 10х130кг
разгъване на машина- 2х10х40кг
сгъване на машина- 10х30кг 10х35кг
калф прав- 2х25х45кг //100те са си отделно ;)
ренегадско 10кг + повдигане от вис + молитва х2 всичко до отказ
кардио като миналия път
Тотал малко над 30 минути. Нещо ми тегне на тоя преден клек и то на детски кила- верно, че аз тежа 75 ама... как да е ше свикна. Тва днеска на 200 свинско и 50 кашкавал. Сега ще ям яйца с масло, баница с кайма, луканка и таратор. После протеин и туй ще му е за днеска. Утре мисля рамо и трапец- не съм измислил още сплита.
казано от Скота на 27.06.12, 21:47:
Тотал малко над 30 минути. Нещо ми тегне на тоя преден клек и то на детски кила- верно, че аз тежа 75 ама... как да е ше свикна. Тва днеска на 200 свинско и 50 кашкавал. Сега ще ям яйца с масло, баница с кайма, луканка и таратор. После протеин и туй ще му е за днеска. Утре мисля рамо и трапец- не съм измислил още сплита.
Не си само ти така с тоя преден клек, неговата кожа! При мен е с 35-40 кила по-слаб от задния.
Ами то е нормално да е по-слаб- имаше там нейде някакво съотношение, каквото трябва да ти е спрямо задния, за да се разбере дали си балансирано развит- нещо в някакви граници де. То в момента и стандартния не знам колко ми е- не съм правил от Джонито насам. Преден с колан 90 може би ще стана- заден 110 да кажем. Ще влизам в час тепърва. Иначе коментара ми беше по-скоро, че миналата седмица на 70 не ми тежаха- а днеска ми тежеше. Има и дни и дни, и аз както обикновено изписах роман :D
крака + корем
преден клек- 3х8-10
лег преса- 2х8-10
разгъване- 2х8-10
сгъван- 2х8-10
прасец
ренегадско
повдигане от вис
молитва
х2-3 кръгово
рамо + трапец
раменни преси- 3х8-10
повдигане на дъмбели встрани- 3х8-10
арнолд преси- 2х8-10
повдигане на машина за трапец- 2х10-12
повдигане на дъмбели- 2х8-10
гръб + бицепс
набирания с V ръкохватка- 3х8-10 / с тежест
гребане с щанга- 3-8-10
тяга- 3х8-10
сгъване с EZ лост- 3х8-10
скотово с дъмбели- 2х8-10
чуково сгъване с дъмбели- 3х8-10
гърди + трицепс
лег- 3х8-10
полулег с дъмбели-3х8-10
долен лег с дъмбели- 3х8-10
разгъване на скрипец с въже- 3х10-12
разгъване на дъмбел зад врат- 3х8-10
разгъване на скрипец- 2х8-10
Корем с краката задължително и друг път, както дойде. Кардио ще гледам задължително да има след всяка тренировка- интензивно и кратко. Някой, ако иска може да добави/коментира нещо. Идеята а е почивките между сериите да са минута-минута и малко.
казано от Скота на 28.06.12, 12:41:
Някой, ако иска може да добави/коментира нещо.
Не щем, ама се налага...
казано от Скота на 28.06.12, 12:41:
Кардио ще гледам задължително да има след всяка тренировка- интензивно и кратко.
Що така?
Добре. Кардио щото има доста мас дето “с орязване на въглехидратите и калориите” не пада. Кардиото е единственото нещо дето не съм пробвал и правил, като хората- бърнъри мърнъри, като седя се на едно положение значи нещо куца.
казано от Скота на 28.06.12, 16:19:
Добре. Кардио щото има доста мас дето “с орязване на въглехидратите и калориите” не пада. Кардиото е единственото нещо дето не съм пробвал и правил, като хората- бърнъри мърнъри, като седя се на едно положение значи нещо куца.
Не защо кардио, а защо след силова тренировка?
Щото иначе ще си остане в пространството. Покрай нас само асфалт- като тичам и ми се набиват колената, петите и тн, а и след тренировка вече ужким се изчерпал гликогена и ще горя.
казано от Скота на 28.06.12, 17:24:
Щото иначе ще си остане в пространството. Покрай нас само асфалт- като тичам и ми се набиват колената, петите и тн, а и след тренировка вече ужким се изчерпал гликогена и ще горя.
Естествено, че ще гориш. :) Въпросът е, че има доста голяма вероятност да не е това, което искаш да гориш...
28.06.12
18:05
Нищо не гориш. Преди, след...все тая. Естествено второто е за предпочитане ако искаш за силовата да си в кондиция, но и преди става, ако е наистина кратко и интензивно може да послужи като разгрявка.
Аз обаче ти предлагам друго - разпредели това кратко и интензивно кардио в нетренировъчните/несиловите дни. В пъти по-добре е всеки ден да имаш разход на енергия. В залата нищо не гориш, някакви си нищожни калории. Там само даваш стимул на тялото да гори през следващите 30-40 часа.
Като добавиш хиит след тренировката ще добавиш там още няколко десетки изгорени калории, но метаболизма няма удължи горенето си от 40 на 80 часа да кажем. Така след силовата, като минат едно 24 часа до другия ден, метаболизмът вече лека по лека се позабавя, ти пак го kick-ваш с едно хиит за следващите 20-тина часа.
Така ще гориш 24/7. Вече трябва да внимаваш и дали ще успяваш да се възстановяваш. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.06.12 18:05.
Туй за афтърбърна го знам. То ясно, че най-добре всеки ден да правя нещо, ама като знам как ми се получава...
28.06.12
18:19
Кофти е при теб. Даваш всичко от себе си, братче - спазваш режим, броиш калории, тренираш здраво, пиеш добавки...и пак нищо. Има нещо сбъркано, но пък ти правя евала, че не се отказваш! ;)
казано от Тихомир Велев на 28.06.12, 18:19:
Кофти е при теб. Даваш всичко от себе си, братче - спазваш режим, броиш калории, тренираш здраво, пиеш добавки...и пак нищо. Има нещо сбъркано, но пък ти правя евала, че не се отказваш! ;)
Абе ще се получи. Количествените натрупвания все пак водят до качествени изменения... Само че на различните организми им трябва разлчно време - това е. На някои им е по-лесно, на други ни е по-трудно - това е животът. За сметка на това ние сме по-умни.
Скоте, не знам кво си пробвал до сега, но аз съм пробвал кво ли не и за сега най-добрата комбинация и резултати получих от:
Циклично хранене + високоинтензивни функционални тренировки, наричай ги кросфит или квото искаш, но трябва да си даваш якия зор!
Аз съм с пояс от 20г. който нема махане, бил съм и 76кг. и пак си имах лов хендълс :D
Истината обаче е, че чак сега на почти 33г. си купих потник...
казано от gotcha на 28.06.12, 19:23:
Аз съм с пояс от 20г. който нема махане, бил съм и 76кг. и пак си имах лов хендълс :D
Истината обаче е, че чак сега на почти 33г. си купих потник...
Аз пък на 36 си взех прилепнала тениска. :) Паласки си имам цял живот! Някъде в късния пуберитет дръпнах на ръст и бяха поизчезнали, ама това беше в един друг живот.
Обаче за сметка на това най-добре ми действа НВД + силови тренировки. Пипна ли въглехидрат, започвам да се омазнявам, бил той “ротиран” или не.:) Хора - разни. :)
Винаги ми е било мн грозно да видя човек с потник и равни никакви рамене, та за това последния път, когато носих потник не го помня :D
Иначе за въглените, когато съм във форма и бича яко не ме бъркат, даже май ми е по-добре говоря ти за някой банан, черен шоколад или мед и мн рядко овес и теста, но ако се поотпусна и разредя тренировките и си продължа с тях става страшно :(
Относно тренировките, високообемни и монотонни съм тюфлек, само кардио и некви лостове съм мишок, та така... експериментът продължава ;)
казано от gotcha на 28.06.12, 19:36:
юта така... експериментът продължава ;)
Мдам, цял живот...
Боби, благодаря : )
Иначе да- инат и постоянство- тука поне съм бетон :D като реша де
Gotcha, още 2010 правех “циклично” преди да стане модерно сега- тази година по едно време пак така кара, а сега е както се получи. Дава една свобода. В общи линии каквото и да правя с малки изключения какво става- тук включая различни тренировки и хранене- седя 15% освен ако не освинвам прекалено прекалено много за дълго време или леко падам под 15% с много време и постоянство стриктен режим. Бе получава се да не кажете, че само мрънкам- има някво релефче тук там, ама корема седи- кортизол ала-бала. Отивам да тренирам до след малко :D
ЕДИТ- иначе обичам да експериментирам ;)
Мнението беше редактирано от Бойко на 28.06.12 20:18.
раменни преси- 10х30кг 10х35кг 10х40кг
повдигане на дъмбели встрани- 3х10х5кг
арнолд преси- 2х10х10кг
повдигане на машина за трапец- 12х70кг 12х100кг
повдигане на дъмбели- 2х10х32,5кг
кардио 10 минути интервално
Голяма лудница уцелих- и няма един в тая зала да прави раменни преси с пълен ROM…
Мнението беше редактирано от Бойко на 28.06.12 21:28.
казано от Скота на 24.06.12, 12:59:
Вчера забравих- мерки- същите, като по-миналата седмица.
all same
Лично наблюдение - карах почти 6 месеца на IF, после си направих почивка 2-3 месеца и се храних както го усещах, после пак IF…като виждаш че нещо не дава исканите резултати в разумното време, сменяй. Аз отдавна си го карам на усет, каква е ползата да следваш теории/методики и т.н. като не дават резултат ?!?
набирания с V ръкохватка- 2х10 +10кг 7 +10кг
гребане с щанга- 10х50кг 10х60кг 10х70кг
тяга- 10х70кг 2х10х80кг
сгъване с EZ лост- 3х10х30кг
чуково сгъване с дъмбели- 10х15кг 8х15кг
скотово с дъмбели- 2х10х12,5кг
кардио
Много зле днеска- няма пауър.
Вчера от 3 пикливи серии тяга и кръста днеска ми е салата от мускулна треска... ама така е 3 месеца без...
лег- 3х10х60кг
полулег с дъмбели-3х10х17,5кг
долен лег с дъмбели- 3х10х15кг
разгъване на скрипец с въже- 12х20кг 12х25кг 12х30кг
разгъване на дъмбел зад врат- 3х10х32,5кг
разгъване на скрипец- 12х35кг 12х45кг
кардио
Лега доста зле- механиката на движението, както и при тягата я няма никва- не че преди я имаше много де :D. Леки тежести, но постепенно ще увеличавам. Яденето на ниво.
Владо, сега видях че си писал- май нищо не действа :D тва е лошото. НЕ майтапа на страна- явно се заробвам, както и за други неща в прекалено мислене/пресмятане и предугаждане какво ще стане ако... и тн, което явно внася някъв стрес- сиреч проблема е в тиквата ми. Реших следното- ще ям каквото ми се яде и пие- ще гелад да си спазвам горе долу калориите, няма да закусвам- тоест няма и да прекалявам просто по-лежерно. Всъщност май се получава, но да не бързаме със заключения. Появяват ми се вени по предмишниците, тоест изпъкват, а преди само се виждаха, краката ми се виждат по-офромени от когато и да било, ама корема седи- коортизол сигурно е*а ли го :D Та както казаха горе експериментът продължава : )
Тренировка:
преден клек- 9х75кг 7х75кг 7х70кг
лег преса- 10х140кг 10х150кг
разгъване на машина- 2х10х40кг
сгъване на машина- 2х10х35кгг
калф прав- 2х25х45кг //100те са си отделно
ренегадско 10кг + повдигане от вис + молитва х2 всичко до отказ
кардио
Тия 3 дни се разглобих. Имам предвид тренировките са ми смешни, ама с плътността дето ги правя се смазвам. Следва да правя рамена и трапец, но имам брутална мускулна, та явно ще почивам горната част. Ще мисля нещо бягане или ако се намери някой за плаж идните 2 дни, в които няма да ходя в залата. Иначе 10ката на 75 ще стане другия път- днеска не тежаха толкова- с колан ще е доста по-лесно предполагам, но е рано.
Иначе съм с температура и болно гърло- не бях настивал от гимназията... буквално.
С надеждата и моя дневник да стане тренди :D
Днеска нямам температура, ама съм като парцал все още. Имам мускулна треска на всичко. Витамин С и Д яко, аспирини и парацетамол. Дано се оправя бързо...
Иначе ръкавицата е хвърлена- на 6ти септември трябва да направя поне 200 тяга. Ето имам си и силова цел :D
06.07.12
22:10
казано от Скота на 06.07.12, 20:33:
Иначе ръкавицата е хвърлена- на 6ти септември трябва да направя поне 200 тяга. Ето имам си и силова цел :D
Къде е онзи Скот, където правеше едвам тройки на 140 тяга и клякаше с 80? Браво за напредъка, моето момче.
На 64-та страница са ми максималните постижения за сега. Иначе благодаря- и повече ще вдигам : )