Изходни вещества при производство на Аминокиселини

Здравейте появи се спор относно изходните вещества при производството на този и други хранителни добавки с един приятел.
Той ме уверява , че аминокиселините и дори протеините както и всички хранителни добавки са изцяло нефтен продукт.

Има ли някой възможност да ми обясни наистина дали е така ?

Благодаря Предварително.

DE

08.07.12
10:53

Това е голяма простотия,от нефтен продукт.Аминокиселините имат дъх на мляко,суроватка не на бензин или нафта :D

08.07.12
13:33

Еми да бе има кози от които и петрол доиш незнаеше ли ? Определено е в грешка твоя приятел само се замисли, ако бяха петролни продукти дали щяха да са на такава цена и дали щяха да имат такъв пазарен дял ;)

08.07.12
16:00

Ако са на капсули и са time release е вероятно да има петролни деривати в желатина. Наскоро беше заклеймен голям производител, който използвал такъв тип капсули за активните си съставки. Относно суровината в каспулата/таблетата няма как да извлечеш белтъчини от нефт (: Следващия път, когато твоя човек започне да мели, как пиеш петролни продукти, започни да си тананикаш “о колко си прост , има ли смисъл с теб да говоря (music)”

08.07.12
16:37

казано от Gladiator6 на 08.07.12, 10:00:

Здравейте появи се спор относно изходните вещества при производството на този и други хранителни добавки с един приятел.
Той ме уверява , че аминокиселините и дори протеините както и всички хранителни добавки са изцяло нефтен продукт.

Има ли някой възможност да ми обясни наистина дали е така ?

Благодаря Предварително.

Човече, поради някаква причина съм те смятал за интелигентен човек, но след последните ти няколко поста, на които ставам свидетел, разбирам в колко силна заблуда съм живял. :D :D :D Аре, аз си пия протеина и бегам по живот, бръмтъмтътъмтъмтъмтъм. :D :D :D

Благодаря на всички за мненията. Така и не намерих конкретна информация относно изходните продукти от които се приготвят аминокиселините.

Valdis - човека с който се породи спора отчасти има право защото ако се поразровиш ще видиш , че на много места дори в не най достоверния източник Wikipedia за хранителните добавки подèртавам (Е-та) а не хранителните суплементи , които приемаме като оцветители , консерванти и т.н. се произвеждат от ПЕТРОЛ и са ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ.

08.07.12
17:19

Купи си на прах тогава, неовкусени и неоцветени, ако може в дървена кутия за да елиминираш ксеноестрогените.

08.07.12
17:31

казано от Gladiator6 на 08.07.12, 17:11:

(Е-та) а не хранителните суплементи , които приемаме като оцветители , консерванти и т.н. се произвеждат от ПЕТРОЛ и са ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ.

Не казваш нищо ново, но по начина по, който бе зададен въпроса, няма как да не бъде сметнат за напълно абсурден. Преди години е имало маргарин или подобна имитация на масло произведена изцяло на базата на нефтени продукти, но това също не прави въпросът ти по-малко абсурден. :D

А маргарина имал ли е някаква хранителна стойност ?

08.07.12
19:17

Разбира се, че е имал. Дали една мазнина е извлечена от растителен източник или от петролен продукт, калорийната стойност би следвало да е приблизително еднаква или около 9кк. (поне така е прието, въпреки че това не е константна величина) Друг е въпроса как подобен продукт влияе на организма в краткосрочен и дългосрочен план.

08.07.12
19:26

Тъй като мастните киселини имат и структурна роля (освен енергийна), вкарването на такива изкуствени източници като маргарина Е голям проблем. Рафинираните въглехидрати не са чак такова зло, тъй като единствено се променя скоростта на усвояване и продуктите обедняват на микроелементи... което не е толкова фатално като последици като замяната на правилните мастни киселини в мембранните структури на клетката с ‘’бъгнати’’ мастни киселини.

Да видим дали съм разбрал. От Петролен продукт може да се изработи хранителен продукт който има единствено калорийна стойност не и белтъчна да речем ?

Благодаря за поясненията на всички.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1