Елда - малко информация от хората които я консумират

Здравейте днес си купих Елда,за жалост кафява(след това прочетох ,че трябва да е бледа т.е. непретарпяла термо обработка) ,и искам да попитам хората които са я опитвали как я консумират за някакви рецепти? Кога я консумират преди,след тренировка,сутрин,вечер? По колко се консумира? Благодаря на всички отговорили предварително :)

07.07.12
20:48

Уф ... това нещо така и не ми хареса. Много е полезна, мисля даже, че е най-полезната сред всички оризови култури, но на вкус така и не ми допадна. Аз лично се примирих с булгура - по-здравословно от ориза (и от кафевия), пък и е вкусен.
По темата - както вече писах, това е универсален заместител на ориза и останалите зърнени култури. Консумирай си я, когато си консумираш този тип храни. За рецепти - в момента се сещам за двете най-прости. Елда със сирене, елда с мед ... може би и, ако прибавиш някоя стафида също ще стане приятно на вкус. Не знам, на мен така и не ми хареса, просто има специфичен вкус, който не ми се нрави, но щом на теб ти допада ... пробвай и без нищо да я ядеш, чиста най-добре. :)

09.07.12
13:25

Елдата не е “оризова култура”. От начало ми беше странна, но вече свикнах с вкуса й и мога да кажа че ми харесва. Ям я в тренировъчни дни със сирене и заквасена сметана.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1