Коремът ми се подува често

Здравейте,
Извинявам се ако задавам въпрос, който е задаван многократно, но не успях в другите теми да намеря решение на проблема ми.
На 33 години съм и смея да твърдя, че водя един доста интензивен начин на живот. Въпреки това, че спортувам редовно и се движа постоянно коремът ми не намалява, а напротив даже се увеличава. В началото на февруари реших, че трябва да променя рязко храненето си и попрочетох някои неща. До тогава бях маниак на хлебните изделия и ги консумирах на големи количества. Смесвах картофи и хляб, понякога даже и ориз и от всичко това се чувствах тежък, не ми беше добре никак. В тези времена ако мога да ги нарека така се движех всеки ден с велосипед на работа, два пъти в седмицата вдигах гири вкъщи и събота и неделя задължително разходка в планината.След промяната намалих рязко хляба, което не повярвах в началото, че се случва, увеличих консумацията на месо, спрях почти пърженето и сладките, започнах три пъти в седмицата да тичам между 6 и 8 км. И наистина започна да се вижда ефекта от всичко това. За пет месеца свалих около 6 кг., започнах да се чувствам много по-добре. Но поне три пъти в седмицата коремът ми се подува и се чувствам отново тежък. Нещо ми дразни стомаха, но не мога да проумея какво. Пиша ви какво ям през деня и ще се радвам да помогнете с решение.
Ставане - 6,30 ч.
гири, или тичане 7-8,30 ч.
закуска: 100 г. овесени ядки с една кофичка кисело мляко (2%)  9-9,20 ч.
обяд: 250 г. пилешко филе + кофичка кисело мляко (2%) + малка черна питка 12,30 - 13,30ч.
закуска: овесени ядки с една кофичка кисело мляко (2%) 16,30 - 17,00 ч.
вечеря: два пъти в седмицата риба, или сирене + кашкавал + пилешко, или свинско филе + салата от пресни зеленчуци + две филийки черен хляб 21-21,30 ч.
късна вечеря (не винаги) - кофичка кисело мляко 0,00 ч.

Продължавам да ходя с велосипед на работа, увеличавам обиколките в тичането, правя много по-дълги и тежки преходи в планината и наистина се чувствам много по-добре, докато не се подуе корема и ме върне в първи клас. Имам някакви съмнения, че може да е от доматите примерно, но не мога да съм сигурен. Киселото мляко също е вариант. Интересно е обаче, че това не ми се случва всеки ден, а ям почти едно и същи неща. Къде греша?
Благодаря ви предварително!!!

Какво е положението с ходенето по голяма нужда? Ежедневно ли е, през два, през три дни?

Чел съм, че млечните продукти не се възприемат добре от всеки организъм. Спри газираните напитки(ако пиеш разбира се). Може да пробваш и овесени трици вместо ядките. Ако, имаш храносмилателен проблем триците са по- добрия вариант.
Друго, за което се сещам е: Оставяш ли 1 час време след хранене, или направо скачаш на колелото и тръгваш?(Ако, не оставяш може да имаш и връщане на стомашна течност в гърлото, както и подуване на корема-:)).

Успех -:)

06.07.12
09:43

При тези огромни количества овес и мляко да подозираш доматите е, меко казано, нелепо.

100 грама овес и две кофички кисело мляко на ден са повече от достатъчни, замени останалото количество от тези продукти с по-нормална храна (включително по-мазни меса, масло, ядки).

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 06.07.12 09:43.

06.07.12
11:20

Най-вероятно е от голямото количество мляко и овесени ядки. Опитай се да замениш втората закуска, или най-добре намали храненията, така ще дадеш по-голям период на стомаха да разгради напълно храната и съответно да се свие.

Какво е положението с ходенето по голяма нужда? Ежедневно ли е, през два, през три дни?

Всичко тук е нормално, ходя си редовно всеки ден.

Друго, за което се сещам е: Оставяш ли 1 час време след хранене, или направо скачаш на колелото и тръгваш?(Ако, не оставяш може да имаш и връщане на стомашна течност в гърлото, както и подуване на корема-:))

Тука ме хвана на тясно, мисля си, че най-много половин час, след като съм хапнал се качвам на велосипеда, иначе газирани напитки пия един път на няколко месеца. За триците съм пробвал, но не си спомням дали съм имал подувания след това.

100 грама овес и две кофички кисело мляко на ден са повече от достатъчни, замени останалото количество от тези продукти с по-нормална храна (включително по-мазни меса, масло, ядки).

Принципно и приятели така ми казват за овеса, но какво имаш предвид под по-нормална храна? Въглехидрати може би? Бих пробвал и с ядки на следобедната, но не съм сигурен дали е правилно.

Най-вероятно е от голямото количество мляко и овесени ядки. Опитай се да замениш втората закуска, или най-добре намали храненията, така ще дадеш по-голям период на стомаха да разгради напълно храната и съответно да се свие.

Явно е, че ще тръгна от овесените ядки и най-вероятно ще ги сменя с нещо на следобедната закуска. Сутринта по-скоро ще продължа с тях, но като за начало ще пробвам с по-малки количества.

Благодаря ви за мненията!!!

07.07.12
10:26

Според мен просто си разнообрази леко менюто. Примерно пробвай сутринта вместо овес, някакъв вид плод (само един вид!) или кисело мляко на гладно. Може би стомахът ти ще реагира по различен начин. Според мен просто в момента вече е свикнал с овеса, който вече не му въздейства толкова много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1