Креатин или още е твърде рано ?

06.07.12
23:32

Здравейте,
Начинаещ съм, на 20г, 180см, 73кг. Тренирам от 3 месеца, внимавам с храненето, но не спазвам стриктна диета с хранене под час и грамаж. До скоро смятах, че не е нужно да вземам добавки, поне на този етап, но почти всеки ден някой в залата ми казва, че трябва да започна.
По този повод изчетох доста теми в сайта и като правилен избор ми се стори креатина.
Въпросът ми е дали наистина е нужно да вземам добавки на този етап или храненето е достатъчно. И дали креатинът е правилният избор или не?

П.П. Искам да вмъкна и още един въпрос, без да отварям нова тема. Има ли естествена алтернатива на азотните буустери, защото определено искам да повиша напомпването в мускулите.

Извинявам се за поредната тема по този въпрос, просто от всичко прочетено се обърках, и исках да получа точен отговор :)

Мерси предварително :) По-здрави!

От добавки няма нужда. Може, но няма нужда (изключваме ЕМК, мулти).

Естествена алтернатива.. може да правиш по много повторения. Ще има същия безсмислен ефект.

07.07.12
07:16

Нужда от добавки има при застой, когато не можеш да се възстановиш между тренировките, когато просто искаш по-добри постижения.
Те НЕ са задължителни и сам трябва да прецениш дали имаш нужда, или ще пиеш само щото здравеняците в залата така казват.
Малко информация си дал, та да ти помогнем с решението. Знаем, че тренираш, знаем, че се храниш, ама как ... ?

Относно напомпването аз в високо въглехидратен ден тоест от сутринта до 18.00 когато тренирам съм изял 600-700 грама ориз, 300 грама картофи,тук-таме някое пълнозърнесто хлебче, някоя обикновенна бисквита и адекватно количество протеин и мазнини се напомпвам зверски.
А когато денят ми е нисковъглехидратен и трупам енерджи основно от белтъци и мазнини пак тренирам, пак имам сила, но не се напомпвам така.

От личен опит ти казвам, напомпването е пряко свързано с това какви хранителни вещества имаш из мускулите и кръвта усвоени от същия ден.

И друго което обичам да правя когато не съм мотивиран и нямам сила ...
Ям 1 кафена лъжица мед (не повече, че ефекта може да е обратен) ям 15-20 грама орехи пия 100-150мл прясно мляко и филийка пълнозърнест хляб вита с шест зърна :D всичко това 20-40 мин преди тренировка, и по време на тренировката 50мин приблизително пия 500-1000мл вода.
Това в ниско въглехидратните дни или когато не съм ял много, много ми дава достатъчно енергия за качествена тренировка, без да ми дотежи и да ме домързи.
Пробвай го, но внимавай с меда, ако изядеш 1 супена лъжица, най-вероятно ефекта, ще е обратен.
И има най-голяма полза от тая врътка, когато не си ял достатъчно въглехидрати.

GI

07.07.12
09:26

Още ти е рано.Креатина сам по себе си не прави нещо кой знае какво.Най-добре е да се стакват 2-3 продукта,но както казах ти е  рано още!
Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1