Правилно ли тренирам?

06.07.12
10:40

Здравейте, на 14 години съм и от близо 4 седмици започнах по-сериозно да се занимавам с тренировки, преди това тичах и тренирах бойно изкуство, като силовите тренировки не бяха толкова тежки :), прегледах няколко теми във форума и ми изникна въпроса дали не греша с тренировките ми, моля да прегледате програмата.
Понеделник РАМО + ГЪРДИ Кардио  (бавно темпо 5 км 25 минути)
3х25 Лицеви опори тесен хват, 3х25 Лицеви опори широк хват , 3х25 лицеви опори с краката на високо, 5 суперсерии състоящи се от 10 Кофи на успоредка и веднага след тях 15 полукофи, 5х10 флайс с 5 килограма и веднага след това 10 повдигания за рамо настрани пак с 5, Повдигане за предно рамо напред 5х10 със 10 килограма и веднага след това раменна преса с 12 килограма пак 10 пъти.
Вторник Корем и Кардио:
Тичане 5 километра-оптимално темп 22 минути.
5х30 В-преса и 30 повдигания на крака от лег без почивка, това се повтаря 5 пъти.
5х30 коремни преси с лакът към коляното(съответно ляво и дясно) и веднага след това 30 коремни преси със свити крака и ръце на гърдите.
5х30 кучешки коремни преси и след тях по 15 накланяния настрани с дъмбел (и на двете страни)
Сряда:Гръб + Трапец(бавно темпо 5 км 25 минути)
5х10 Набирания пред гърди широк хват
5х10 набирания с надхват
5х10 Кофи върху лоста
5х5 Набирания зад врат(просто нямам сила за повече)
5х До отказ повдигания за трапец 8кг на ръка.
Четвъртък ПОВТАРЯМ ВТОРНИКА....!
Петък РЪЦЕ (бавно темпо 5 км 25 минути) (да отново има кардио, всъщност има всеки ден без неделя)
Бицепс:
5х10 Повдигания за бицепс от коляно 8 КГ
5х суперсерии повдигане 16 килограма с 2 те ръце 10 пъти и веднага след това взимам 10 килограма и пак с 2те ръце 10 пъти.
5х10 повдигания с чукове 6 кг на ръка
Трицепс:
Кикбек 6х10 със 5 кг
6хПовдигания за трицепс зад врат(не знам името) с 2те ръце 10кг и веднага след тях 15 полукофи тесен хват .
Събота: ПОВТАРЯМ ТРЕНИРОВКАТА ОТ ВТОРНИК

Правя тази програма от 2 месеца, добра ли е?Ще даде ли резултат?Имам ли нужда да приемам протеини или има време за това?Моля за съвети (Правя кардио толкова често защото тялото ми е склонно да наддава килограми много лесно и релефа е непостижим, въпреки че не ям хляб, не пия безалкохолни напитки и се старая да избягвам сладкото, но то ми е слабост).

Благодаря за времето, очаквам отговор :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.07.12 10:44.

Незнам брат мился ,че се пренатоварваш с тази програма..6 тренировачни дни 1 почивка, а освен това тренираш една и съща мускулна група по 2 пъти..моето мнение много се натоварваш и мисля, че няма да постигнеш желаният ефект по този.. начин, но все пак ти си преценяваш :)

07.07.12
18:21

Пренатоварваш се и според мен.По-добре вдигни темпото и килограмите на тренировката и намали кардиото (или по-скоро вдигни и там темпото).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1