07.07.12
18:09
Тази година реших да спазвам стриктно НВД при чистенето (по-принцип за първи път се захващам да чистя по този начин и толкова стриктно). Бях намалил въглехидратите до около 50 на ден основно бавни, по 250 грама +- 30 белтък, мазнините от млечни продукти ( кашкавал, сирене) и яйца основно. Та за месец на този режим не мръднах нито грам (меря се на един и същи кантар по едно и също време и разликата да е била +- 300грама). Тук идва интересната част реших да се поотпусна и почнах да ям какво ли не. Имал съм дни в които съм изяждал по цял хляб половин диня(средно голяма) и джънк фууд абе с две думи яко освинване много хляб, бира и плодове. Единственното което следях е белтъка да не пада под 200 грама. И какво се оказа за 3 седмици на този начин на хранене свалих 4 кила (dull) а отделно че кардиото което провех при НВД (поне 3 пъти седмично) и него спрях с него. Аз съм направо шах с пешката защо се получава така?
Че къде е написано, че ще свалиш задължително при НВД? Разберете, че това са общопризнати хранителни режими, но дейсват различно при всеки организъм. При теб очевидно НВД не ти влияе добре, а въглехидратите ти помагат - от това можеш спокойно да си направиш някои изводи за организма ти и да използваш този “проблем” като предимство.
От друга страна, разбира се, може би наистина се е получил “калориен шок”, както е написано в предишния коментар, но според мен не е така - все пак си бил на НВД цял месец, което си е достатъчно дълго време, за да видиш, че няма резултати.
Хранителните режими действат различно на всеки организъм - точно затова има и толкова голямо разнообразие от такива - за да намериш най-подходящия за теб.